No niin, lapseni sai taas kerran matematiikan kokeista 30/30,

Vierailija

mutta enää en ilahdu siitä. Eihän hän kuitenkaan saa todistukseen arvosanakseen erinomaista vaan vain hyvän, johon riittää pisteet 22/30. (Poikani kaveri sai siis 22/30 ja 21/30 kokeista ja sai myös todistukseen hyvän arvosanan.) En tietenkään sano lapselleni mitään negatiivista, mutta en myöskään en ilahdu kuten ennen.

Kommentit (11)

Hieno juttu että lapsesi osaa. Jos hän osaa matikkaa nyt noin hyvin niin todennäköisesti ymmärtää sitä tulevaisuudessakin.

Opettajat on epäreiluja, ja muistan hyvin kouluajoiltani opettajia, jotka eivät suostuneet (joillekin oppilaille) antamaan parasta arvosanaa vaikka kokeista sai aina täydet ja oli tunnillakin aktiivinen.

Hyvä uutinen on se, että jos lapsesi on vasta 4. luokalla, niin tässä vaiheessa on tärkeämpää, että sinä ja lapsesi tiedätte, että hän osaa erinomaisesti. 4. luokan (tai koko alaasteen) todistustahan kukaan ei tule lapseltasi myöhemmin enää kyselemään, joten koko todistus on itse asiassa aika mitätön vielä tässä vaiheessa.

Mutta jos lukiossa sama opettajien epäreiluus jatkuu, niin sitten saa jo suuttuakin, kun ne arvosanathan vaikuttavat jo esimerkiksi yliopistoon pääsyyn....

myös tuntiaktiivisuus ja käyttäytyminen, miten hyvin osaat tunnilla tehdä tehtäviä ja onko kotitehtäviä tehty...Ei se koe kerro kaikkea siitä mitä todistukseen tulee...

Itse vastailen mielelläni vanhempien kysymyksiin arvosanoista ja kaikesta muustakin, etenkin sähköpostilla. Puhelinkeskustelut välituntien aikana ovat joskus aika hankalia. On valvontaa, kokeita, kopiointia tms. Omien lasteni arvosanoista kysyn ilman muuta, jos on jotain epäselvää. Sinuna kysyisin asiasta saman tien. Ei arvosanoja mistään hatusta vedetä, eivätkä ne myöskään ole kokeiden keskiarvo. Jokin syy on siihen, miksei pojallasi ole erinomainen arvosana ja kysymällähän se selviää. Sitten vain enemmän tuntiaktiivisuutta tai huolellisemmin tehdyt läksyt tms. ja eiköhän arvosana muutu.

meillä opettaja (4.luokka) on sanonut ihan rehellisesti miten arvosanat annetaan, mikä vaikuttaa mitenkin paljon. Ja kokeet vaikuttavat vain n. 30%. eli vaikuttaa siltä, että lapsesi ei ehkä ole niin kovin aktiivinen tunneilla ja tämä toinen taas on? Kannattaa ottaa asia open kanssa puheeksi jos asia vaivaa.

arvosanoilla on merkitystä tulevaisuudessa. Ja kurjaahan se on lapsen puolesta, kun ope suosii joitakin.Yritä vaan tukea lasta. Jos häntä kiinnostaa matematiikka, niin kannusta häntä tutustumaan siihen enemmänkin. Ja yritä saada ymmärtämään, ettei se arvosana maata kaada, vaikka olisi huonokin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat