Vierailija

Ollaan lähössä lasten kanssa viikoksi. Mitä siellä kannattaa ehdottomasti tehdä?

Kommentit (11)

kyllä Universal-studioilla on nähtävää 5-v:llekin. Se oli jonkin sortin elämyspuisto, jossa oli leffoihin liittyviä huvipuistolaitteita, ruokapaikkoja yms.Siis mikä Disneyland länsirannikolla on? Luulin että on vain Floridassa. Me kävimme Los Angelesin suunnalla v. 2004. Disneyland tietty voitu rakentaa sen jälkeenkin.San Diegon Sea World oli hieno paikka myös. Meksikon Tijuanaan en menisi, etenkään lapsen kanssa. Se oli tosi vastenmielinen rajakaupunki: likaista, kadut täynnä krääsäkauppiaita jne.

Ja kyllä se Universalin studio on varmaan 5-v:llekin kiinnostava.Jos on aikaa/intoa vuokrata auto ja ajaa etelämmäksi San Diegoon, niin siellä kannattaa käydä Sea Worldissa. Ja samalla tietysti piipahtaa rajan toisella puolella Meksikossa (en tosin tiedä yhtään minkälainen rähjäinen rajakaupunki se Tijuana nykyisin on, olen itse käynyt siellä melkein 20 v sitten). Mutta se auton vuokraus ja rantateiden ajelu on ainakin kokemus, maisemat ovat upeita!

meillä on matka Playa del Carmeniin, ja sen pitäisi kai ainakin olla ihan puhdasta turistialuetta, ainakin niin olen lukenut?! Ei kai siellä nyt mitään kidnappauksia ole??

Hollywood-hills on tietysti must, samoin Sunset boulevard ja kiinalainen teatteri. Lisäksi Beverly Hillsissä on hauska ajella. On nimittäin aivan uskomaton ero siinä, minkälainen alue tuo B.H. on verrattuna naapurialueisiin. Itse en innostunut starojen asuntojen bongailusta, mutta sitä ilmeisen monet tekevät. Joka kadunkulmassa myydään karttoja, joihin on merkitty julkkisten kotien sijainnit.Rannalla kannattaa myös käydä. Santa Monica oli kiva paikka, siellä voi viettää koko päivänkin. Me vuokrasimme polkupyörät lapsille, ja itse kävelimme rantabulevardia pitkin.Disneyworld on myös tietysti tutustumisen arvoinen paikka. Siellä tosin kannattaa muistaa (erit. 5-vuotiasta ajatellen), että pituusrajat on asetettu turvallisuuden perusteella. Ei sen mukaan, mitkä laitteet ovat sopivan jänniä tietyn ikäiselle (kokoiselle) lapselle. Esim. kummitusjunatyyppiset laitteet ovat liian hurjia meidän lapsille, vaikka niihin pääsevät. Sen sijaan meidän 6-vuotiaamme rakasti California Screaming-vuoristorataa, joka tekee silmukan. Myös "heijaavaan" maailmanpyörään menimme, ja meidän 3-vuotiaamme pelästyi aika pahasti, kun se olikin yllättävän hurjaa menoa.Varautukaa ruuhkiin. Amerikkalaiseen tyyliin autossa istumiseen menee mielettömästi aikaa. Vaikka LA:ssa onkin 8-kaistaisia moottoriteitä, niin ne ovat silti täysin jumissa ruuhka-aikoina.

Siellä on siis California Adventure Park ja Magic Kingdom. Ja on tosiaan ollut jo vuosikymmeniä, siitähän LA:n lätkäjoukkue (Anaheim Mighty Ducks) on saanut nimensäkin.Floridassa on vuonna 1971 rakennettu Disneyworld, jossa on 4 eri teemapuistoa (Magic Kingdom, Animal Kingdom, Hollywood studios, Epcot).Minusta Sea World oli ihan hieno, mutta en ehkä sen vuoksi matkustaisi San Diegoon noin lyhyellä lomalla. LA:ssa riittää katsottavaa viikoksi, pidemmällä lomalla kannattaa sitten suunnata kauemmaskin.

eikös Floridassa oo Disneyworld? Me käytiin Losin Disneylandissa viime vuonna ja on varmasti tosi huikee paikka lapsille, oli huikee aikuisillekin :)Tosiaan kannattaa Hollywoodit, biitsit ja Beverly Hillsit tsekata, kun Losiin menee. Tosin en tiedä, kuinka paljon lapset nauttii julkkisten talojen bongaamisesta BH:ssa, kun eivät varmaan tiedä, keistä on kyse.Losissa on myös tosi hyvät shoppailumahdollisuudet, mutta ne viehättää varmaan äitiä lapsia enemmän :)

kidnappauksista on tullut ihan joka päiväistä puuhaa. En ehkä minäkään enää uskaltaisi sinne. Tai en ainakaan pientä lasta rohkenisi viedä. :S

Ja jos San Diegoon asti päädytte, siellä on todella hieno eläintarha (San Diego Zoo). Suosittelen lämpimästi! Meksikon-visiittiä en taas suosittele.

Tuo loma-alue on aivan eri seutua kuin muu osa Meksikoa (mm. Mexico city). Ei tarvitse pelätä lapsikaappauksia tms. Mutta laittomia ratsioita tms. tuolla turistialueellakin on, mutta ne voi välttää käyttämällä julkisia kulkuneuvoja/takseja (ts. ei kannata vuokrata autoa).

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat