Vierailija

Moi,Onko kellään kokemuksia siitä, että minkälaisen kielitaidon vauvan kasvattaminen kaksikieliseksi vaatii? Haluaisin puhua vauvalle englantia, mutta se ei ole äidinkieleni. Puhun englantia mielestäni hyvin, mutta en tietystikkään täydellisesti. Oppiiko vauva kaksikieliseksi, kun kuulisi englantia tietysti myös esim. televisiosta, vai onko riski, että oppii kaikki samat virheet mitä minulta kuulee?

Kommentit (5)

Kaksikieliseksi kasvava lapsi tarvitsee kaksi vahvaa kieltä. Jos puhut lapselle muuta kieltä kuin mitä kotikielenä käytätte täytyy tietysti kommunikaation lapsesi kanssa olla luontevaa. Sitä toista kieltä puhutaan 24/7 ainakin 10 vuotta, mahdollisesti koko elämä. Lisäksi kieltä täytyy vahvistaa muutenkin, eli myös muiden täytyy puhua ko. kieltä esim. hoidossa tai ystäväsi tms.Asiantuntijat eivät missään nimessä suosittele lapsen kasvattamista kaksikieliseksi, elleivät vanhemmat todella sitä ole,t. kaksikielisen perheen äiti

edellisten kanssa. Kaksikielisyys ei onnistu, jos et itse puhu sita kielta mita puut aidinkielenasi. Olen toissa paikassa, jossa monia maahanmuuttajia, ja he yrittavat puhua lapsilleen paikallista kielta, koska eivat pida omaansa tarkeana. Erona tassa on toki se, etta lapset kuulevat paikallista kielta kaikilta muiltakin ymparillaan, joten eivat ehka opi virheita. Lapsi ei edes oppisi kaksikieliseksi, jos olet ainoa, joka englantia puhuu hanelle.

Itse puhun lapselleni suomea ja mieheni (amerikkalainen) englantia, ja minusta sekin on jo joskus vaikeaa. helposti lipsahtaa toiseen kieleen, vaikka kuinka yrittaisi aina vaan puhua omaa aidinkieltaan. Ja jos se ei edes ole oma aidinkieli, homma ei toimi.

Muistan kuinka jossain haastattelussa miljoona vuotta sitten Jani Sievinen kertoi haluavansa puhua lapsilleen englantia...mitenkahan siina kavi, olis kivaa tietaa??

se auttaa myös myöhemmässä kieltenopiskelussa. Jos olette yksikielinen perhe, puhukaa yhtä kieltä. Oikeasti kaksikielisissä perheissä lapsi oppii toki kaksikieliseksi, mutta en usko että mitenkään voisit vuosiksi vaihtaa oikeasti puhumasi kielen englantiin. Eikä siinä minusta olisi mitään järkeä.

Hyvä ja vahva äidinkieli on pohja muille kielille. Puhu vaan suomea ... ja laita lapsi esim. kielikylpypäiväkotiin, sitten kun suomi alkaa jo sujua!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat