Vierailija

Nyt 5kk ikäiset kissapojat syövät lähinnä raksuja(perfect fit)ja erilaisia pentupussiruokia(n.4/pvä).Hyvässä kunnossa ja kiiltäviä ovat,mutta olisiko joku vielä paremmin?Halpa ja hyvä merkki tai sitten jotain "raakaa"?Saako kissalle syöttää nykyään esim.silakoita,jauhelihaa,muuta "kotiruokaa"?Entä kissan maito?Onko turhaa?Kiitos ihanille vastaajille,kommentoin ja vastaan kyllä:=)

Kommentit (10)

Meillä on eletty aina tyytyväisesti marketin raksuilla ja ruuilla.

Raksut on perusruokaa ja pitää hampaat kunnossa. Sen lisäksi voi syöttää oikeastaan mitä vaan. Tonnikalaa, tuoretta kalaa, jauhelihaa jne. Maitoa kissa ei kaipaa.

meillä isot purkit "vanhenee" kun niin pieniä paloja sieltä kaavitaan. Kitekat ja latz pussit on ollu hyviä. ovat ikään kuin kerta-annoksia.... ei tarvi laittaa jääkaappiin jäljelle jääneitä. joillekin kissoille tulee jääkaappi kylmästä ripulia... Yritä totuttaa kissat myös kotiruualle. jauhelihaa voi antaa ja tavallista maitoa. Tonnikalaa tavallista siis ei pidä antaa. se on piilosuolaista. eläin tarvike liikkeistä saa monenmoista sapuskaa ja eläinlääkäreiltä myös, mutta jos kissa on terve ja sietää hyvin ruokia, niin ihan markettiruoka käy hyvin. Naksujen laatuun kannattaa mieluummin kiinnittää huomiota. Laadukkaat naksut ennaltaehkäisevät monia suolisto ja vatsa oireita, joskus jopa maksa ja munuais häiriöitä. Sulavat elimistössä puhtaammin ja paremmin, eikä tule niitä virtsa ja munuais kiviä niin helposti.

Rapsut kissoillesi!!!! :O)

Ovat todella paljon parempilaatuisia kuin markettiraksut, jotka sisältävät pääasiassa viljaa joka ei kuulu kissan ruokavalioon. Eläinkaupan raksut ovat vähän kalliimpia, mutta meillä ainakin kissat syövät niitä vähemmän kuin markettiraksuja, koska ne ovat täyttävämpiä. Eli oikeastaan ei edes tule paljoa kalliimmaksi!Ja sisäkissoille suosittelisin mielummin vähän kevyempiä raksuja, koska sisäkissa ei tarvitse niin paljoa energiaa, esim. jotain light- tai indoor cat-raksuja. Näitä löytyy ainakin Hill's science plan-sarjasta. Tietysti ei kannata jatkuvasti antaa samaa makua, vaan vaihdella eri makuja ja noita kevyempiä ja ihan tavallisia raksuja. Varsinkin leikkauksen jälkeen sisäkissat yleensä lihovat (meiltä löytyy kaksi pulleroa jotka pikkuhiljaa lihoivat leikkauksen jälkeen...).Tietääkseni voi tilata my

löytyy vaikka kuinka paljon tietoa, esim. eläinlääkärien artikkeleja, jotka ovat huomattavasti luotettavampia kuin tieto mitä täältä saat.Suosittelen satsaamaan hyvälaatuiseen ruokaan. Meidän kissavanhuksen vatsa on herkistynyt niin, että ei pysty enää syömään juuri mitään markettiruokaa. Etsi netsitä vaikka sellainen kuin Rafaelon kiusaus, sopii myös pennuille.

toki pitäähän sitä säännöllisesti muutenkin madottaa! Kissa on lihansyöjä, eli raaka liha on kissalle sillointällöin annettuna hyväksi.

Tosiaan Hill'sin raksut on hyviä ja niissä on erikseen myös leikatuille kissoille (sekä sisäkissalle). Saavat paljon tarvitsemaansa ravintoa :)

kaupoissa myytävät raksut eivät ole kissalle hyvää ravintoa! Sen sijaan märkäruoat on ihan ok noissa kaupan valikoimissakin, eläinkaupoissa löytää enemmän sitten vielä valikoimaa. Mm. Miamor on ollut meillä herkkua. Raakaa lihaakin voi syöttää, meillä kisut tykkää kovasti esim. possunsuikaleista. Jauheliha myös ok, mutta jos kissa jättää syömättä niin pitää korjata sitten heti pois.

Tavallinen maito ei ole hyväksi kissalle ja sen vatsalle! Kissoille on omaa maitoa kaupassa lemmikkieläin hyllyllä tai myös hyla- tuotteet käy!Raakaruokinta on erittäin hyvä kun on kyse lihansyöjästä. Raakaa jauhelihaa (meillä tykkää naudan), raakaa kanaa, seitiä pakastealtaasta, maksaa, katkarapuja (huuhdeltava/ liotettava suolat ensin pois), sydäntä, kieltä, possun suikaleita. Ja kaikki raakana.Meillä syövät raakaa, pussiruokaa ja nappuloita. Nappulat on ihan eläinkaupan laatu naksuja ja pussiruoka kaupan hyllyltä. Esim. yksi ateria liha- ateriana on hyväksi :) Äläkä säikähdä, voi ensin nyrpistellä jos ei ole tottunut :)Ja sisäkissalle on hyvä kasvattaa sitä heinää ihan kotona. Puhdistuu sisuskalut hyvin. Ja muistat vaan madotukset sekä rokotukset :)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat