8v:n raivokohtaukset - kuinka toimia oikein?

Vierailija

Tilanne : tehdään pitsaa. Jokaiselle on suorakaiteen muotoinen pala minkä saa täyttää valitsemillaan täytteillä. 8v. saa ihan kauhean raivarin (alkaa nyrkeillä hakkaamaan vanhempaa) koska haluaa pyöreän pitsan. Kuinka toimia tässä tilanteessa oikein?

Kommentit (4)

Meillä 7v saattaa huitaista minua jossain tilanteessa kun suuttuu. Olemme puuttuneet siihen hyvin tiukoin kielloin ja esim. pelikieltoa tulee rangaistukseksi. Hän on hyvin tempperamenttinen lapsi ja saattaa pikaistuksissaan juuri huitaista... ei mitään silmitöntä hakkaamista kuitenkaan. Muut lapset meillä ei edes huido tms.

Tiukka linja hakkaamisen lopettamiseksi ja pian on tarpeen, muuten olet kohta tosi pahassa pulassa.

Ja meillä jäis lapsi kokonaan ilman pitsaa tuossa tilanteessa, ehdottomasti.-Toinen äiti x7-

minä kyllä passittaisin äkkiä jäähylle. Taitaisin myös huolestua että missä mättää, ei ole minusta normaalia 8v käytöstä.t äiti X 7

ja pyytänyt anteeksi käytöstään. Lisäksi suorakaiteen muotoinen pizza saa kelvata, ei mitään erivapauksia pelkkien irrationaalisten mielihalujen perusteella. Käyttäytyykö lapsi noin useinkin? Kuulostaa huolestuttavalta, varsinkin toisten lyöminen pitäisi olla ihan ehdoton ei-ei tuon ikäiselle.

auta lasta ymmärtämään tunteensa...Äiti: Ymmärrän, että sinä haluat nyt pyöreän pitsan. Tällä kertaa teemme kuitenkin suorakaiteen muotoisen. Miksi sinä haluaisit pyöreän pitsan etkä suorakaiteen muotoista?Lapsi: Koska pitseriassakin pitsa on pyöreää. Pitsan kuuluu olla pyöreä tai se ei ole oikeaa pitsaa.Äiti: Joskus pitseriassakin pitsa on suorakaiteen muotoista. Ymmärrän, että sinusta tuntuu kurjalta kun meillä ei ole nyt samanlaista pitsaa, mutta kotipitsa ei ole muutoinkaan samanlaista kuin pitserian pitsa. Teemme suorakaiteenmuotoista pitsaa, koska se on käytänöllisempää jakaa osiin.Lapsi: Mutta kun pitsan kuuluu olla pyöreää!!!Äiti: Pitseriassa on erilaiset välineet ja siellä saadaan helpommin pyöreitä pitsoja. Meidän uunipelti on suorakaiteenmuotoinen ja siksi on helpompaa tehdä myös suorakaiteen mutoista pitsaa. Ehkä voisin joskus harkita pyöreän pitsavuoan ostamista, jos se tuntuu sinusta kovin tärkeältä, mutta tällä kerralla me teemme suorakaiteenmuotoista pitsaa, jotta saamme ruokaa. Auttaisitko sinä täyttämään minua pitsan?Lapsesi kehitys ei kuulosta ihan normaalilta 8 v. käytökseltä. Lyömisestä kuuluu ilman muuta jäähylle 8 minuutiksi, mutta toisaalta pelkkä jäähy ei ole ratkaisu lapsesi ongelmiin. Hänellä on selvästi ongelmia ilmaista itseään miksi hänestä joku asia tuntuu niin kurjalta. Villinä veikkauksena näin yksittäisen viestin perusteella neuvoisin googlettamaan agressiivinen lapsi tai esim. aspergerin syndrooma. Asperger-lapsille juuri tuollaiset "turhat" jutut voi muodostua yli tärkeiksi

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat