Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Ja ainakin naispuoliset opet luulevat olevansa jotenkin vastustamattomia isien silmissä. Vanhempainilloissa ja kehityskeskusteluissa ei äidin läsnäoloa huomata mitenkään, kun kikatetaan vaan isälle ja luullaan isin olevan siitä mielissään.

Sivut

Kommentit (54)

opettajista paljon enemmän henkilökohtaista kokemusta kuin esimerkiksi lääkäreistä. Omalle kohdalle on osunut pari ihan hyvääkin opettajaa, mutta kokonaisuutena sen alan ihmiset ovat kyllä toodella ärsyttäviä besserwissereitä, jotka yleensä vielä puhuvat aikuisillekin kuin 5-vuotiaille.

Kun omaa lastanne kiusataan, ei kannata äidin soitta koululle tai käydä siellä. Mitään ei tapahdu.

Meillä auttoi heti tilanteeseen kun mies meni koululle keskustelemaan asiasta. Opettaja tarttui heti toimeen ja kiusaaminen helpottui.

olen myös omissa lapsissani huomannut että useimmat opet kohtelevat epäoikeuden mukaisesti hiljaisia tyttöjä. Johtuukohan tuo siitä, että usein ovat itse olleet samanlaisia koulussa=(

poikia kohdellaan reilummin ja heille annetaan enemmän anteeksi.

Näiden vuosien aikana on tullut vastaa hyviä opettajia sekä todella hyviä(Tiina ja Terhi) sekä myös ala arvoisija opeja joiden paikka olis suljetulla tmv.

kuitenkin haluan uskoa, että suurin osa on hyviä ja Tiinoja ja Terhejäkin löytyy muutamia.

Ihmekös lapsennekin ovat hukassa.Ihmettelen suuresti, että kukaan järkevä ihminen enää viitsii tehdä opettajan töitä. Vielä kun jatkatte, päädytäänkin siihen, että pätevyyden ja sopivuuden kanssa on niin ja näin.

Jos oppilas haluaa näyttää osaamisensa vain kirjallisesti ottamatta osaa tuntihöpinöihin, niin miksi se on miinusta? Osaahan se lapsi kaikki samat, kuin perseennuolijatkin.Työpaikkoillakin maksetaan niille, joilla pärstäkerroin aina auki vai sen mukaan mitä työnteolla saadaan aikaiseksi?En ymmärrä, en.

Lainaus:

kaikki eivät pysty olemaan niin aktiivisia. Keltikangas-Järvisen kirjassa Temperamentti, stressi ja elämänhallinta on tuo tosi hyvin selvitetty. Ja monta muutakin asiaa, jokaisen vanhemman ja open ja muidenkin pitäisi lukea tuo kirja!Jos saa kokeesta kympin, mielestäni ujoa ei saa rokottaa kahdella numerolla siitä, että ei ole suuna päänä tunnilla, kun kuitenkin viittaa. Ennenhän viittaaminen oli sitä tuntiaktiivisuutta, nykyisin vaaditaan varmaan enemmän. Heh, kymppi lunttaamalla?! Enpä usko.
Ei suuna päänä kenenkään tarvitse olla, mutta kouluiässä pitää kyllä jo pystyä tutussa luokassa pahin ujoutensa ylittämään. Toisekseen opettaja kyllä ujouden yleensä pystyy erottamaan velttoudesta ja yleisestä haluttomuudesta.

että opetaja kysyi minulta, mitä on biologian kirjan kuvassa sivun alareunassa. Minä en nähnyt, mitä marjoja siinä oli. Minusta siinä oli vain punaista suttua. Sanoin sen opettajalle. Opettaja herkesi huutamaan,että hän ei uhmaavia murkkuja salli ja nyt rehtorin kansliaan.Rehtori ohjasi minut optikolle ja sain lukulasit.

niin vanhemmat niistä syyllistetään. Haluaisinpa tietää näistä opettajista enemmän... Ja niistä oppilaista, jotka saivat tehdä kiusojaan näitä ressukoita kohtaan opettajan hyväksyvän katseen alla.

Lainaus:

kaikki eivät pysty olemaan niin aktiivisia. Keltikangas-Järvisen kirjassa Temperamentti, stressi ja elämänhallinta on tuo tosi hyvin selvitetty. Ja monta muutakin asiaa, jokaisen vanhemman ja open ja muidenkin pitäisi lukea tuo kirja!Jos saa kokeesta kympin, mielestäni ujoa ei saa rokottaa kahdella numerolla siitä, että ei ole suuna päänä tunnilla, kun kuitenkin viittaa. Ennenhän viittaaminen oli sitä tuntiaktiivisuutta, nykyisin vaaditaan varmaan enemmän. Heh, kymppi lunttaamalla?! Enpä usko.
Valitettavasti liian monen oppilaan käsitys lunttaamisesta on se, että se on ok niin kauan kun vain ei jää kiinni. Paras selitys oli, kun oppilas kiinni jäätyään selitti, ettei ollut koskaan kuullutkaan sen olevan kiellettyä...Tiedän opettajakollegan, joka ei valitettavasti terveytensä vuoksi saisi toimia opettajana (viranhaltijana häntä on vaikea erottaakaan), mutta koska itse on sairaudentunnoton, jatkaa tehtävässään. Hänen tunneillaan oppilaat surutta lunttaavat kokeissa, mielistelyllä saa hyvän arvosanan jne. Mutta hän on todellinen poikkeus sarjassaan! Opettajia todellakin on moneksi...Itse huomioin arvioinnissa oppilaan luonteen, eli hiljaisen ja aran oppilaan en oleta olevan tunneilla suuna päänä. Mikäli hän saa hyvän arvosanan kokeesta, on myös todistukseen tuleva arvosana sen mukainen, mikäli hän on aina tunnollisesti tehnyt tehtävänsä. Suurin osa opettajista on erittäin pätevää ja alansa osaavaa porukkaa. Vanhempien vain on niin usein vaikea nähdä lapsensa ongelmia, ja usein on myös niin, että vanhempien läsnäollessa lapsi on kuin itse enkeli. Vaan usein hiiri hyppii siellä pöydällä kissan ollessa poissa.

Valitettavasti totta.

Minunkin lastani kiusaa ope. Lapseni on "vääränlainen". Hiljainen, rauhallinen, kiltti ja lahjakas. Tämä ope vain tykkää sellasista jotka jokapaikassa mukana ja äänessä.

Lapsi sai numerokseen 8 vaikka ka kokeissa oli 10-. Itse ope sanoi kun on niin hiljainen niin ei voi antaa 10 numeroksi. Viittaa kuulemma, mutta ei ole ensimmäisenä vapaaehtoisena jokapaikassa. Pitänyt koko luokan edessä "saarnan" että pitää puhua enemmän.

Rähinöijä joka ollut myös jälkkärissä ja kiusaa muita sai 8 ka:lla 10"kun on niin ihanan aktiivinen"

lapsille ja alakanttiin työttömien lapsille, tai muuten vain pärstäkertoimen mukaan. Kiusaamista se ei ole, mutta jonkilaista latistamista kyllä.

Huippuvuosi valituksista oli vuosi 2007.Eniten lääninhallitukseen valitetaan kouluista Etelä-Suomen läänistä ja Länsi-Suomen läänistä.Kannella voi mistä tahansa, eikä oikeutta valittaa olla rajoittamassa.

Valitusten määrä on kymmenkertaistunut vuodesta 1998, jolloin annettiin vanhemmille valitusoikeus.Yleisimmät syyt kanteluihin:

- opetusjärjestelyt

- hallintomenettely

- puutteet kodin ja koulun yhteistyössä ( osa räikeitä)

- viranhaltijan käytös ja menettely ( mm. kurinpitokeinojen riittämättömyys).Hs 17.1.2009, s. A 4, Kuokkanen, K ( toim.) .Hesarin em. kirjoituksessa ovat ollet asiantuntjoina opettaja Tuija Tikkanen, joka on Suomen vanhempainliiton edustajiston ja Helvaryn puheenjohtaja sekä OAJ:n johtava lakimies Markku Puotala.

jotka eivät jämäkästi puutu asiaan vaan voivottelevat kotona eivätkä uskalla lähtelä lastaan puolustamaan. Näitä on valitettavan paljon.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat