Vierailija

Kaipailisin tietoa autistisen lapsen arjesta sekä kotona, että perhepäivähoidossa. Esim. miten sutismi näkyy lapsessa, päivärytmi, pictot-korttien käyttö jne.Jos joku haluaa kertoa kokemuksensa mieluimmin sähköpostitse ni sekin onnistuu, kysykää vain s.postisosoitetta.

Kommentit (2)

päivärytmi voi olla minkälainen vain, pääasia on, että sellainen on, eikä siitä poiketa ilman huolellista suunnittelua ja valmistelua...Kortit otetaan käyttöön vähän kerrallaan ja niitä käytetään eri tavoin jos lapsi pystyy puhumaan kuin jos hän ei puhu ollenkaan. Meillä niitä ei käytetä kuin päiväjärjestyksessä.Ota yhteys autismi-liittoon. Siellä on alueellisia tukihenkilöitä, joitten kanssa voit jutella enemmän.

Kannattaa pyytää hoitavalta taholta suositus Kelaa varten ja hakea Kelalta pääsyä sopeutumisvalmennuskurssille. Se on ilmainen, koko perheelle järjestetty kurssi, jossa tapaa samassa tilanteessa olevia perheitä ja kuulee laajan kirjon asiantuntijoita. Autistiselle lapselle sekä terveille sisaruksille on ohjattua toimintaa ja avustajat. Ilmainen täysihoito ja majoitus kurssikeskuksessa tms.Kuten kakkonen sanoi, autismin asteet vaihtelevat hurjasti ja lapset ovat lisäksi muutoinkin yksilöitä. Yleisiä suuntaviivoja on kuitenkin olemassa ja myös hoitavan tahon neuvoja voi kysyä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat