Mitä teette 3-vuotiaan kanssa viikonloppuisin? Oletteko koskaan koko päivää vaan sisällä?

Vierailija

.

Sivut

Kommentit (21)

Lapset 4 ja 1, 5 v ja toinen vanhemmista tai molemmat mukana. Eilen esim. aamulla kävimme puistossa kävellen, pienempi istui rattaissa ja otti samalla pienet unet menomatkalla, kun oli herännyt kovin varhain. Lounaan laitoin kun tulimme puistosta, mieheni jäi lasten kanssa vielä siksi ajaksi hetkeksi ulos omalle pihalle. Lounaan jälkeen oli päiväuniaika.Päiväunien jälkeen kävimme vielä koko perhe alkuillasta hiihtämässä. Isä hiihti menojaan, pienempi pulkkaili ja käveli metsässä minun kanssani, isompi hiihti meidän mukana.Kivaa oli koko perheellä ja raitista ilmaa saatiin aikamoinen annos. Viikonloppuihin kuuluu tavallisesti myös lastenohjelmien katselua aamuisin, me myös pelaillaan ja luetaan, käydään mummoloissa ja uimassa, siivotaan, pyykätään, tehdään pihatöitä jne.

Mutta touhuamme sitten paljon muuta, käymme kaupungilla, ehkä uimassa, kylässä tai mummolassa, sunnuntaina kirkossa, missä on lastenohjelmaa, ja pihalla touhuilemme hyvällä säällä, tai käymme kävelyllä/luistelemassa/hiihtämässä tms. Kotona olemme sisällä koko päivän vaan, jos ollaan kipeinä.

Lainaus:

Oletteko te kaikki jotain kotiäitejä, jotka ovat parasta lapsilleen?

.
Onhan tässäkin lyhyessä ketjussa jo moni kertonut että ulkoilevat.

esimerkiksi uimahallissa käynti + sen jälkeen syömässä välipala jossain kaupungilla.... Tai pulkkailemassa, ostoksilla yms. Lasta ei siis retuuteta tuntikaupalla kauppakeskuksessa vaan sen aikaa kun hän jaksaa reippaasti olla mukana ;) me ei juurikaan tavata lapsperheitä talvisaikaan, ainakin tänä talvena on ollut koko ajan jollain tauti päällä niin se on ollut ihan mahdotonta.Yritetään ulkoilla molempina päivinä ainakin vähän aikaa. Nyt oltiin koko vkonloppu aikalailla sisätiloissa kun vanhemmat kipeinä, lapsella olisi kyllä virtaa riittänyt uloskin :( Tässä tapauksessa saa kylpeä pitkään, katsoa telkkaria tavallista pitempään jne.

Pestään pyykit, syödään, leikitään.Lapset tarhassa joka päivä 8-16, joten on kiva vaan leikkiä rauhassa omilla leluilla.Nyt tosin tilanne muuttuu, kun lapset ovat tarhassa enää 1-2 kertaa viikossa. Voi olla, että viikonlopuiksi kaivataan enemmän ohjelmaa, ainakin äiti.

Mutta pikkuhiljaa siihen on opetettu, ensin 5 min, sitten pidempään. Nykyisin riittää usein jo leikkiminen muiden hommien ohella, eli vanhemmat tekee esim. ruokaa, lapsi leikkii vieressä ja vanhemmat välillä kommentoi ja juttelee leikin mukana.Mutta lapsethan on erilaisia, jotkut tarvitsevat enemmän niitä fyysisempiä leikkejä, juoksemista jne kuin toiset :)Lainaus:

Meistä vanhemmista kun kumpikaan ei jaksa leikittää ja laulattaa koko päivää, niin lapsi alkaa vaan hillua jossain vaiheessa päivää eikä se piirrettyjäkään halua katsoa varttia pitempään. Ollaan yritetty suunnata häntä omatoimiseen leikkiin etc mutta se ei toimi viittä minuuttia pitempään. Meidän perheessä on ihan välttämätöntä lähteä välillä jonnekin tai muuten kaikki hyppii seinille.

Sisällä leikitään, tehdään kotitöitä (lapsi välillä auttaa), luetaan, piirretään, katsotaan piirrettyjä, kuunnellaan satulevyjä, lauletaan, pelataan, askarrellaan, peuhataan=fyysisempiä leikkejä, soitetaan...Lainaus:

Eikö teidän lapset kyllästy olemaan seinien sisällä..?.

Tai jos on muuten kiireitä, tai joku perheestä sairaana.

Nyt olimme koko viikonlopun lasten (4 ja 3) kanssa sisällä. Lapset ovat viikon pk:ssa, joten ulkoilevat siellä ihan riittävästi. Kesäkaudella ulkoilemme kotonakin joka päivä, silloin kai sitä melkein asutaan ulkona, mutta näin talvella emme ota asiasta paineita.

Oletteko te kaikki jotain kotiäitejä, jotka ovat parasta lapsilleen?

Ette vie lapsianne ulos...*pudistaa päätään*

Onhan liikunta ja ulkoilu aivan välttämättömiä lapsille ja myös äidille.

Voisitte niin paljon paremmin.

uimassa, nähdään usein kavereita joilla lapsia, käydään kaupassa, tehdään yhdessä ruokaa, leikitään, saunotaan. Ulkoillaan yleensä vain kerran päivässä, koska viikonloppuisin on paljon muuta puuhaa. Joskus huonoina säinä ei välttämättä käydä ulkona lainkaan.

Lainaus:

Mutta pikkuhiljaa siihen on opetettu, ensin 5 min, sitten pidempään. Nykyisin riittää usein jo leikkiminen muiden hommien ohella, eli vanhemmat tekee esim. ruokaa, lapsi leikkii vieressä
Lapsi ei niinkään halua juosta ja hyppiä, mutta on koko ajan äänessä. On tosi hankalaa tehdä mitään kun hän ei ole yhtään omissa oloissaan rauhakseen vaan kyselee kyselee kyselee ja pyytää autoleikkiin... Kun mennään ja tehdään yhdessä, nuo höpinät unohtuu hetkeksi :) Ohimenevää onneksi, toivon.

Esimerkiksi Myllypuron Liikuntamyllyyn pääsee lapset liikkumaan usein sunnnuntaisin ilmaiseksi marras-tammikuussa (varmista tilanne netistä!). Hauskaa liikkumasta, paikalla satoja naperoita.Toivoisi tavan yleistyvän kaikkialle. Kun lunta ei ole, on hausa saada lapset muuten liikkumaan.

Ihan normaalia arkipäivää eletään: toisinaan siivoillaan ja ehkäpä ulkoillaan, tehdään ruokaa, syödään yhdessä koko perheellä, katsellaan telkkaria, joskus joku käy kylässä, joskus me,joskus käydään kaupoissa jne. Ei me kotona koko ajan leikitetä 3 vuotiasta! Vanhemmat hommailee omiaa, tai on hommailematta mitään, lapset leikkii omiaan, välillä touhuillaan jotain kivaa yhdessä. Ei olla otettu ulkoilusta minkään laista stressiä. Ulkoillaan, kun on hyvä ilma ja innostusta! Mutta usein lapset tahtovat mennä pihalle ihan ilman vanhempiakin, oli sää kuin sää. Silloin saavat mennä. Meillä on turvallinen pihapiiri, jossa on lasten hyvä yksinkin leikkiä. Vahtia pidetään ikkunoista.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat