Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kympin pojat sen sijaan ovat lahjakkaita, kympin tytöt ahkeruudella numeronsa ansainneita (ties vaikka opettajan lellikkejäkin?) eikä osaaminen perustu siten luovuuteen ja lahjakkuuteen.Miksi kympin tytöt eivät kelpaa "edes" opettajiksi?

Miksi kympin tytöt herättävät niin paljon negatiivisia mielleyhtymiä (joissakin ihmisissä)?

Sivut

Kommentit (48)

Ja ikävä kyllä, noilta kympin lääkärityttösiltä sitten taitaakin puuttua täysin kokemus normaalista elämästä. Kiva viedä lapsi lääkäriin, kun lääkäri ei edes ymmärrä tervehtiä lasta, sitä potilasta. (En tosin sano, että ne nuoret lääkäri pojat yhtään sen kummoisempia ovat..)Itse yläasteella 10-tyttö ja lähes anorektinen. Joko onnekseni tai sitten epäonnekseni en enää lukiossa ollut lahjakas tai hikipinko, miten vaan.Toisinaan tekisi mieleni vain kommentoida neuvolalääkäreille (jotka meillä ovat näitä nuoria mahdollisesti 10. tyttöjä), että menkää nyt pliis elämään oikeeta elämää ja palatkaa sitten töihin, kun on jotain uskottavuutta tossa touhussanne.

monesti aika konformisteja, ja tämän voi tietenkin yleistää kaikkiin tyttöihin. Poikkeuksia toki on, mutta monessa luokassa sen näkee niin selvästi että niistä seiskan ja kasin pojista tulee ne yrittäjät ja visionäärit kun taas ne ysin ja kympin tytöt päätyvät joko julkiselle sektorille tai sitten suorittaviin tehtäviin yksityiselle. Tämä on tietenkin yleistys, mutta eturivin tytöille usein sanotaan että kannattaisi katsoa niitä takarivin poikia vähän isommalla kunnioituksella, kun niihin myöhemmin törmää työhaastattelutilanteessa. Tosin ne pojat ovat silloin siellä työnantajina.

kannata jäädä opettajiksi, vaan kouluttautua diplomi-insinööriksi, lakimieheksi tai lääkäriksi. Siis alalle, jossa heidän lahjakkuuttaan tarvitaan ja josta saa kunnon palkkaa.Opettajaksi sopii paremmin ns. "nuoriso-ohjaajatyypit". Uskon, että 10 oppilas, josta tulee opettaja omaa huonon itsetunnon ja alisuoriutuu elämässään.

Lainaus:

erottaa lahjakkaat ja treenatut antaa siis paremmat arvosanat lahjakkaille samasta suorituksesta.
Sanoisin, että n. 99 prosenttia kympin tytöistä on h-i-k-i-p-i-n-k-o-j-a. Just siksi kun ovat niin kateellisia eivätkä halua hävitä kavereilleen.

Ei tyttö ole koskaan kirjoja unohtanut tai mitään. Taivaanrannanmaalarilla meinasin sitä, että ei ole niin väliä, onko eriparisukat jalassa tai tukka kammattuna aamulla. Kiikkuu poikien kans puussa niin, että pihkaa on housun lahkeissa jne...Ei siis mikään perfektionisti, eikä itsensä kontrolloija. Kaikki on vain niin helppoa. Oppii asioita tuosta noin vain opettelematta. Esim. osasi englantia jo tokalla auttavasti, koska jostain ihmeen syystä sanat jäi hyvin mieleen esim. telkkarista yms.

Ekaluokalla jouduttiin koko ajan antamaan lisätehtäviä kun ekaluokan matikankirja oli liian helppo.Viittaa tunnilla, osallistuu, auttaa muita, tekaisee tehtävät.Ehkä hän ei sitten ole teidän mielestä kympin tyttö, koska ei sopeudu muottiin. Mutta kouluaineissa on kympin tyttö. No liikunta ja kuvaamataito on olleet välillä 9.Lainaus:

vaikka olisi kuinka lahjakas. Jos unohdat tehdä läksyt ja kirjat unohtuu kotiin, ei varmasti saa kymppiä todisukseen. Samoin jos haaveilee tunnilla, voi kympin unohtaa vaikka saisi täysiä pisteitä kokeista. Näin siis sanoi meidän tytön ope kun kysyin miksi arvosanana vain 9 vaikka kokeista aina kymppejä. Eli kyllä ainakin nykyään kympin tytön täytyy olla sellainen todella tarkka nipottaja, ennen sai kyllä kymppejä vähemmälläkin.

Kuinka joku voi kirjoittaa toisten suorituksista noin ilkeästi ja alentuvasti. Ne kympin tytöt oli lahjakkaampia/parempia koulussa ja ihan turha sitä on jälkikäteen mitenkään latistaa. Miksi ihmeessä toisten osaaminen ja saavutukset pitää nollata?Ja tuo käsitys pinkoilusta on ihan myös valetta. Itse olin "kympin tyttö" ja niin oli kaverinikin ja meistä kumpikaan ei tehnyt kouluaikana yhtään mitään. Ei tosiaan luettu läksyjä koskaan, kokeisiin viimeisenä iltana kello kymmenen ja tärkeintä

elämässä oli teini-iässä pojat ja viikonlopun pippalointi. Ongelma on musta pikemminkin se, että tuollaisessa oppii laiskaksi toisin kuin keskitason oppilaat ja se saattaa aiheuttaa ongelmia yliopistossa, kun pelkillä lahjoilla ei enää saakaan kaikista kokeista täysiä.Lainaus:

"tyttönä" täytyy sanoa, että ne parhaimmat arvosanat saaneet tytöt eivät koskaan olleet niitä erityisen älykkäitä tai lahjakkaita vaan oikeasti ihan hirveän tylsiä suorittajia joiden aika kului nenä kiinni kirjassa ja jotka eivät koskaan osanneet ottaa rennosti ja pitää vain hauskaa. Sitten ne jossain vaiheessa uupuivat ja lopettivat himo-opiskelun ja tässä vaiheessa ne keskinkertaiset, hyvällä ällillä varustetut tytöt mennä puksuttivat ohi ja vielä pidemmälle koska osasivat ottaa myös rennosti.

vastavalmistunut kympin tyttö. Hän vihasi lapsia! Tai sieti niitä täydellisyyksiä jotka olivat jo kovin aikuismaisia ala-asteellakin, mutta mikään muu ei miellyttänyt häntä. Ihan hirveä ihminen kaikenpuolin. En voi ymmärtää minkä takia hänenkaltaiset ihmiset menevät opiskelemaan luokanopettajaksi.

Todella monilla tuntuu olevan kympin tytöistä hissukka-mielikuva. Itse en ole tällaisia hissukoita kohdannut, vaan kaikki tuntemani kympin tytöt ovat olleet ulospäinsuuntautuneita, älykkäitä ja sosiaalisestikin taitavia. Itse kävin kauppakorkeakoulun ja olen työelämässä erittäin hyvin menestynyt ja pitkälle päässyt. Aika moni tuntemani kympin tyttö on lukenut itsensä diplomi-insinööriksi.Minulle koulunkäynti oli todella helppoa, enkä todellakaan ollut nenä kiinni koulukirjoissa. Sen sijaan luin kaikkea muuta aiheesta ja aiheen vierestä niin paljon kuin pystyin. En näe koulumenestyksessä mitään pahaa enkä todellakaan allekirjoita sitä, etteikö kympin tytöillä olisi omia mielipiteitä. Lukiossa meillä oli loistavat väittelyt opettajien ja kympin tyttöjen kesken milloin mistäkin asiasta.

ja "oikeissa töissä" paljon, paljon paremmin kuin ne kutosen ja seiskan, ehkä kasinkin oppilaat. Mukautuminen koulun sääntöihin ja palkitsemisjärjestelmäänhän tarkoittaa, että on kykenevä toimimaan tarkoituksenmukaisesti ympäristön arvostusten mukaisesti ja on joustava ja mukautuva. Se saattaa merkitä myös kykyä itsehillintään sekä siirtämään omia toissijaisia tarpeita tulevaisuuteen ja keskittymään siihen, mikä on sillä hetkellä tärkeintä (opiskelu vs. "viihtyminen").Kyllä lähes kaikki tuntemani erinomaisesti koulussa pärjänneet ihmiset ovat pärjänneet myös myöhemminkin hyvin. Heikoista oppilaista suurin osa tulee pärjäämään heikosti myöhemminkin, ehkä joskus joku Hjallis Harkimo nousee "mudasta", mutta kyllä valtaosalla syrjäytymiskehitys jatkuu ja syvenee. Keskitasoisista oppilaista tulee usein muutenkin tavanomaisia ja keskitasoisia (missä ei mielestäni ole mitään vikaa, suurin osa ihmisistähän ovat tällaisia eikä tarvitsekaan olla mitään muuta), joistakin sen alle ja jotkut pärjäävät elämässä erinomaisesti, riippuen lahjakkuudesta ja "aikuistumisesta". Huonot tai keskinkertaiset numerot todistuksessa eivät myöskään takaa sosiaalista lahjakkuutta tai vuorovaikutustaitoja.Niin, minusta kympin tytöissä ei ole mitään vikaa, vaikka itse olinkin vain sitä 8-9 tasoa. Ihmettelen vaan, miksi kympin tyttöjä niin aliarvioidaan.ap

molemmat saavat kokeista aina kymppejä. Mutta tällä bestiksellä paljon parempi todistus. Toinen tyttö, joka taivaanrannanmaalari ja poikatyttö ei saa kymppejä todistukseen. Kuitenkin viimeistään yo-kirjoituksissa molemmat saavat ne 6 ällää.

Kaikki ovat hienosti menestyneet elämässään. Kaikki ovat vähintään maistereita, monet tohtoreita, kaikki ovat naimisissa (monet toisen kuuden laudaturin ylioppilaan kanssa, kuten minä ja miehenikin), kaikilla vakituinen hyvä työpaikka hyvällä palkalla. Ja moni pärjää hienosti yrityselämässäkin.Valitettavasti teidän kateellisten täytyy nyt vaan sietää, että ei meillä oikeasti niin kamalan huonosti mene.

Mutta yleisesti ajatellaan (ja siksi jopa pääsykokeita muutettiin, eli perustuu tutkimuksiin), ettei ne 10 oppilaat viihdy opettajina. He eivät viihdy siksi, etteivät voi ymmärtää miksei kaikki oppilaat innoissaan ime itseensä tietoa, kuten he tekivät kouluaikoina.Eli varmasti on poikkeuksiakin heidän joukossaan.

Lukiossa en joillekin kursseille edes hankkinut kirjoja, joten eivät varmasti aina olleet mukana. Kymppejä sain, ja kirjoitin kuuden laudaturin ylioppilaaksi. Lukea ei kirjoituksiin tarvinnut, koska kirjoitin laajan matikan ja fysiikan, eli riitti että ymmärsi asiat. Ja kieliähän voi treenata vaikka telkkaria katsomalla.Ja miten niin kympin TYTÖT ovat hikipinkoja, mitäs ne pojat sitten ovat? Eri ihmiset saavat numerot eri tavoilla, mutta ei se koulunkäynti esim oikeasti matemaattisesti ja kielellisesti lahjakkaalle ole todellakaan niin vaikeaa, että sen eteen tarvitsisi tehdä töitä. Ja toisaalta jotkut pingottavat jonkun lukion kasin eteen ihan älyttömästi.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat