Suosittele koirarotua! Lapsiystävällinen talon vahti hakusessa?

Vierailija

Koirasta tulisi myös lenkkikaveri... Aikaisemmin kokemuksia pienistä ja keskikokoisista koirista. Nyt muutettuamme omaan taloon haluaisin koiralta myös vahtiominaisuuksia.

Sivut

Kommentit (31)

Tosin ainakaan meidän kultsu ei ole mikään todellinen vahtikoira (häntä heiluen menee kaikkia vieraita vastaan ja heittäytyy selälleen rapsutettavaksi), mutta toki ilmoittaa haukkuen jos joku tulee pihaan.Kultsu on yleensä hyvin lapsiystävällinen ja melko helppo koulutettava. Tosin lapset eivätkä enkä ala-asteikäisetkään voisi ainakaan meidän nuorta urosta ulkoiluttaa, koska koiran voimat ovat todella kovat kun esim. jänis ilmestyy näkyviin :) Itsekin olen muutaman kerran kaatunut 35-kiloisen uroksen lähtiessä vetämään.

Meiltä löytyy molemmat, tosin hvawarttia en ehkä enää toista ottaisi. On kyllä uskomattoman lapsirakas, ja hyvä vahti, mutta sitä pentuaikaa ei kyllä jaksa kukaan.Pyreneittenkoira samoin on aivan loistava vahtina, ei räksytä turhasta ja pitää lapsista, mutta on sitten todella iso, valkoinen, ulkokoira ja ennen kaikkea valkoinen....

Mutta väitän tietäväni riittävästi koirista sanoakseni et älkää ihmeessä ottako

-rottweileria(luonteet pilattu, sääli)

-dobermannia(riittää kun kattoo luonnetestejä vuosien varrelta

-snautseria (haastava, dominoiva)

-bokseria (niin sairaita muuten kiva rotu

-pyrenneidenkoiraaa (laumanvartija)

-hovawarttia(ei helppo joka ihmisen koira)

-kultanen noutaja(luonne kans pilattu harkitsemattomalla jalostuksella)

-espanjanvesikoira(luonteiden kanssa myös ongelmia, arkuus)

Ite voisin alottajan tilanteeseen ajatella noista ylläolevista

-welsh corgia (paitsi jos haluatte vahtikoiran, muuten ihan ok rotu)

-suomenlapinkoiraa(paitsi jollei jatkuva päänpaukuttaminen eli ahukkuminen häiritte)

-leonberg(seurakkaa tarkkaan sukuja ja sisäsiitosta.rodussa aika paljon arkuutta)

-landseer(en tiedä tarpeeksi mut sen verran että on enemmän toimintaa kaipaava kun esim. newfoundlandinkoira eli nöffi)Alottaja ilmeiseti on ihan alottelija koira-asioissa. Ehkä toi suomenlapinkoira vois olla hyvä vaihtoehto. Ei kasva liian isoksi mutta on riittävästi koiran kokonen ja ne on aika lailla kautta linjan hyväluonteisia, laspirakkaita, säänkestäviä.Mulla ei oo ollu mitään noista ylläolevista eli en ns. omaa rotuani moiti tai suosi enkä aio ees kertoa mitä rotuja mulla on ollu. En niistä ainootakaan suosittelisi.

http://www.geocities.com/vfci/fcirodut.htmTuolta löytyy aika kattava lista eriroduista. Siitä vaan selaamaan ja googlettamaan.

Lapsia meillä 3, 0-4v. ja koiria on 5, 2greyhoundia, italiaano, kultsu ja pyreneittenmastiffi. Näistä kaikki sopii lapsiperheeseen ihan kuten mikä tahansa rotu kunhan säännöt on selvät lapsilla ja koirilla.

Me ollaan valkattu kasvattajat niin että koirat on jo pienestä pennusta tottuneet lapsiin.

Kannattaa myös käydä ihan näyttelyissä ja harrastuspiireissä katselemassa erilaisia koiria ja juttelemassa kokeneempien ihmisten kanssa. Kasvattajatkin yleensä ottavat vieraita vastaan jos haluaa käydä katselemassa aikuisia koiria ja kyselemässä tyhmiä.

"Noutajilla on esim. kova metsästysvietti"

Häh?

Ei ainakaan kultasilla, labradoreissa työ ja näyttölinja.

Sileäkarvaiset, novascotiat, kiharakarvaset ja chesepeakenlahden on asia erikseen.

suomen lapinkoira!

on sään kestävä, pitää lapsista, on kiltti ja hyvin oppivainen.

Turkin hoito helppoa, hyvin sopeutuvainen. Tykkää lenkkeillä.

Meille riittävä vahti. Ei kova haukkumaan, mutta ilmottaa kyllä

Naapurissa on ihan seko kultainennoutaja perhekoirana, hengenvaarallinen.

Meillä on isokokoinen husky sylikoirana ja ihan ok vahti (saattaa tuttavallisesti haukahtaa, että joku tulee). Lapsiperheessä ei voi olla oikeeta vahtikoiraa.

Mutta oma kokemukseni on se että kultainen noutaja on mahtava koira, etenkin lapsiperheeseen. Saa lenkille kaveriksi, tykkää lapsista, rauhallinen, älyttömän suloinen, pitää huolen omasta laumasta eli osaa vähän varautua vieraisiin...

Itse omistin siis labbiksen 12.5 vuotta ja kova oli vietti kaiken liikkuvan eläimistön perään. Metsällä käytiin veljeni mukana ja kovasti tein töitä koulutuksen suhteen. Loistava koira ihmisten kanssa ja erittäin hyväluontonen.

Ja tietysti; ei kaikki ole samanlaisia :)

ehdoton valinta lapsiperheeseen, kiltti ja ihana ja helppo kouluttaa ja tosi hyvä lenkittäjä itselle, noh, ne vahtikoira ominaisuudet on vähän niin ja näin mutta uskon kyllä että puolustaisi laumaansa tarpeen vaatiessa. Voimia toki on, en anna ekaluokkalaisen yksin lenkittää, mutta varmaan sitten kun koira vanhenee(=viisastuu) ja lapsi kasvaa.

Naapurustoomme on lapsiperhe hankkinut rottweilerin. Olemmekin hieman ihmeissämme, miksi he hankkivat sellaisen, koska tietääkseni ensimmäinen koira heillä. Olen kuullut, että rottweilwer on erittäin haasteellinen ja siksi olemmekin hieman kauhuissamme, mitä tuleman pitää. Mitä jos heillä ei riitäkään aika ja hermot kyseisen koiran oikeaan koulutukseen? Liian paljon olen kuullut ja lukenut huonoa kyseisestä koirasta, kuinka ovat hyökänneet ja raadelleet yms. ikävää.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat