Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten margariinista ja sokerista vaahtoa?

Vierailija

Mä käytin sokerin tilalla Hermesetasta, mutta sen pitäis olla sama ku sokeri, myös leipomisessa. Huoneenlämpösestä margariinista ja Hermesetaksesta ei kyllä vaahtoa saa tekemälläkään, tulee sellasta könttistä mössöä!Toisekseen, lapsi kaatoi jauhokipon lattialle ja sitten jouduin summan mutikassa lisäämään lisää jäljelle jääneeseen määrään...muffineja ollaan tekemässä (joo, ekaa kertaa!) ja lopulta taikinasta tuli sellasta sementtiä, että se kiipesi tehosekottimen varsia pitkin ylös vatkattaessa...Ei varmaan leipomisen perimmäinen tarkoitus ole aiheuttaa vitutusta, mutta niin vain aikas usein mulla käy!!!

Kommentit (11)

Sain joululahjaksi muffinivuoan (kaksikin lopulta) ja siinä paketissa oli suklaamuffinien ohje. Sitä vähän modasin: jätin laittamatta oikeeta suklaata ja sen sijaan tuplasin kaakaojauheen määrän, ja sokerin sijaan laitoin Hermesetasta. Niin ja jauhojen määrä nyt oli mitä oli kun tosiaan juniori onnistui jauhokipon pudottaa lattialle! Meinas äidin hermo palaa:-s...

että nostaa vatkaimen ylös ja tekee sillä kaheksikon pintaan. jos se näkyy vielä kun kaheksikon luuppi sulkeutuu, on vaahto tarpeeksi kuohkeaa. Siis ei tartte jäädä siihen, mutta sillain että kokonainen kasi näkyy kerralla.

Että sit kuns e on vaaleaa ja höttömpää kuin aloitit niin se on vaahtoa... Tönkköä kumminkin....Jos se kiipes vartta pitkin ylös niin siinä oli liikaa jauhoja?JA joo voisokerivaahto on hankalaa varsinkin jos laitoti laakeaan vatiin jossa vatkasit....

tee perinteinen sokerikakkutaikina eli vaahdota munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi (saa vatkata pitkään, ehkä 5min) ja sitten lisäät jauhot puuhaarukalla varovasti sekoittaen. Tulee kevyempiä muffinseja. Tarkan taikinaohjeen varmasti löydät googlettamalla :)

fanny

Uusimmat

Suosituimmat