Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kyllähän minä lapseni kotona hoitaisin, jos siihen olisi rahallinen mahdollisuus!

Vierailija

Hitto soikoon jos lapset kerran pitää hoitaa kotoan, niin siihen pitää sitten myöskin antaa rahallinen mahdollisuus! Pitää saada vähintään työttömyyspäivärahan verran.

Meidän lapset eivät ainakaan elä rakkaudella ja pyhällä hengellä. Kyllä sitä ruokaakin tarvitaan ja katto pään päälle, vaatteitakin mieluusti.

Sivut

Kommentit (91)

Lainaus:

Koettakaa ymmärtää, että jossain vaiheessa useimmat perheet haluavat muuttaa pois sieltä kerrotalokolmiosta. Meilläkin on jo kaksi koululaista, joita aikanaan hoidin 5 vuotta kotona - siis siellä pienessä kolmiossa.Myöhemmin muutimme omakotitaloon (ei luksus, ei huippukallis) ja saimme vielä yhden lapsen lisää. Venytimme senttiä kaikin tavoin (myös etukäteissäästöjä oli), mutta 3 vuotta kotona olisi ollut meille taloudellinen mahdottomuus isomman lainan kanssa. Kuopus meni hoitoon ollessaan 2-vuotias.Olisiko meidän jonkun mielestä pitänyt jäädä sinne pieneen kolmioon asumaan VAIN sen takia, että olisin voinut hoitaa kuopusta kotona vuoden pitempään?
t. 27

sieltä kerrotalokolmiosta. Meilläkin on jo kaksi koululaista, joita aikanaan hoidin 5 vuotta kotona - siis siellä pienessä kolmiossa.Myöhemmin muutimme omakotitaloon (ei luksus, ei huippukallis) ja saimme vielä yhden lapsen lisää. Venytimme senttiä kaikin tavoin (myös etukäteissäästöjä oli), mutta 3 vuotta kotona olisi ollut meille taloudellinen mahdottomuus isomman lainan kanssa. Kuopus meni hoitoon olleessan 2-vuotias.Olisiko meidän jonkun mielestä pitänyt jäädä sinne pieneen kolmioon asumaan VAIN sen takia, että olisin voinut hoitaa kuopusta kotona vuoden pitempään?

Lainaus:

siis kolmekymmentäviisi vuotta! (ehkä enemmänkin)

Todella huono itsetunto, jos luulet menettäväsi kaiken mahdollisuutesi työuraan vain siksi, että olisit toiset 12 kuukautta kotona oman lapsesi kanssa...
---->ei ole varaa uhrata TYÖURAAkyllä miehen tulojen ansiosta ja vuokra-asujina hyvin pärjättäis kotihoidontuella, mutta mä mietin sitä, että onko mulla VARAA uhrata/riskeerata tulevaa työelämää? korkeasti koulutettu, joka ehti olla olla puol vuotta oman alan töissä ennen äitiyslomaa... Nyt oon menossa takaisin kun muksu 1 v. Oisin pidempään kotona jos ois joku paikka mihin palata, mutta kun ei oo. Nyt uusi duunipaikka odottamassa, joten kai on tarjoukseen tartuttava.

kotona, ilman mitään tuloja. Täällä puhutaan vain tilanteesta, että hoidetaan lapset kotihoidon tuen turvin. Tilanne on ihan toinen, kun lapsista sitä ei enää saa. Silloin voidaan vasta puhua kotiäitiydestä ja sen mahdollisuudesta. Ja silloin ei todelllakaan kaikilla ole vara.

että tässähän ei nyt puhuta siitä haluaako vai eikö halua hoitaa lapsia kotona. Se on tietysti jokaisen oma valinta ja vapaus päättää, mutta se, ettei ole vara, on suurimmaksi osin turhaa rutinaa.44

Lainaus:

Entä jos niitä lapsia ei vaan kuulu. Pitäskö sitä odottaa vaan että tuleeko vai ei, mutta asuntoa en osta.
En kuitenkaan päätä kenenkään puolesta tuollaista asiaa. Jokainen tehköön oman tahtonsa mukaan!

Lainaus:

Itse hoitaessani lapsiani kotona ajattelen heidän parasta. En koi sen olevan elämäntapa. Lisäksi hyödymme tästä koska mieheni tekee matkatyötä niin lapsille tulisi ihan liian pitkät päivät olla päiväkodissa lähes 10h. Itse päiväkodissä työskennellessäni todellakin näin senkin puolen. Ehdottomasti kannatan kotihoitoa jos vaan rahallisesti mahdollista ja vanhempi jaksaa olla kotona. Kotihoito ei tarkoita eristäytymistä muusta maailmasta! Lapsille, vanhemmille on kerhoja , avoimia päiväkoteja ja puistoja. Lapset saavat noista paikoista niitä kavereita jolloin sos.taidot kehittyvät, oppivat olemaan ryhmässä jne. Kukin tyylillään! Kaikilla vaan pitäisi olla vapaus valita hoitomuoto vaihtoehto ei ole pelkkä päiväkoti!!!!

ettekö todellakaan haluaisi saada lapsenne hoitamisesta edes sitä samaa rahaa minkä saa työttömänä ollessa? Oletteko todellakin täysin tyytyväisiä saamanne rahamäärään?? Ymmärrättekö, että olette yksi syy siihen, että kyseinen tuki ei varmaan koskaan nouse.

että jokainen nainen tietää 20 vuotiaana, että niitä lapsia jossain vaiheessa tulee. Ehkäpä nykyisin tuon ikäiset tietävät myös, että ei niitä ensinnäkään kaikille edes tule. Kun et itse sitä tiedä. Ja olet kyllä ensimmäinen kenen kuulen mainitsevan alkaneen parikymppisenä säästämään mahdollista lasten kotihoitoa varten. Empä kyllä tuollaista olisi tullut ajatelleeksi, en rehellisesti ennen kuin äitiysloma konkreettisesti alkoi olla käsillä.

miten te jaksatte riidellä tästä! Kaikilla ei ihan oikeasti ole rahaa olla kotona lasten kanssa! Kyllä se kuulkaa voi talous mennä päin metsää vähemmästäkin..

Raottakaas vähän niitä silmälappuja ja miettikää etttä teillä on moiseen sentään mahdollisuus. Täällä taisi jo joku muukin sanoa että ei muualla maailmassa ole vaihtoehtoja, kun ä-loma loppuu, niin töihin vaan, muuten menee paikka alta. Kyllä on pilalle hemmoteltuja suomalaisäidit, kun jaksavat vielä tälläsestä kiistellä!

Nyt menee päivähoitomaksuihin 420 e/kk ja jos olisin kotihoidosntuella kotona, saisin sen perusosan 314,28 ja sisaruskorotuksen 60,46 euroa/kk. Voisin tehdä siinä samalla yhtä pientä työtä, josta palkkaa 250 e/kk. Nämä kun summataan, saadaan yhteensä n. 1000 e/kk nettopalkka.Tässä työssä jota teen, on vain 1300 e/kk palkka, joten nettopalkka jää vähemmän kuin kotona ollessa, koska työmatkaa kertyy 60 km/pv.En silti jää kotiin, koska lapset tarvitsevat jo sosiaalista ryhmää ja leikkikavererita siinä (asutaan maalla) ja kuopus täyttää kohta 3 v, jolloin kotihoidontuki loppuu.Yri´tin vain kertoa että ei se kotihoidontuki NIIN pieni ole kun kaikki kitinät antavat ymmärtää!

Lainaus:

Lainaus:

Lainaus:


Olisiko meidän jonkun mielestä pitänyt jäädä sinne pieneen kolmioon asumaan VAIN sen takia, että olisin voinut hoitaa kuopusta kotona vuoden pitempään?
t. 27
Jos sinä olisit laittanut tärkeimmäksi asiaksi sen kuopuksen hoitamisen, niin sitten olisitte jääneet.
merkittävästi toisiinsa? Minusta ei. Asiat eivät ole irrallisia yksiköitä, joilla ei ole mitään tekemistä keskenään. Tässäkin tapauksessa kuopuksen kotihoidon olisi voinut nostaa ykkössijalle - kaiken muun kustannuksella.Elämä on kuitenkin kokonaisuus, jossa täytyy osata huomioida koko perheen hyvinvointi. Meillä on hieman sama tilanne kuin 27:lla. Jos olisimme jääneet pieneen asuntoon, pystyisin tätä kolmatta lasta hoitamaan kotona hieman pitempään. Se kuitenkin tarkoittaisi ahdasta asumista ja sitä, että isommat lapset joutuisivat myöhemmin vaihtamaan koulua (kun joka tapauksessa muuttaisimme pois kuopuksen kasvettua hieman).Ajattelimme mieluuummin kokonaisuutta: muuttoon oli hyvä ajankohta ennen lasten koulun aloitusta. Olemme myös tyytyväisiä uudessa kodissamme, jossa on paljon tilaa ja kavereita naapurusto pullollaan. Toisinpa oli vanhassa kodissa.En näe lapsen pitkää kotihoitoa niiiiiin merkittävänä asiana, että uhraisin sen takia kaiken muun. Täällä uudessa asuinpaikassa on sekin hyvä puoli, että isovanhemmat ovat lähellä. Näin he voivat helpommin auttaa lasten hoidossa eikä kuopuksen tarvitse mennä heti kokopäivähoitoon.Tämä järjestely toimii meillä.

Lainaus:

mennä töihin jolloin saan hoitaa lapsia kotona. Palkka 1000 e siitä hoitomaksut 450e, bensat 250 e, vaatteet yms. joita töissä tarvii niin menee enemmän rahaa kuin että olen kotihoidon tuella 300eurolla. mies tienaa 1600 e ja hienosti pärjätään. uudehko okt ja melkeen 200 000e lainaa, pari autoa, jne. mut ei ole rahasta tiukkaa. miksi joillain on NIIIIN vaikeeta?


Myönnetäänkö noilla tuloilla 200 000 e lainaa??? Nyt sulta taitaa jäädä jotain tuloja ilmoittamatta.Näitä ihmetarinoita täällä aina tipahtelee välillä. Tässä kuitenkin totuus:

pienet tulot - menot tingittävä minimiin - elämä köyhäilyä - jos lapsia enemmän kestää piiiitkään (ei siis vain 3 vuotta!) - ei säästöjä - riski joutua työmarkkinoiden ulkopuolelle tai koulutustaan vastaamattomiin töihinSelittelette pienituloiset mitä tahdotte, mutta minä en osaanne erityisesti kadehdi. Eri asia on nämä todella hyvätuloisten miesten vaimot, jotka voivat ottaa breikin alalta, jossa on iso työvoimapula. Tulee vaan mieleen sairaanhoitajat, joiden hommia en kyllä itselleni haluaisi. Mutta kivalta kuulostaa järjestely, jossa rahaa on eikä töitä tartte tehdä ja lapsetkin saa hoitaa kotona.

Minä en jäänyt kotiin hoitamaan lasta, koska taloustilanne ei sallinut..eipä ollut toista rahatuojaa silloisesta tilanteessa..

Ja en ala ottamaan mitään syyllisyyttä, et lapsi on tarhassa..jotenki tuntuu et äitiyttä yleensä syyllistetään joka asiassa..esim. imetätkö jne..Ja missähän vaiheessa olisii kerinny säästämään..opiskelujen aikaan ne vähät lisäeurot meni kodin välttämättömyksiin..

Vai voiko sanoa et kai rahatilanne ois oikein huoleton..perintöä odotellessa:DLisäksi sekin vaikuttaa töihinmenoon..et lisää lapsia kun toivotaan ni ainakin äitiysrahan sais kohilleen..Osataanko Suomessa arvostaa tosiaan näitä etuja mitä kukin saa??

Aina jostain pitää kitistä..voisi nämä kitinämaakarit käydä ulkomailla katselemassa miten sielä asita pelaa..saattas herkemmälle tulla itku..

Hullua, mutta totta :( Alkoi todellakin tuntua, että alettiin pitää jonkinlaisena loisena, kun olin VIELÄ kotona 3- ja 5-vuotiaiden lasten kanssa. Mies kyllä tuki/tukee ja olisi taloudellisestikin hyvin mahdollista, vaikka en saisi senttiäkään.No katsellaan tilannetta uudelleen, kun lapsukaiset aloittavat koulutiensä...

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat