Kumpi tässä on kohtuuton, PPH vai minä?

Vierailija

Muutos on aina muutos. Se hoidetaan päivähoidon aluevastaavan (tai mikä se teidän kunnassanne onkaan) kanssa, eikä suoraan pph:n kanssa. He tekevät päätöksen (pph:ta kuunnellen), jatkavatko lapsesi ko. hoitajalla vai muualla.

Sivut

Kommentit (36)

Minusta sinä olet kohtuuton jos ajattelet, että voit vain ilmoitella pidempiä hoitoaikoja ja aikaisemmin alkavia aikoja ennalta sovitusta. Juurikin aamupala asioiden takia. Se lisää kustannuksia. Tai jos on kerhoon vietäviä.

Meillä ei kyllä toimistolta ole koskaan kysytty edes hoitoaikoja, vain se, onko hoitopäivät alle 5t, 5-7t vai yli 7t.Myöskään kerhoasia ei vaikuttane, koska toiset hoidossa olijat on pieniä, alle 2-vuotiaita, niin tuskin niitä missään kerhossa kuletetaan.

Ja mikä sitten on HYVISSÄ AJOIN? Kun kuitenkin 3 vkoa sitten sanoin, että näin voi käydä ja nytkin viikkoa ennen ilmoitin muuttuneet hoitoajat.

Työkaverini sanoi, että hänen lasten hoitajalle riittää, kun ilmoittaa seuraavan viikon hoitoajat aina torstai-iltaan mennessä ja minä sentäs ilmoitin jo KOLMEN viikon ajat.Mutta no, ilmeisesti olin vaan tyhmä,kun en tajunnut tällaisia.. soitan huomenna ohjaajalle ja toivottavasti asia järjestyy. Lapset kuitenki viihtyy siellä hoidossa.AP

tai mikä onkaan paikka jossa kunnassanne on pphoidon johtaja.. kloajat vaikuttavat sikski, koska hoitajan palkka muodostuu niidenkloaikojen mukaan sekä myös hänen saamat kulukorvaukset esim ateriakulut.. joten soitapa sille johtajalle suoraan! =)

et kuitenkaan voi vaatia, että kaikkien lasten ohjelma muuttuu sinun miehesi työn takia. Tuohan voi sotkea muiden lasten rytmin (päiväunet, ulkoilut, ruokailut) täysin. Itsekästä sinulta.

Sinun olisi pitänyt kysyä asiaa ajoissa (nimenomaan siten, että ovatko nämä ajat ok), ei vain ilmoittaa lapulla muuttuneita aikoja.

niin olisit tehnyt uuden hoitaikasopimuksen ja laittanut siihen nuo ajat, ja sillä selvä. Tai ainakin niin meidän päiväkodissa toimittiin.

Jotenki silti ajattelisin, että onhan nuo ajat sovittava pph:lle, jos kerran ovat työaikojen sisällä. Kyllä se pph on teidän perhettä palvelemassa, ettekä te sitä. Ja aika selkeät ajat teillä on, siis jos kerran on kolme aikaa ja vielä siis jos on listä etukäteen minä päivänä milloinkin lapsi tulee hoitoon. Mutta käsittääkseni uusi hoitoaikasopimus on silti tehtävä, vaikka tuo olisi vain väliaikaista.

jonka kanssa on allekirjoitettu hoitosopimus. Omassa tapauksessani ottaisin yhteyttä läheisen päiväkodin johtajaan, joka on myös hoitajien esimies. En nyt ota kantaa tuohon että kuka on kohtuuton, ei välttämättä kukaan. Joka tapauksessa nuo asiat eivät ole meidän kahden (minä + pph) sovittavissa. Meillä ainakin hoitoajat pitää olla hoitosopimuksesssa määrätyt, ts yhteys siihen johtajaan.

Meillä vanhemmat saattaa vasta aamulla ilmoittaa, tuleeko lapsi hoitoon sillepäivälle vai ei.

Kaks lasta viidestä on sellaisiaJa kaks puolipäiväistä, joilla hoitoaika on 5t klo 6 ja 18 välillä, aina torstaina saan seuraavan viikon ajat. Perjantainaki toinen oli 13-18 ja toinen 6-11. Tuli työpäivälle pituutta ja en valittanu.pph varmaankin toiselta paikkakunnalta

Lainaus:

Meillä ei kyllä toimistolta ole koskaan kysytty edes hoitoaikoja, vain se, onko hoitopäivät alle 5t, 5-7t vai yli 7t.
Eiköhän ne teitä laskuta ihan sen tehdyn hoitoaikasopimuksen mukaan, johon nyt yhtäkkiä tulee tunteja lisää.

Mutta alle 5 tunnin ennalta sovituista hoitoajoista on oikeutettu maksamaan pienempää hoitomaksua, jos se lukee hoitosopimuksessa, Jos hoitoaika menee yhtään yli viiden tunnin, on maksu automaattisesti täysi maksu. Päivähoito on saanut kyllä teidän käyttämänne hoitoajat tiedokseen, hoitaja raportoi ne kaikki aina kuukausittain eteenpäin, jotta maksut osattaisi määritellä kaikille oikein.

Lapsemme (2v ja 5v) aloittivat pphoitajalla lokakuussa puolipäiväisinä. Sanoin silloin, että hoitoaika tulee olemaan aina (kyllä, käytin AINA) sanaa, klo 11-15.30.Tasan 3 vkoa sitten sanoin hoitajalle, että voi olla, että nyt talven aikana hoitoaikoihin tulee vaihtelua, kun mies vaihtoi työpaikkaa. Hoitaja sanoi, että niistä pitää sitten ilmoittaa hyvissä ajoin ja asia jäi siihen.Tänään sitten annoin lapulla 3 vkon hoitoajat alkaen ensiviikon maanantaista. Tämän viikon ovat siis vielä sen 11-15.30, mutta ensviikosta lähtien seuraava n.kuukausi vaihtelee niin, että hoitoajat on aina joko 9-14.45 tai 10-14.30 tai 7-11.45.

Hoitaja oli hyvin tuohtuneen oloinen ja sanoi, että näistä ois kyllä pitänyt jo aiemmin neuvotella ja että hoitosopimuksessa on, että hoitoajat on AINA sen saman kuin ne nyt on olleet. Selitin, että en voinut silloin tietää, että miehentyä vaihtuu ja että tarkoitin sillä aina sanalla sitä, etten tarvi hoitoaikalistaa täytettäväkseni, kun hoitoaika on joka päivä sama. Nythän ne vaihtuu tilapäisesti. Luulin ihan oikeasti, ettei tässä olis mitään ongelmaa, mutta kaikesta näki, että hoitaja otti itseensä.Lopuksi se vielä käski minun soittaa toimistolle ja kysyä, mitä mieltä ovat siellä, voiko näin vaan "muuttaa mielensä hoitoaikojen suhteen".Minä en ihan rehellisesti ymmärrä, mikä tässä on nyt niin vaikeaa. Hoitajallahan on kaks muutakin lasta hoidettavana ja he ovat aina 7.30-16 hoidossa ja aikalailla tuohon raamiinhan meidänki lapset menee.

PPH:n olisi pitänyt neuvoa sinua asiassa jo silloin syksyllä kun asiasta mainitsit. Kertoa miten protokolla toimii ja esim. hoitopaikan rutiineista, joihin rajut muutokset vaikuttavat. Ja sinun olisi (minun mielestäni) pitänyt puhua asia selväksi PPH:n kanssa vähän enemmin eikä vaan lämästä uutta aikataulu ensi maanantaista alkaen kouraan.

Tuo 9.00-14.45 menee yli viiden tunnin, eli ovat silloin täyspäiväisiä hoitolapsia. Ei auta, vaikka muina päivinä olisivatkin lyhyemmän hoitopäivän.

Lainaus:

Tuohan voi sotkea muiden lasten rytmin (päiväunet, ulkoilut, ruokailut) täysin. Itsekästä sinulta.

.
Ja jos näin olisi niin kyllä täytyy sanoa että joku osaa tehdä elämästään (työstään) vaikeaa...

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat