Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

kuinka moni palstalla on lastensuojelun hampaissa ja miksi?

Vierailija

päihteet

ero

mielenterve. ongelmat

sossun asiakkuussyinä

Sivut

Kommentit (26)

Lainaus:

Päiväkodin parin hoitajan kanssa ei kemiat kohdanneet. Päättivät sitten tehdä ilmoituksen meistä. Muut hoitajat olivat/ovat todella mukavia ja ihmettelivät ilmoitusta.

Meillä on ns. normaali perhe, ei työttömyyttä, ei mielenterveys/päihdeongelmia jne.

Syinä,,, mm.

- kun esikoisemme on iltapäivisin yksin 2-3h (emme saanut heti paikkaa iltapäiväkerhoon) ja tämän kerroimme päiväkodissa.

- Lisäksi lapsemme ovat ulkona "yksin",, ei pidä paikkaansa. Olen aina pihalla lasten kanssa, vaikken nyt joka hetki vierellä olekaan. Näköetäisyydellä koko ajan mennään.

miedänkin 8 ja 5 vuotiaat oli tänään ulkona yksin..

Tässä olivat syyt. Mielestäni aivan turhan takia. Onneksi tapaamisia oli vain pari ja nyt olemme saaneet olla rauhassa n. puoli vuotta.

Onneksi päiväkodin hoitajat(ilmoituksen tehneet) vaihtoivat toiseen ryhmään. Harkitsin vakavasti hoitopaikan vaihtamista, Olivat muutenkin tosi nuivia hoitajia. Toisaalta kemiat ei voi kohdata kaikkien kanssa!

Meidätkin on lastensuojelu tarkistanut, ja ei olisi tullut mieleenkään alkaa mekkaloida, jos olisivat olleet sitä mieltä, että apua tarvitaan. Mutta katsoivat, että selviämme oikein hyvin omillammekin.Lainaus:

oman ylpeytensä alttarilla. Ja moiset vielä väittävät lapsiaan rakastavansa... hyi helvetti ap. ja kaltaisensa.

ei edes meidän yksinhuoltajien.Lastensuojelu puuttuu jos on ongelmia tai sieltä voi itsekin pyytää apua ja se on fiksua jos omat voimavarat ehtyy.

Ymmärrät varmaan ettei kuvaamasi asiat riitä lastensuojeluilmoituksen tekemiseen.

Kyseessä on aina vakava huoli lapsen kasvusta ja kehityksestä, laimilyönnistä tai kaltoinkohtelusta. Onko kyse ollut kouluikäisestä lapsesta (joka yksin kotona)?

Eli teidän kohdalta asiaa on varmaan käsitelty lapsen heitteille jättönä?

Tuttu pariskunta erosi pari vuotta takaperin, lapset äidille.Äiti muutti lasten kanssa uuteen asuntoon, isä jäi entiseen uuden vaimon kanssa. Äidillä synnytyksen jälkeinen masennus sekä hoitamaton diabetes (selvisi minulle vastikään), lisäksi hän oli pitkäaikaistyötön. Isä yksityisyrittäjä, hoiti lasten elatusmaksut sangen runsaskätisesti.Isä harkitsi pitkään pitäisikö äidistä tehdä lastensuojeluilmoitus, mutta jätti sen kuitenkin tekemättä. Nyt yllättäen ex-vaimo kuoli (lapset olivat hänen kanssaan kotona äidin mentyä huonoon kuntoon, isä matkoilla) lasten nähden kotona. Lasten isää, joka siis tapahtuma hetkellä oli ulkomailla, uhattiin lasten huostaanotolla... Odotan pelolla mitä lapsille nyt tullaan tekemään, isä kun haluaisi nyt olla lähivanhempi äidin kuoltua.Kenelläkään kokemusta tai tietoa miten näissä tilanteissa lastensuojelu toimii?

oma neuvolatätimme meni siellä tekemään ilmoituksen vaikka sanoin ettemme tarvi apua. Olin vain tosi väsynyt silloin. ja minä tyhmä en uskonut kun tuttava varoitti että älä puhu siellä ikinä mitään kun tekee heti ilmoituksen!Apua en väsymykseen saanut, mutta jatkuvan typerän kyselemisen kyllä!!

Ei lastensuojelu ole kimpussa millään tasolla vaikka on toimeentulotuen piirissä, ei ole ollut missään vaiheessa.Lastensuojelun piiriin pääsee jos on mielenterveydellisiä ongelmia, päihteiden käyttöä tai oma halukkuus hankalan elämäntilanteen vuoksi tai jos tarvitsee tukiperhettä.

sanavalinnat kertoo sen, ettet haluaisi perheellenne apua.. varmaan jos koittaisit suhtautua myönteisemmin voisitte päästä sieltä "hampaista" nopeammin..

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat