Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Viime yönä mieheni käyttäytyi uhkaavasti, hän uhkasi henkeäni. Tajusin, että on

Vierailija

Uskomatonta.

Kommentit (17)

osoittaa aika hirveää arvostelukykyä. Jotkut aiheet ovat liian vakava satuilulle.Jollei ole provo, niin hurjasti tsemppiä ap:lle. Olen varma että yrität parhaasi mukaan tehdä niin kuin on oikein itsellesi ja lapsillesi. Täydet pisteet poliisin soittamisesta paikalle! Suojelit itseäsi ja lapsiasi, niinkuin oikein oli.Nyt onkin kysymys sitten että miten tästä eteenpäin? Väkivalta on ongelma joka ei katoa itsestään. Koita hankkia apua ja tukea itsellesi. Olet jo ensi- ja turvakotien liiton piirissä, joten jotain neuvoja varmaan on tarjolla. Naisten linja, 0800-02400 voi myös ohjata eteenpäin. (Soittoaika ma-pe 16-20)On ihan tavallista, ettei lähiympäristö (tuntemattomista puhumattakaan) tajua tilannettasi ja voi tuottaa pettymyksiä. Sinua saatetaan syyllistää ja ahdistaa ja painostaa ratkaisuihin, jotka arveluttavat tai joihin et ole valmis. Tarvitsetkylmää harkintaa ja sisua, ja tunteen siitä että olet arvokas, ja ainoa oikea henkilö tekemään sinun elämääsi koskevat tärkeät päätökset.MIKÄÄN mitä olet tehnyt tai sanonut ei ole antanut puolisollesi oikeutta kohdella sinua väkivaltaisesti tai sillä uhaten. Sinulla on perusihmisoikeus saada elää ilman väkivallan uhkaa, ihan samalla tavalla kuin kaikilla muillakin. Kaikissa parisuhteissa tilanteet kiristyy, tunteet kuumenee ja sanotaan harkitsemattomia asioita. Se ei silti anna ensimmäistäkään oikeutusta väkivallalle! Väkivaltainen puoliso (ja usein lähiympäristö) yrittää usein vierittää syytä uhrinkin harteille. Se on väärin. Väkivalta on väkivaltaisen henkilön vika.

SINÄ olet ollut mukana altistamassa lapsia noin hirveään tilanteeseen! SINÄ olet toinen vanhemmista, joka ei ole kantanut vastuutaan, et ole turvannut lapsille hyviä kasvuolosuhteita!Totta kai sinua myös katsotaan ja pitkään ja tarkkaan. SINÄ saatat olla juuri niitä idioottinaisia, jotka seuraavalla viikolla ottavat sen miehen takaisin saman katon alle, "kun se pyytää anteeks, eikä se nyt enää mitään, enkä mä löysäperse ämmä osaa elää ilman äijää ja mustaa silmää".Ihan oikein tekivät! Ja toivottavasti pitävät lapset niin kauan, että on ihan varmaa, että sinä oikeasti kykenet antamaan lapsille vähän enemmän kuin väkivaltaisen isän ja melkein kuolleen äidin.Mene vähän itseesi, ja mieti omaa vastuutasi! Ihan turha syyttää vain miestä (hän on jo täysin poissa pelistä), jos haluat lastesi kanssa elää, ole heille sitten kunnon äiti. Kunnon äiti ei pidä hullua isää saman katon alla.

Miehen ja naisen syyllisyys ko tilanteessa ovat eri asia ja ne on erotettava toisistaan.

Mies on ilman muuta toiminut väärin ja saanee rangaistuksen.Mutta: äiti ei ole täysin syytön hänkään vaikka uhri onkin.

Äidin pitää ymmärtää lasten kasvuolojen merkitys ja erota välittömästi miehestään saadakseen lapset takaisin. Lapset traumatisoituvat perheväkivallan näkemisestä tai kuulemisesta vaikkei heitä varsinaisesti pahoinpideltäisikään. Eli lastensuojelu toimii kuten pitääkin; suojelee lapsia heidän kasvuaan ja kehitystää vaarantavilta olosuhteilta!

sillä olet altistanut lapset vaaraan etkä ole ollut riittävän hyvä vanhempi. Vanhemmuudessa on aina vastuu lapsen hyvinvoinnista. Tiedän monia tapauksia joissa isä syyllistynyt perheväkivaltaan ja lapset on otettu huostaan ja sijoitettu pitkäaikaisesti perhekotiin tai sijaisperheeseen.

Voi olla että pääset vanhemmuuden selvittelyyn / arviointiin lastenpsykiatrian polille.ps. ja turvakodistako tänne kirjoittelet???

soitettava poliisit paikalle minun ja lasten turvallisuuden takia. Meille tuli kuitenkin ensimmäisenä sossut, jotka ottivat lapset mukaansa. Heidän autossaan oli niin täyttä, että he laittoivat kaksi lastani etupenkille itsensä ja turvavyönsä väliin.Huusin hätääntyneenä perään, mutta sossut vain ajoivat pois. Kun lopulta minutkin vietiin turvakotiin, sain kuulla, että tällaisissa tapauksissa lapset otetaan aina ensin huostaan ja tutkitaan, vieläkö äiti kykenee jatkamaan heidän huoltajanaan.Ihan käsittämätöntä tämä nykymaailman meno. Sentään miehen laittoivat telkien taa. :(

Uusimmat

Suosituimmat