Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

MIKÄ on tuo neuvolan Audit testi?? (Ov)

Vierailija

kaks lasta olen suomessa saanut eikä hajuakaan :D

Kommentit (4)

mut yliopistossa ekana vuonna terveystarkastuksessa sellaisen tein. Kyseltiin alkoholinkäytöstä, tyyliin kuinka usein juot alkoholia (vastausvaihtoehdot), kuinka paljon kerrallaan, meneekö muisti etc.. loppuun piti sit laittaa alkoholiannos viikossa.. ni en tiedä miten tota voi muka soveltaa raskausaikana, kun ei kukaan nyt juo tai ainaka kirjota tollasee lappuu et juo..

Vierailija

Alkoholin käyttöä "mittaavat" testit on laadittu siten, että vastaa niihin mitä tahansa niin aina sosiaali- tai terveysviranomaiset saavat niiden tuloksista perusteen ryhtyä kyykyttämään kansalaisia.

Viranomaisten kannalta alkoholinkäytön testit (mm. AUDIT ja SADD) ovat loistavia, sillä testien perusteella lähes kuka tahansa voidaan luokitella riippuvaiseksi. Testikysymykset on laadittu tarkoituksella siten, että lopputulos on "kansalainen tarvitsee viranomaisen puuttumista elämäänsä"

Tietysti testin voi jättää tekemättä.

Se taas tarkoittaa sitä, että kansalainen ei ole riittävän yhteistyöhaluinen. Joten viranomaisen pitää puuttua sillä perusteella kansalaisen elämään

Sama tilanne on kaikkien viranomaisten käyttämien testien suhteen.

Yleisesti käytössä olevat "riippuvuustestit" on laadittu ensisijaisesti kansalaisten kontrolloimista varten.

Jos yhden "riippuvuustestin" perusteella kansalaista ei päästä holhoamaan, niin sitten kansalaiselle esitetään toinen "riippuvuustesti" täytettäväksi. Niitä testejä esitetään niin kauan, että "riippuvuuskriteerit" täyttyvät.

Kun viranomainen haluaa kansalaisen holhottavaksi ja kansalaisen asiat pengottavaksi, niin aina löytyy sopiva menetelmä. 2000 -luvulla on muodissa lomaketestit.

Suurin osa lomaketesteistä on täysin epäluotettavia. Mutta se ei olekaan testien perimmäinen tarkoitus.

Jos joku tekee lapsesta lastensuojeluilmoituksen, niin yksi sosiaalityöntekijöiden eniten käyttämä testi on AUDIT.

Vastaa siihen mitä tai jättää vastaamatta, niin viranomaisen saavat oikeuden ryhtyä toimenpiteisiin.

Uusimmat

Suosituimmat