soija maidosta

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

elikkä voiko sitä tehdä jääkaappiin yösyöttöä varten valmiiksi? miten saatte jauheen hyvin sekotettua ettei jää jauhe paakkuja? meillä vasta alotellaan soijamaidon kokeilua ja ois kiva kuulla kokemuksia ja ideoita miten kannattaa tehdä/toimia

Kommentit (3)

Vierailija

Koska jauhemaisia korvikkeita ei saada niin puhtaiksi kuin nestemäisiä ja enterobakteeri Sakazakii pääsee lisääntymään sen jälkeen, kun jauhe sekoitetaan nesteeseen. Tämä enterobakteeri ei lisäänny alle +5 asteessa, joten periaatteessa riittävän kylmässä jääkaapissa korviketta voisi säilyttää - mutta Evira siis suosittelee muuta. Tosin esim. HUS:issa korviketta säilytettiin jääkaapissa, kun olimme osastolla, eli eivät pidä riskiä kovin suurena. Euroopassa kuolee lapsia silloin tällöin tähän bakteeriin, mutta Suomessa ei tainnut olla ollut yhtään tapausta vuosiin.

Vierailija

purkissa kyllä lukee että valmista juoma "juuri ennen syöttöä", mutta jos kylmään veteen tekee valmiiks ja laittaa jääkaappiin, en osaa sanoa miksi se ei siellä hyvänä säilyisi. Tosin, eihän tuon tekemisessä kauan mene vaikka sen silloin yölläkin vasta valmistaisi. Jauhe liukenee tosi huonosti, mutta olen huomannut että jos vesi on haaleaa, ei jääkylmää, jauhe liukenee vähän paremmin. Ja kovasti ravistamalla. Käytettiin soijajauhetta eka kerran v.2003 ja nyt toisen kerran loppuvuodesta 2008 kolmannella lapsellamme ja olen kyllä huomannut että näinä vuosina jauheen koostumus on hieman parantunut tuon liukenemisen suhteen, aiemmin ei millään saanut kaikkia kokkareita pois, pullon tutit oli aina tukossa...

Vierailija

Tein kahteen pulloon illalla valmiiksi. Eli toiseen mittasin jauheen ja toiseen veden. Lämmitin sittten vesipullon mikrossa sopivaksi ja sekoitin siihen jauheen. Yötä varten oli aina kuusi pulloa valmiina... puolet joissa oli jauhe, puolet vesipulloja :)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat