Laina-asioista tietävät: Asuntolainan koron muuttaminen primestä euriboriin, KANNATTAISIKO?

Vierailija

Lainaa 30000 e, viitekorkona nordea prime (3,5 + marginaali 0,35).Kannattaisiko vaihto euriboriin (12 kk:n euribor nyt n. 2,65 ?, 6 kk:n n. 2,57 ?)? Pankki ottaa korkotyypin muuttamisesta 100 e.Miten lasketaan tuo, että kannattaako muuttaa?

Kommentit (8)

Meillä korko laski 2 prosenttiyksikköä ja vaihto tuli kannattavaksi jo ensimmäisen kuukauden aikana. Kannattavuus lasketaan koroista, siis paljonko maksatte euroina vanhalla korolla kuussa pankille ja paljonko maksaisitte uudella.

3 kk korkoseen.Muutos maksoi 30 egeä koska muutos koroissa tehtiin lainan kirjaamispäivänä.

Muuten olis ottanu kaiketi koko vuoden korot?? ;)

primet laskee nyt ja pysyvät varmaan aika kauan alhaalla. Jos muutat tänään euriboriin, niin se on huomenna luultavasti vielä alempana, sit ottaa päähän... Sit 3kk, puolen vuoden tai vuoden päästä kun korkoja tarkistetaan, niin se saattaa olla hetkellisesti vaikka kuinka korkealla ja sen päivän lukemaa maksattekin sit seuraavan kauden. Pankki asiat on riski peliä ja monet pelaavat sillä. Vuodessa tuo euriborin ja primen välinen ero on niin pieni maksuissa, että ei kandee alkaa maksamaan niitä "vaihtomaksuja". vaikka yksi vaihto olisikin ilmainen, niin takaisin vaihto saattaa jo maksaakin. niinkuin tuossa laitoit että vaihto maksaa 100 euroa, tuleeko siitä plus miinus nolla jos vaihdat. Handelsin prime esim. ei ole enää kaukana tuosta euriborista, ku n laskevat sitä taas, muut pankit seuraavat perässä, ellei ole ehtinyt jo edelle. Toki jos kerkeet maksaa tuon lainasi pois tuon puolenvuoden sisällä, niin silloin kannattaakin ehkä. Laskeppa nyt 30000 miinus 1% paljonko niitä korkoja tulee siinä enemmän kuin euriborissa. Koron laskutapa ei ole ihan noin yksinkertaista, mut viitteitä saat.... Minä en vaihtais!

oisko ollut taloussanomat. Ne laskee kahden viikon päästä ilmoituksesta. Eli odottele vielä.Lainaus:

Nordean sivuilla ei ainakaan tuosta taida olla? Näkyykö jossain netissä?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat