Jotenkin valtavan surullinen uutinen tuo

Vierailija

kuin läimäys märällä rätillä naamalle.Lainaus:

On niille varmaan tarjottu mahdollisuutta muuttaa työn perässä?
ap

Sivut

Kommentit (31)

Lääkelaitos on työpaikka. Työpaikat siirtyvät toisinaan toisille paikkakunnille tai vaikka Kiinaan. Semmosta se vaan on. Työpaikkoja on yleensä keskitetty Helsinkiin muun maan kustannuksella, ei silloin ole tällaista porua pidetty eikä sen enempää arvostettu konkarien asiantuntemusta finninaamoihin verrattuna.Kuopiossa on asiantuntemusta ja yliopistossa koulutetaan koko ajan uusia lääkealan ammattilaisia. Kaikilla vanhoilla työntekijöillä on mahdollisuus siirtyä mukana. Ottaahan se koville, mutta samassa tilanteessa ovat olleet niin monet ihmiset ympäri Suomen. Varsinkin maakunnissa.Tutkimusten mukaan suurin osa opiskelijoista haluaisi jäädä töihin opiskelupaikkakunnalleen tai kotipaikkakunnalleen. Jos suurin osa väestä näin haluaa, on oikea poliittinen päätös tehdä jotain sen edistämiseksi.

lääkelaitoksen siirto. Jotenkin sympatiseeraan niitä työntekijöitä perheineen, vaikken tunne yhtäkään. Toiset vaan poksauttelee sampanjapulloja, kun niiden työpaikat viedään alta. Voiko kateellisempaa ja häijympää tässä maassa olla?

aivan erit kuin valtion virastojen. Voitto on se, jota sellutehtaan on pakko saada ja ulkoiset talouselämän koukerot vain sulkivat tehtaan olosuhteiden pakosta. Nyt valtiolla toinen kansalainen on viemässä toiselta kansalaiselta hänen leipätyönsä, säälittä! Siis samanarvoinen ihminen toiselta samanarvoiselta. :(Ja vain politiikan vuoksi, äänestäjien pisteitä kerätäkseen. Raadollista!apLainaus:

on revitty väkisin juuriltaan muualla maassa ilman sen suurempaa kohua. Itketty varmasti kyllä on. Jatkuvastihan tätä tapahtuu, että ihmisiltä menee työpaikat alta ja sanotaan, että saat töitä samassa firmassa esim. 700 km päästä etelämpää. Esim. Kemijärven sellutehtaan lopettamisen aikoihin ja monta kertaa aiemmin. Silloin sanotaan, että pitää vaan muuttaa. Samalla tavalla muualla kuin pk-seudulla asuvillakin on perheet, harrastukset, mummit ja muut sukulaiset ja tukiverkot, jotka jäävät, kun muutetaan työn perässä. Jos ajatellaan, että eihän sieltä Kemijärveltä pakko ole muuttaa, niin sama tässä, ei Helsingistäkään yhdenkään pakko ole muuttaa Kuopioon.

Odottakaas seuraavia palkankorotuskierroksia. Kireitä siimoja teille kaikille!Lainaus:

Tämmöiseksi maailma on mennyt, pysyviä työpaikkoja ei enää ole edes valtiolla ja siihen on sopeuduttava.

Joskus tuo alan ammattilainenkin on ollut finninaamainen vastavalmistunut. Hän on luonut asemansa ihan itse. Toiselle eli tälle maaseutujuipille se asema tuodaan tarjottimella tykö. Ajatteleppa molempia vastavalmistuneina. Miksi toisen pitäisi loikata toisen housuihin suoriltaan, kun tämä vanhempi konkari on ne jo valmiiksi lämmittänyt. Miksi konkarin ja vastavalmistunut ovat tasa-arvoisia, kun konkarin asema diskontataan takaisin valmistuneen tasolle. Miksi nyt konkarin pitäisi antaa paikkansa tälle juipille ja jäädä itse etsiskelemään uutta työtä. Eikö kukaan arvosta mitä konkari on tälle maalle jo tähän mennessä tehnyt hyväksi, jopa ottanut virkansa elämäntehtäväkseen?Lainaus:

Eli ykkös ja kakkoskansalainen eivät sittenkään ole mielestäsi samanarvoisia ihmisiä

Moni työpaikka menee kokonaan näitä työpaikkoja ei menetetä ne vaan siirtyy ja kaikenlisäksi sellaiselle alueelle jossa luultavasti enemmän työttömiä ja hankalampi saada työtä...enmmänkin surettavia juttuja löytyy :D

jos tämä toinen kansalainen joka saa ykköskansalaisen työpaikan hänen irtisanouduttuaan kerran on samanarvoinen kuin ykköskansalainen niin mikä on ongelma? Miksi ykköskansalainen olisi enemmän oikeutettu valtion virkaan kuin kakkoskansalainen?[quote]

Nyt valtiolla toinen kansalainen on viemässä toiselta kansalaiselta hänen leipätyönsä, säälittä! Siis samanarvoinen ihminen toiselta samanarvoiselta. :(

Kuinka kukaan voi huolia niitä työpaikkoja, jotka on toisilta viety?Lainaus:

Moni työpaikka menee kokonaan näitä työpaikkoja ei menetetä ne vaan siirtyy ja kaikenlisäksi sellaiselle alueelle jossa luultavasti enemmän työttömiä ja hankalampi saada työtä...enmmänkin surettavia juttuja löytyy :D
ap

Läheskään kaikilla ei ole mahdollisuuksia eikä haluja lähteä pois kotipaikkakunnalta. Mutta viisi vuotta on pitkä siirtymäaika. Tänäänkin Metso ilmoitti mittavista irtisanomisista, arvatkaapa vaan, onko niillä irtisanottavilla viisi vuotta töitä ennen lopullista lähtöä. Hyppisivät varmaa ilosta, jos semmoinen olisi. Tämmöiseksi maailma on mennyt, pysyviä työpaikkoja ei enää ole edes valtiolla ja siihen on sopeuduttava.

kasvattaa perhettään, siitä tulee elanto useammalle. Ykköskansalainen on alan ammattilainen, työ sujuu tehokkaasti ja viiveettä laadukkaasti. Hän on jo iäkkäämpi ihminen, eikä enää ole kovin myyvä työvoimamarkkinoilla. Ykköskansalaisella on paljon alan henkistä pääomaa, jota et saa siirrettyä toiselle ihmiselle.Kakkoskansalainen on todennäköisesti vastavalmistunut finninaamainen maisteri, jolla ei ole perhettä ja työkokemus on nolla tai sitten hautausmaalla ollut kesällä haravoimassa. Asuukin vielä vanhempiensa peräkammarissa. Hänen käsiinsä laitamme valtion lakisääteisiä tehtäviä hoidettavaksi.

Puoliso ei välttämättä saa mitään työtä. Pk-seudun asunnolla saa kivan asunnon ja mökin maalta, mutta loppu menee tulojen kutistumiseen, kun vaimo/mies jää kotiin.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat