Vierailija

olemme lähdössä issikkavaellukselle (1-2h) onko ensikertalaisen turvallista ottaa 1 vuotiasta kantoliinassa mukaan? mikä sidonta olisi paras?

Kommentit (17)

Eikä myöskään ole turvallista pyöräillä/mopoilla/autoilla (paitsi esim. bussit) lapsi kantoliinassa. Jollain potkukelkalla uskaltaisin potkutella lapsi liinassa. T. liinatukihenkilö

Vaikka ratsastan ammatikseni ja pidän valmennuksia. Tiedän issikoiden olevan hyvin tasaisia, mutta eläin on aina eläin ja kaikkea odottamatonta voi tapahtua. Voi olla, ettei tapahtuisi mitään. En menisi edes omalla tutulla hevosellani pienen lapsen kanssa maastoon.Ehkä vaan tiedän ja osaan varoa liikaakin. Mutta jos olisin vetäjä, en voisi ottaa vastuuta asiakkaan lapsesta kantoliinassa maastoreissulla. En siis ottaisi edes mukaan.

ei taatusti suostu moiseen (heillä vastuuvakuutus kuitenkin).

Maastovaelluksilla voi tapahtua mitä vaan , heppa säikästää tms. ja monesti on hevonen kompastunutkin. Siksi esim. meisän tallilla alaikäraja vaelluksiin on 14v. tai pitää olla tosi monen vuoden ratsastuskokemus.ps. kukaan ei ole niin hullu että laskettelee lapsi kyydissä, vaikka itse pysyisi pystyssä (vahinko voi käydä kelle vaan) niin aina on näitä täysin taidottomia n. 100kg painoisia setiä pikkupäissään jotka (huonolla) tuurilla laskee päälle!

ei kukaan talleilla kyllä tuohon suostuisikaan, joten stoppi tulisi viimeistään siellä.Vaikka monet islanninhevoset yleensä ovatkin tosi rauhallisia ja tasaisia ja sopivat aloittelijoillekin niin eläin on eläin, ja saattaa se islanninhevonenkin esim. säikähtää tai kompastua. Kun monta sataa kiloa yhtäkkiä pomppasee sivuun, sieltä aloittelija lentää kuin leppäkeihäs eikä sitä maahantuloa tosiaan kontrolloi kovin hyvin. Jos on lapsi selässä niin huonosti todennäköisesti käy.

Pyörä /mopo vieläpä turvallisempi vaihtoehto (vaikkei mitenkään sopiva sekään) siinä mielessä että pyörä esim. ei itsekseen liiku, eikä säiky, ei ole elävä olento.Mukavaa maastoa kuitenkin, mutta lapselle hoitaja kotiin tai mukaan!! Islanninhevosilla on ihana köpötellä kyllä, voit löytää uuden harrastuksen, mutta ei pikkulasta hevosen selkään, eikä missään nimessä kantoliinassa/ rinkassa tms.

anteeksi vain kun uskalsin kysyä, en ole hullu kun en vain tiennyt miten voi lasta pitää. itse olen ollut puoli vuotiaana laskettelurinteessä selkärepussa, enkä pidä sitä minään ihmeenä jos isä osaa laskea kaatumatta.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat