Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kun kouluikäinen lapsi (10v.) joutuu päiväkirurgiseen toimenpiteeseen,

Vierailija

saako huoltaja palkallisen vapaan?

Siis tarkoitan, kirjoittaako lääkäri vanhemmalle (siis kuka lasta huoltaa silloin) "sairaslomaa" vai pitääkö käyttää omia mahdollisia vapaapäiviä tai palkatonta vapaata ??

Miten homma on teillä mennyt ??

Kommentit (6)

niin vaikka hän olisi sairaskin, vanhemmalla ei ole yleensä oikeutta palkalliseen vapaaseen.

Sairaan lapsen hoidon järjestämistä varten kun saa palkallista vapaata vain lapsen ollessa alle 10v. Ja koska tuossa on kyse 10v täyttäneestä eikä kyseessä ole äkillinen sairastapaus, asia vaikuttaa harvinaisen selkeältä, eli työnantaja ei todennäköisesti maksa sinulle palkkaa siltä päivältä. Jos lääkäri kirjottaa sinulle todistuksen saattajana olemisesta, voit mahdollisesti kelalta saada päivärahaa tuolta päivältä,

toimenpide ja että hän tarvitsee saattajaa. Sitten riippuu työpaikasta ja tessistä, että saako siihen palkallista vai palkatonta lomaa. Vapaapäivää siihen ei kulu, ellet niin halua.

koska näissä on kyse lääkäri/sairaalakäynneistä, joita vanhempikaan lapsi ei voi yksin hoitaa. Työnantajan käsitys on myös, ettei niitä voi hoitaa mikään mll:n palkattu hoitaja tai edes mummo, vaan sairaalassa on oltava mukan huoltaja, joka voi tarvittaessa tehdä tarpeellisia päätöksiä lapsen hoidosta ja jolle lääkäri voi selittää hoitoon kuuluvia asioita.Mistään kotona sairastettavasta nuhakuumeesta kakkosen mieskään ei enää palkallista lomaa saisi, mutta kysymyksessä puhuttiinkin päiväkirurgiisesta poliklinikkakäynnistä.

Uusimmat

Suosituimmat