1,5 vuotiaan kanssa ens kuussa Thaimaahan 2 vkoksi, vinkkejä paikan päälle ja koneeseen?

Vierailija

Miten selvitä parhaiten koneessa (mitä ruoaksi mukaan, lentokoneesta ei saa ostaa ylimääräistä aikuisten annosta eikä lapsi syö purkkiruokia). Perillä ollessa vinkkejä? Tekemistä yms, kohteina Bangkok ja Hua Hin

Kommentit (10)

Jos otat lapselle omat lämmitettävät ruoat (selvitä, mitä saa viedä koneeseen), niin henkilökunta kyllä lämmittää ne, kuten lämmittää yleensä koneessa lämmittämänsä itse antamansa ruoan.



Se on toki ikävää, jos joku lapsi itkee enempi koko matkan, mutta jos itse tiedostat asian stressaamatta ja ole rauhallinen, niin uskon lapsesikin rahoittuvan - olettaen, että jotain stressiä ilmenisi.



Minua ei kiukuta koneessa pienten lasten ollessa kyseessä muu kuin se, että vanhemmat ei tunnu tajuavan, että lasten ei saa antaa potkia edessä istuvan selkänojaa - selkänoja = kangas eli potkut tulevat koko ajan selkään. Jos asiasta sanoo, niin toiset vanhemmat ottaa sen kovaäämisesti mutisten ääneen :(



Nyt mitä pidemmälle kevääseen mennään, niin Thaimaassa koko ajan kuumenee, joten kuumuuden ja auringon kanssa kannattaa olla tarkkana: vettä ja aina varjossa ja silti aurinkosuojaa - ainakin siis lapsilla.



Paikallisissa takseissa tai ylipäänsä liikenteessä ei ole mitään turvallisuusajatuksia: tuk tukit on auki takaa ja turvavöitä ei tunneta, ajetaan tuhatta ja mitä kaistaa vaan. En tiedä maan kolaritilastoista. Yhtään kolaria en ole nähnyt, mutta uskottavasti niitä sattuu.



Noin pienelle lapselle ottaisin kunnon sateenvarjorattaat kuomulla ja aurinkovarjolla. Ohuita pitkähihaisia paitoja ja lakanoita jalkojen suojaksi, kun on vaikka päiväunilla.



Ruokaa, josta sairastuu, ei saa joka paikasta! Normaalilla tarkkaavaisuudella, käsipesulla ja maitohappobakteereilla selviää pitkälle. Mikroa ei varmaan ole käytössä :( Kalaa ei kannata syödä aikuisten eikä ainakaan lasten. Australialainen nauta on turvallisin, me olemme kyllä syöneet paikallistakin lihaa, jos tarjolla on ollut. Skandinaavista ruokaa löytyy ainakin Karon Beachilta sekä ruotsalaisesta että mahd. edelleen suomalaisestakin ravintolasta. Ja lapsesi voi toki tykästyä thaimaalaiseenkin ruokaan.



Omilla lapsilla on alle 2v ollut purkkiruoat mukana (ei tosin silloin olla vielä käyty Thaimaassa vaan perus-Kanarialla), osa on käytetty ja osa tuotu takaisin. Se on kuitenkin ollut hyvä varmuusvarasto. En osaa sanoa, mikä teille korvaisi sen.

mutta, olen kyllä sinänsä samaa mieltä, lasten itku/kitinä lentokoneessa on jotain aivan järjettömän kamalaa... Ap, eikö lapselle sitten anneta omaa lasten ruoka-annosta koneessa? Onpa outoa.

En ole lentänyt Thaimaahan, mutta USAn länsirannikolle monta kertaa lasten kanssa. Juuri tuollainen 1-2-vuotias on ollut aina se hankalin matkustaja, vaikka meillä on ollut oma paikkakin lapsilla (firma maksanut lennot) ja sitä kautta oma lastenruoka-annoskin. Tuon ikäisen on vaikea jaksaa paikallaan ja jos ei ole tottunut nukkumaan syliin, saattaa nukahtaminen venyä ja huuto olla todella karmeaa. Älä päästä tilannetta pahaksi, vaan koita keksiä joku ratkaisu. Raivoväsynyt lapsi on vaikea nukutettava. Esim. kanniskele lasta ympäri konetta ja hyssyttele ja hyräile, kun vaikuttaa väsyneeltä. Tarvittaessa kanna vaikka kaksi tuntia, sekin parempi kuin huudattaa. Koneessa olijat eivät aina ymmärrä lapsen huutoa. Varsinkin lomamatkalla olijat osaavat olla ärsyttäviä. Sellaiset, jotka lentävät useammin, ymmärtävät paremmin. Ja jos teitä on matkassa useampi aikuinen, jaa kantovastuuta kaikille. Ja sama vielä, mitä joku totesikin, että kivaa pikkusyötävää koko reppu täyteen ja mehupurkkeja ym.! Tässä neuvoja vain lentoon, mutta se on takuulla se rankin osa matkaa... Tsemppiä.

Yölento oli kyllä ehdoton, niin lapsi nukkui kopassa (oli kyllä iso siihen ja nukkui jalat mytyssä) 7 tuntia/suunta. Lopun ajasta seurusteli sylissä. Meillä on kyllä rauhallinen lapsi ja kärsivällinen. Luonne on vaan ollut vauvasta sellainen.



Perillä oli oikein mukavaa. Ruokaa vietiin Suomesta jonkin verran, että saatiin Muksun aamupuurot ja Tuttelia otettiin myös mukaan (ei tietenkään muuten juonut enää) pulloon laitettavaksi. Muistaakseni maitopäniköitä oli mukana 2-3 per päivä ja puuroja 1-2 per päivä. Raahaamistahan niissä oli, mutta eipähän tarvinnut takaisin tuoda ja laukuista toinen oli kuitenkin mennessä muuten tyhjähkö tuliaisvarauksen takia. Tärkeintä oli käyttää näitä apteekin tököttirasvoja ja muutenkin pyrkiä pitämään lapsi aina varjossa. Kuumuus on kovaa, mutta ei pieni lapsi siitä kärsi kuten aikuiset. Tyytyväisenä köllötteli rattaissa maksimaallisen keveissä vaatteissa. Musta se oikein nautti siitä lämmöstä alusta asti, eikä ekaa kahta-kolmea päivää mennyt saunafiiliksessä kuten itsellä. Liikkuminen kehittyi matkalla hurjasti, kun sai mennä sandaaleissa ilman kömpelöitä haalarivarusteita ulkona. Oli oppinut just syksyllä kävelemään, joten ulkotreenit keveissä vaatteissa oli jäänyt vähille, vaikka muuten kävelikin hyvin.



Paikalliset on tosi ystävällisiä ja ihastuneita pieniin lapsiin. Baaritytötkin juoksi aina baarin reunalle vilkuttelemaan ja meidän tyttö kuvitteli olevansa maailman hurmaavin kuningatar sen jälkeen, kun sai aina ihastunuttu naurua ja vilkutusta, kun jossain liikkui.



Menkää vaan avoimin mielin ja ainoa haaste oikeasti on se aurinko. Hyvää matkaa!

on noin pienillä tosi pieniä, esim. kävin Teneriffalla pari vuotta sitten pienen lapsen kanssa, ja hänen matkansa maksoi vain 50 euroa.



Ota kaikenlaista naposteltavaa lapselle mukaan, mitä vaan, mikä maistuu hyvin, esim. maissinaksuja, kovia rinkeleitä, keksejä. Ruokapurkit katsotaan mun tietääkseni nestemäiseksi, eli niitä ei saa olla kuin se 1l minigrip pussillinen, max. 2dl pakkauksissa. Syökö lapsesi esim. hedelmäsoseita? Kaupoissahan on monenlaista jälki-/välipalapurkkia lastenruokahyllyssä, kai jokin niistä teidän taaperollekin maistuu. Niillä varmasti pärjää, tuskin lämmintä ruokaa on pakko olla lentomatkalla mukana. Ota parhaimmat lelut lennolle mukaan tai osta vaikka jokin uusi, mikä kiinnostaa lasta varmasti. Jos lentonne ajoittuu yöaikaan, niin varmasti osa ajasta menee hyvin nukkuessa. Hyvää lomamatkaa teille, hyvin se menee ja ehditte varmasti rentoutua!

Ja annat lentokoneateriat lapselle ja syöt itse napostelueväitä sen 10h.



Riisiähän saa kaikista ravinoloista, yleensä se tarjoillaan erillisenä, joten voit höysteeksi laittaa esim kanaa makunne mukaan.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat