Onko täällä ketään, jonka lapsi olisi aloittanut koulun vuotta aiemmin?

Vierailija

Millä perusteilla päädyitte ratkaisuun? Kannattiko? Miten lapsen iltapäivät ovat sujuneet?

Kommentit (8)

lääkärin suosituksesta. Lapsella on keskittymis yms. vaikeuksia ja siitä syystä suosittelivat koulun ja jo eskarin aloittamista aiemmin. Eli tällainen oli meidän syy. Tosin oppi kyllä vuotta vanhempien mukana kaikki samat asiat.

Kaksi lastamme on aloittanut koulun 6-vuotiaana, ovat syntyneet tammikuussa ja joulukuussa. Joulukuussa syntynyt suoritti ensimmäisen ja toisen luokan samana vuonna ja siirtyi 7-vuotiaana kolmannelle luokalle.

Molemmille tytöille tehtiin psykologin testit, joiden perusteella kognitiiviset taidot olivat huomattavasti ikätasoa paremmat (mm. kielelliset valmiudet 12-vuotiaan keskitasoa) ja sosiaalisesti molemmat olivat myös lahjakkaita.

Vanhimman tyttären koulunkäyntiä aikaistettiin, koska lapsi halusi kouluun ja kaverit olivat jo koululaisia. Nuoremman tytön siirtymistä ylemmalle luokalle halusimme, koska lapsi tylsistyi luokassa, jossa hän opettajankin sanojen mukaan toimi "apuopettajana".

Iltapäivät sujuivat kotona nuorempien sisarusten kanssa/harrastuksissa ja kavereiden kanssa hyvin (olen ollut kotona iät ja ajat).

Nyt kun molemmat tyttäret ovat jo aikuisia on voitu todeta, että mitään haittaa ei ole kummallekaan ollut siitä, että ovat olleet luokkiensa nuorimpia - koulu on sujunut erinomaisesti, samoin jatko-opinnot.

Lapsen ystävä aloitti koulun loppuvuodesta syntyneenä melkein saman ikäisenä kuin lapsemme. Lapsemme on sosiaalisesti normaali. Lapsemme osasi lukea jo 5 vuotiaana. Aikaisemmin aloitettu esikoulu puolsi koulun varhaistamista.Iltapäivät menevät hyvin, sillä mummi on turvana.

ja olen miettinyt eskarin aloittamista vuotta aikaisemmin.Olisiko siinä mitään järkeä? Sitten voisi miettiä sitä koulun aloitusta myöhemmin, käydä vaikka eskarin kahteen kertaan.Päiväkodin mukaan lapsella on kaikki eskarilaiselta vaadittavat taidot.Mutta siis kertokaa kokemuksia!

Meillä myös samat pohdinnat. Kehu-arviointi tehty ja lääkärikin puoltaisi varhempaa koulun aloittamista tammikuussa syntyneelle. Eskaria siis harkitaan alkavaksi ensi syksynä (5v 8 kk) ja kouluun jos se sujuu 6 v 8 kk.Vanhempi, myös alkuvuoden lapsi, meillä meni 7v kouluun. Jatkuvasti on ollut motivaatio-ongelmia, kun on useimmissa asioissa luokkalaisiaan edellä. Opettaja sanoo, että ei ehdi antaa tarpeeksi haastavia tehtäviä.

Kuitenkin kaikki taidot on, mitä koulun aloittavalta vaaditaan ja enemmänkin. Mietin nyt siis eniten sitä, haittaako mitään että menee kouluun ikäistensä kanssa. Olisi silloin todennäköisesti aika paljon edellä muita, mutta eikö tällaiset osata jo ottaa huomioon ekalla?

Hän oli selvästi ikäisiään kehittyneempi. On myös pitkä ikäisekseen ja luokan pisimpiä, vaikka aloitti koulun 5-v. Kävi myös eskarin vuotta aikaisemmin. Se ei ole ilmainen, jos käy vuotta aikaisemmin. Joutuu maksamaan päivähoito maksun ja yleensä saa olla lujana, että päiväkodissa suostutaan ottamaan lapsi vuotta aikaisemmin eskariin.Jotenkin hassua kun oma lapseni on vain nelisen kuukautta nuorempi tätä lasta ja ekalla, kun tämä on jo kolmannella. Ei ikinä uskoisi, että heillä on niin vähän ikäeroa, kun toinen on vielä reilusti päätä pidempi.Hänellä oli äiti kotona eka vuoden. Yksin olon kanssa ei ole ollut ongelmia. On joskus iltapäivisin kavereiden luona, joiden äiti kotona.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat