Mistä asioista päiväkodin henkilökunta päättelee, millaiset kotiolot lapsella on?

Vierailija

Olisi ihan hauskaa joskus olla kärpäsenä katossa kuuntelemassa, mitä tädit minusta juoruilevat.Olenkohan heidän mielestään hyvä vai huono äiti?

Kommentit (14)

Tädin kertomaa että erottaa kääntymättä kun poikani pyytää jotain (2v) koska hän sanoo:saisinko ja muut sanoo:anna.... Lisäksi piti kauhean sipi sipi puheen jonkun tytön kiroilusta....... Hihiiiiiii mähän noidun alati kuin rantapiru ja olen suurpiirteellisin lasten hoidossa mitä tiedän. Pk luulee vaan jotain kun kamppeet lapsella aina järjestyksessä ja riittävät sekä käytös hyvä. Tämäkin pv meni mulla yökkärissä..........

Meilläkin on ujo lapsi, ja aina on kiintymyssuhteesta "kehuttu" joka paikassa. Kyllä hoitajat huomaavat, että kyse on lapsen persoonasta eikä siitä, että häntä olisi kohdeltu huonosti!

Ei ne välitä päiväkodissa lasten muotivaatteista vaan siitä, että on kelinmukaiset vaatteet lapsella. Ja pitävät varmasti hyvinkäyttäytyvistä muksuista. Jos kotona ei opeta lasta leikkimään vaan kannustetaan esim. vain katsomaan töllöä/tietokonetta, se näkyy kyllä. Ja kiroillaan, huudetaan ja vietetään levotonta elämää.

Oma poikani on pienryhmässä ja sain palutetta, että lapsella hyvä kiintymyssude, iloinen ja lapseen on panostettu. Lapsella adhd epäily.

En vaan itse tykkää, että lapsen tavaroihin ja vaatteeisiin kiinnitetään niin paljon huomiota. Ei poika merkki vaatteissa kulje.

Mistä ne ton kiintymyssuhteenkin on päätellyt?

Sitten, jos lapsi on jatkuvati likainen, kertoo outoja juttuja (näistä kerrotaan vanhemmille), tuhrii, lapsen käytös äkillisesti muuttuu, vanhemmat tulevat hakemaan päihtyneenä tai myöhässä toistuvasti, lapsella ei ole sopivia ja säänmukaisia varusteita, eikä niitä myöskään pyynnöistä huolimatta tuoda ja vanhemmat käyttäytyvät välinpitämättömästi, huoli lapsen kotioloista saattaa herätä.Se on se kokonaisuus, mikä kertoo eniten. Jos joskus jää hattu ja hanskat kotiin, ei kerro vielä mitään. Ja sekin on tiedossa, että leikki-ikäiset kertovat välillä "satuja" joissa ei välttämättä ole totuuspohjaa lainkaan, eli pelkästään yhdestä tarinastakaan ei mitään johtopäätöksiä tehdä. Ja aina keskustellaan niiden vanhempien kanssa.Perheet, joissa kotiolot eivät ole lapselle turvalliset ja hyvät, erottuvat kyllä ajan kanssa joukosta ja yksi suuri asia, mistä sen huomaa, on vanhemman ja lapsen välinen vuorovaikutus.

- millaisella autolla lapsi tuodaan / haetaan

- miten vanhemmat puettu / kammattu / tukka leikattu

- miten lapsi puettu

- miten huomioidaan opet esim jouluna ja kevätjuhlissa

En usko, että käytöksestä niinkään. Eihän joku puheen kehittyminen ole mitenkän kytköksissä siihen miten varakkaasta perheestä lapsi on.

Lainaus:


Mistä ne ton kiintymyssuhteenkin on päätellyt?
he luottavat aikuisiin, mikä on hyvä asia. Se on varmasti yksi osoitus toimivasta kiintymyssuhteesta.

että he ovat huonoja, jos eivät aivan heti rohkene luottamaan hoitajiin?Meillä on ihan älyttömän ujo lapsi, vaikka me vanhemmat ollaan sosiaalisia. Lasta kasvatetaan ihan normaalisti.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat