Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mistä johtuu, että mahani menee sekaisin aina käytyäni ravintolassa syömässä?

Vierailija

Reaktion aiheuttaa kaikki arkiruoasta poikkeava, yli kyse sitten hienosta ja kalliista ravintolasta tai hampurilaispaikasta. Mikään työpaikkaruokalan makaronilaatikko ei siis mahaani suututa.

Kommentit (20)

ihan sitä käytetään niissä työpaikkaruokalan ruoissakin.Olen kokki ja kerran on ollut tällainen asiakas jolle tein aina oman ruoan sillä niin monessa sitä ainetta.Tuskin nykyruokailija välttyy edes kotonaan natriumglutamaatilta.

En ole jännittäjätyyppiä, joten siitäkään ei voi olla kyse. Joskus olen käynyt jo ravontolassa ripulipaskalla. Olen miettinyt, että johtuisiko se vanhentuneista elintarvikkeista tai liian rasvaisesta ruoasta?

On tosi herkkä vatsa ja pystyy käytännössä syömään vain kotona tai sitten omia eväitään.Hankalaksi asian tekee se, että hän joutuu usein edustuslounailla ja -päivällisille, mutta ei uskalla syödä juuri mitään. Vain jotain ihan peruskamaa, keitettyä perunaa ja lihaa tai kalaa ilman kastikkeita sekä ruisleipää...

Kyseessä on ihan hermostoperäinen juttu. Joskus laukaisijana on sattumalta ravintolasafkan jälkeen saatu ripaskakohtaus, seurauksena joka jumalan kerta sen jälkeen asiaa tiedostamattaan jännittää ja ripulille mennään. Joskus joku muu ympäristöön liittyvä laukaisija, mutta mistään allergiasta tai yliherkkyydestä ei ole kyse. Samasta syystä nämä tyypit eivät koskaan pasko kotona ruuan jälkeen.Joillain vaiva on vielä "kapeampi", eli vaikka shoppailureissulla ravintolalounaan syöminen aiheuttaa ripulin, mutta ravintolaillallinen ei.Hoito on yksinkertainen: Pari Imodiumia nassuun vähän ennen ruokaa, niin hyvin selviytyy tilanteesta ilman varpusparvea. Kyse ei siis ole sairaudesta, joten tutkimuksia ei tarvita.

Soija-allergiat ovat kuulemma yhden alan lääkärin mukaan melko yleisiä nykyään.Toinen on paprikajauhetta. Aika moni on paprikalle herkkä. Pistää juuri mahan sekaisin tai aiheuttaa hervottomia ilmavaivoja.

samaa vaivaa. Ei välttämättä aina ravintolaruuasta, toisinaan myös kotiruuasta, mutta yhdistävää tekijää en ole keksinyt. Ehkä rasva, ehkä mauste. Enkä todellakaan jännitä. Vatsa murhataa ja kipeytyy. Sitten kun pääsee vessaan, minne on jo sitten kiire, niin kakka on pöntön reunoilla ja vesi pöntössä juomakelpoista. :-) Ja sen jälkeen voi jatkaa normaalia elämää eikä vatsa ole kipeä tms. Ja yksi tyhjennys siis riittää

Ripulilla joudun käymään jo ravintolassa ennen pois lähtöä AINA!

Kotiruoka ei tuota tee, ainoastaan paistinpannulla lämmitetty edellispäivän makaronilaatikko tekee sen ihan joka kerta. En tiedä miksi.. Ja huom. se on aina vain se edellispäiväinen makaronilaatikko, ei koskaan muu uudelleenlämmitetty.

Jännitätkö ehkä ravintolaan menoa/tilaamista/maksamista tmv.?Onko sinulla sosiaalisten tilanteiden pelkoa tmv?Menetkö ravintolaan niinkuin kotiin (kuten työmaaruokalaan suurin osa mennee) vai onko se erilainen tilanne, siis jännitätkö vaikkapa asua, meikkiä, pukeutumista tmv. vai menetkö vaan yhtä rennosti ravintolaan mitä "kotisohvalle"?Monesti maha menee sekaisin kun jännittää syystä tai toisesta, eli jos vatsasi menee sekaisin "joka raflassa", niin en ruokaa/mausteita alkaisi syyttämään, vaan uskon että jostain henkisestä enemmin kyse.

Syön joka päivä lounasravintolassa ruokaa, eikä maha mene kuralle. Aina kun menen johonkin "hienonpaan" ravintolaan, tiedän jo etukäteen, että ripuli tulee. Täällä on aika monta muutakin jolla on sama vikaVarma ripuliruoka: pippuripihvi (vaikka kotona ei tule ripulia samasta ruoasta)

joskaan itselleni se ei tule mitenkään selvästi joka kerta ravintolassa. Ravintolassa ja kylässä yhtä usein. Kotona ei tule juuri koskaan, kotona olen saanut sen lähinnä suklaajäätelöstä, en kuitenkaan kaikista. Erityisen paha on Vienetta-kakku.

mutt avoisko olla laktoosi ongelma?eli syötkö ihan normaaleja maitotuotteita paljonkin kotona, silloin ei voi olla se, mutt a ellet, sitten voi olla ettei maha siedä sitä.veikkaan myös että jotekin liian teollisesti prosessoitu ruoka tams just joku mauste tai toi aromvahvenne na.glutamaatti. tais itten tosiaan psykosomaattista.käytätkö kotona paljon eienksiä, syötkö paljon maitotuotteita, rasvaista ruokaa, ja käytätkö esim lihaliemivalmisteita kotona?

reagoit erikoiseen syömistilanteeseen jostain syystä noinjos se olis joku mauste tai ravintolaruoan lisäaine niin saisit mahasi sekaisin kyllä joskus kotonakin tai siellä työpaikkaruokalassa

tämä aiheuttaa monille migreeniä ja vatsavaivoja. kotiruoka menee ok minullakin, mutta kaupungilla pitää olla tarkkana. osta kotiin liha ja kala maustamattomana, EI eineksiä, EI ´pussikeittoja, EI monelle... tsekkaa tuoteselosteet. kysy ravintolassa mitä maustesekoituksia käytetään.

Uusimmat

Suosituimmat