Lähes 1-v tyttöni ei osaa vielä oikeastaan mitääm, mikä voi olla vikana??

Vierailija

Eli tyttäreni ei osaa istua, hän ei yritä kontata eikä nousta pystyyn. Hän ryömii omituisella tyylillään ja makoilee paljon lattialla selällään. Istuessaan hän rojahtaa usein kasvoilleen, koska suojaheijasteet puuttuvat kokonaan. Hän ei myöskään vilkuta, taputa tms. vaikka varmaan jo pitäisi. Neuvolassa sanottiin, että ensi kerralla saamme varmaan lähetteen fysioterapiaan. Olen tytöstäni jo todella huolissani.

Mikä hänellä voi olla vikana?

Sivut

Kommentit (28)

Lainaus:

on kuitenkin aina erittäin aurinkoinen, eikö tämä viittaa siihen että olisi terve?

Ja miksi neuvola ei ole puuttunut mitenkään tähän, jos olisi jotain häikkää??

Eli ikävä kyllä ei lapsesi tilanne kuulosta normaalilta ... oma lapseni osasi mainitsemastani luettolosta muut paitsi konttauksen (myös muu kehitys oli melkolailla kunnossa, tosin minulla oli "paha epäilys"), 1-vuotisneuvolasta hänet ohjattiin neurologille ja fysioterapiaan. Myöhemmin diagnoosina on ollut mm. motorisen kehityksen viivästymää, sensorisen integraation häiriöitä, dysfasia. Nyt on kolmannella luokalla ja kaiken kuntoutukseen jälkeen täysin normaali hyvin koulussa pärjäävä lapsi. Eli paljon voidaan auttaa kuntoutuksella, kun apua hakee ajoissa!

mutta puhuu toisinaan omaa kieltään. Leikkii oikeastaan yksin, tutkii esim. pitkään jotain lelua. Tyttöni pää on mielestäni suuri ja jalat muuhun vartaloon verrattuna pienet ja ne raahautuvat kuin halvautuneet perässä. Voiko kyseessä olla jonkinlainen kehityshäiriö näiden tietojen perusteella vai onko tyttöni vain hieman hitaampi oppimaan?

Entä katsekontakti jo aivan pienestä alkaen?Ehkäpä neurologiset tutkimukset olisivat paikallaan,sieltä annetaan fysioterapiaan ym. eteenpäin lähetteet, voi olla ajan hukkaa jos ei aleta tutkimaan.Ei pidä pelästyä eikä luultavasti tytölläsi ölekaan, muta suljettaisiin esim. kromosomin virheellisyys jne. Mahdolliset kuntoutukset mielellään ajoissa, tutkimukset ensin.

Joka alkoi istumaan 7kk iässä, konttaamaan 11,5kk ja kävelemään 1,5vuotiaana. Tyttö oli vauvasta asti valtavan aurinkoinen ja iloinen, melkein aina hyvällä tuulella ja tyytyväinen. Mutta nyt on kyseessä keskivaikea kehitysvamma ja on 5 vuotiaana 1,5v tasolla. Ei neuvolassakaan osattu huolestua yhtään vaikka minulla hälytyskellot soi ja lujaa. Diagnoosi saatiin vasta tänä syksynä, että kyllä se voi kestää vielä kauan! Jossain vaiheessa vain todetaan että kehitys jätättää koko ajan, ja niin paljon että kyseessä jokin vamma.

Usein nämä erityislapset onkin hyvin aurinkoisia, jostain syystä. Terve siskonsa on paljon temperamenttisempi.

Puolitoistavuotias poika ei kävellyt, ei puhunut, ei 1-vuotistarkastuksessakaan lääkäri ollut puuttunut, ei syönyt itse jne.Katsekontaktia eikä hymyä tullut, vuoden ikäisenä valui rattaissa kun ei pysynyt istuma-asennossa jne. neuvolasta vain sanottiin että on niin erilaista kehittyminen, ei kaikki...Tuli rotavirus 1,5 vuotiaalle, joutui sairaalaan nestehoitoon ja siellä alettiin ihmettelemään vasta hidasta kehitystä. Sanottiin että heti neurologiselle kun ripuli on parantunut.Kehitysviivästymä, geenivirhe, kuntoutussuunnitelma, muitakin tukitoimia.Mitä aiemmin aloitetaan kuntoutus, sitä parempi. Kannattaa hakea vaikka yksityiseltä lähete kunnalliseen polille, on mahdollista. Nyt onneksi sairaalassa ollessa huomattiin ja sanottiin HETI tutkimuksiin, kun ripuli ohi.

Vaikea olla rehellinen, mutta mielestäni tyttösi on vaikeasti sairas. En usko, että selittyy enään kehitysviivästymällä.

Esikoisellani keskivaikea kehitysvamma ja oli osaavampi kuin lapsesi, mutta silti huomasin, että kaikki ei ole hyvin.

Joskus tällainen raaka ilmaisu voi laittaa rattaat pyörimään ja sinulla on oikeus saada lapsesi neurologisiin tutkimuksiin.

Olen pahoillani että näin joudun sanomaan.

Oma lapseni on kehittynyt hyvin, kun on saanut apua ajoissa.

vaikeasti kehitysvammainen ja on ollut aina tosi rauhallinen ja hyväntuulinen. Ei vieläkään kävele, eikä sano sanaakaan. Istumaan oppi muistaakseni n 2 v. Katsekontaktin saa suht lyhyiksi ajoiksi.

...mutta ymmärrän huolesi suuruuden. Koska on seuraava neuvola, voisitko saada sitä aikaisetettua - jo oman mielenrauhasi tähden. Kerro huolistasi ja havainnoistasi, keskustele myös siitä mihinkä kannattaa tytössä kiinnittää nyt huomiota.Voi varmaan olla ihan tervekin, voi olla että jotain häiriötä on.

neuvolan lääkäriltä pyydät lähetteen erikoissairaanhoitoon.Pakkohan tuota on tutkia, fysioterapiakin on paikallaan mutta syy pitää selvittää miksi tilanne on tämä mikä teillä on.

Vaadi neuvolalta lähetettä tutkimuksiin. Se on tosi, että nykyään ei meinaa saada lähetettä eteen päin.En menisi näin netissä diagnostisoimaan kehitysvammaksi tai CP-vammaksi. Syynä voi olla niin monia syitä. Lähtien neurologisesta vammasta syvyysnäön puuttumiseen.Mutta ihmettelen, että neuvolan lääkärintarkastuksessa teitä ole pantu eteen päin. Olisi tärkeää saada tutkimukset tehtyä, kuten ne kromosomitutkimuksetkin. Saisitte ajoissa kunnon kuntousta. Samalla saisitte myös erityslapselle tarkoitettua hoitorahaa yms.Tiedän, että tällaiset säikäyttää. Mutta toisaalta, aina on ollut hitaasti kehittyviä lapsia ja he ovat silti ehtineet matkaan. Mutta eikö olisi parempi saada tietää, missä ollaan menossa, vaikka pelottaisikin.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat