Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Isommat sisarukset ihan flunssassa ja lämpöä molemmilla. Vauva on vasta viikon, voikohan tarttua niin pieneen tuollainen tauti??

Kommentit (5)

Mutta kyllä se voi tarttua. Meillä vauva oli 5vk, kun sairastui flunssaan ja yskään. Viikon valvoin ja pelkäsin tukehtuuko lapsi. Lopulta vein sairaalaan ja ottivat 2vrk tarkkailuun ja limaimuihin. Se oli aivan kauheaa!Seuraavan vauvan kohdalla isä oli kuumeessa ja flunssassa kun tulin vauvan kans kotiin synnäriltä. Yhteisestä päätöksestä isä nukkui ensimmäisen viikon olohuoneen sohvalla ja pysyi kaukana vauvasta. Sisarustenkaan en antanut viikkoon koskea vauvaan, vaikka se tuntuikin todella kurjalta ja julmalta. Vauva säästyi sillä kertaa taudilta ja koko perhe unohti pian karanteeninsa. Eivät varmasti muista edes koko tapausta enään. =)

toinen lapsi syntyi, esikoinen sai juuri sopivasti flunssan. Oli monta päivää kuumeessa ja tukkoinen ja tauti tuli vauvaan. Kuumetta ei ollut vauvalla mutta rohisi kovasti ja oli tukkoinen.

flunssa tarttuu pisaratartuntana, joten sisarusten välinen kontakti voi tartuttaa myös vauvan.

Meillä kielsin isompia nuhaisina koskemasta tai suukottamasta vauvaa, ja käsiä pesemme ahkerasti, silti vauva tuli muutamaksi päiväksi tukkoisemmaksi.

Neuvola kätilön ohje oli että tärkeintä on pitä vauvan räkä juoksevana esim suolaliuos tipoilla, muuten tauti voi mennä vakavammaksi. Näillä ohjeilla meni muutamassa päivässä ohi.

Meidän esikoinen sai sairaalasta flunssan ja oli viikon vanhana flunssassa, vaikka imetin.

Ihan hirveätä kun niin pienellä on niin pienet hengitystiet ja sieraimet, että hengittäminen ja imeminen oli vaikeaa rään vuoksi. Kuumetta ei noussut, eikä mennyt keuhkoihin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat