Vierailija

.

Kommentit (9)

Tarrat voi tehota kerran, mutta ainakin meillä 5v oppi nopeasti taktiikan: jos en saa tarraa, kiukuttelen tai teen jotain kiellettyä tms. Eli alkoi kiristää äitiä.

Alkaa kyllästyttämään tämä oma täysin tehoton ja tulokseton kasvatuskeino, uhkailu..."Jos et tee niin et saa" jne. MUTTA mitä tilalle? Miten teillä saadaan lapset tottelemaan?

Meilläkin toimii kun vältän ei-sanan käyttöä. Samoin välttelen pitää, täytyy, pakko-sanoja sejä suoraa käskyttämistä. Nykyään kaikki sujuu kuin tanssi, lapsi on 99% mukana kaikessa:) Mieheni ei vielä tätä hallitse joten hänen ei tarvitse kuin aukaista suunsa niin lapsi huutaa kuin hinaaja "EI!" ja sitten äiti tulee ja lohkaisee jotain asian vähän vierestä jolloin kaikki vaan sujuu. Jaksan oikein itsekin ihmetellä tätä.... Ja joo, osaa kyllä sanoa myös topakasti ei ja vääntää myös rautalangasta jos tarvitaan, nykyään ei vaan ole tarvinnut.

Kun lapsi kuulee aika ajoin - ei saa mennä, - ei, - ei..-.ei saa otta, - ei.... sen merkitys on jotenkin kai kulunut.Kun pieni lapseni oli kapuamassa pöydälle, en huutanut - ei! vaan sanoin nätisti, että mihinkähän sua sattuu kun putoat, sattuuko jalkaan vai...päähän...?Samaa käytän työssäni. Lapset, jotka eivät aio kuunnella mitään määräyksiä yritä saada heidät ajattelemaan. Kerrankin kun yksi lapsista, 6v, uhosi heittää maitolasin ikkunaan, olin rauhallinen (tietysti varauduin ottamaan lasista kiinni jos alkaa lentelemään) ja selitin kuinka äiti ei joudu maksamaan pelkästään juomalasia, vaan ikkunan ja lisäksi siivoojan. Menee paljon rahaa, jolloin lapsi otti leivän sanoen - syön leivän ja juon maidon, niin sit menen leikkiin. Jos olisin itse alkanut esittämään "mitä kuuluu ja kuka käskee" olisi lasi voinut lennellä, joidenkin silmälasit on vääntyneet saman kanssa kinastellessa. Ainahan ei puhe auta ja äkkipikaisuudessaan sattuu kaikenlaista, mutta nyt ainakin säästyi lasinsiruilta. Ikkuna oli ihan pöydän vieressä.Monista asioista voi kääntää lapsen mietittäväksi kannattaako...

eli käske kävellä kunnolla "älä juokse" sijaan. Samoten "pitää" sana on mulla viimeseen asti pois käytössä, itellä ainaki tulee huonot fibat jos jotain PITÄÄ tehdä. ;) Tai meillä puhutaan pitää, muualla varmaan täytyy. Kai... ;) Eli meillä ei pidä mennä neuvolaan vaan saadaan mennä. Heti kuullostaa jotenki kivemmalta.Samoten kanssa kannattaa vääntää sanomiset ja motkotukset 'minä' -muotoon eikä aina vaan sinä ja sinä. "Kun sinä et ikinä siivoa" kuullostaa aika hirveeltä. "Musta ois kivempi jos täällä ois siistiä, eikö sustaki?" vois olla parempi. Tosin aina ei lapselta kannata kysellä, esim. mennäänkö kauppaan? onko aika typerä kysymys jos sinne on vähän pakko lähteä porukalla jos kaappi ammottaa tyhjyyttään.Päh, tää nyt oli tämmöstä höpinää. Varmaan ihan tuttuja juttuja kaikille...

Loppujen lopuksi äidilläkin...

Otin käyttöön tarrat. Kun pukeminen sujuu hyvin saa tarran. 10 tarralla saa tikkarin tms pientä. Sadalla tarralla saa jotain isompaa.

Hyvin toimii!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat