Onko "kolmaspyörä" muka liian vähän?

Vierailija

Eli kolme lasta = pariton määrä miten sujuu?Ainakin nyt tuntuu siltä, että kolme lasta pienehköillä ikäeroilla on oikein hyvä perhekokonaisuus. Lapsemme ovat 1, 3 ja 5 vuotiaita. Perhe tuntuu aivan eritavalla perheeltä, kun ei ole kahta lasta nokitusten, vaan on kolme, joista nuorin on innolla osallistumassa vanhempien lasten leikkeihin, 3 v ei ole mustis, vaikka onkin edelleen uhmis ja 5 v on ollut joskus ainokainen ja kipuilee vielä joskus suhteessaan 3-vuotiaaseen, mutta ei koskaan suhteessa an nuorimmaiseen.Me vanhemmat ollaan oikein onnellisia tällä lapsikatraalla ja lisää lapsia emme ole suunnitelleet. Nyt on innostusta ja energiaa harrastaa yhdessä ym. Esim käymme uimassa, luistelemassa... erilaisilla kokoonpanoilla tai kaikki yhdessä.

Kommentit (6)

Keskimmäinenkään ei vielä luistele, vaan leikkii. Meillä on luistinrata leikkipuiston yhteydessä:) Uimaan voidaan mennä koko perheelläkin. Vanhin lapsista osaa jo uida.Mutta itse asiaan eli onko ns kolmannenpyörän ongelmaa?ap

Kokemukseni mukaan perheissä, joissa on kaksoset (samaa sukupuolta) ja sitten se kolmas, jää tämä "pariton" usein melko ulkopuoliseksi. Sen sijaan, jos on vaikka 3 kpl samaa sukupuolta tasaisin ikäeroin, voi olla hyvinkin yhteenhitsautunut kolmikko.

Kyllä meillä kolmevuotias jo kokeili luistimia mutta innostui niistä vasta neljävuotiaana jolloin oppi luistelemaan.Jos lapsille tarjoaa mahdollisuuden niin kyllä ne oppivat varhain erilaisia taitoja.

On varmaan kiinnostavaa olla luistelemassa 1- ja 3-vuotiaiden kanssa. Isommalla voi varmaan jo jotenkin sujuakin, mutta 1-vuotias siellä soheltamassa jäällä :-).

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat