Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miks Suomessa rakennettaan niin hemmetin pieniä asuntoja?!

Vierailija

Joku 100 neliön kämän luukku on muka joku "perheasunto" PAH, sinne just mahtuu mun sohvakalusto ja ruokapöytä!OIkeasti ihmisille olis parempi jos tilaa oli noin 50 neliötä per henki, eli nelihenkiselle perheelle 200 neliötä olis passeli, isompikin tietty kiva :)Koitan epätoivoisesti etsiä isoja asuntoja, mut ei natsaa... byääh.

Sivut

Kommentit (57)

Jonkin verran on tutkailtu talopaketteja, niin pesuhuoneet on järjettömän pienet ja sinne on tungettu vielä wc-pönttö ja lavuaari. Käytännössä tilaa on suihkukopin verran. Miten siellä koko perhe saunoo yhtä aikaa? Toisten täytyy odottaa saunassa kun toiset on suihkussa. Lapset tykkää kuitenkin läträtä ammeessa jne. Myöskään pyykinkuivatusmahdollisuutta on harvoin huomioitu. Kai sitten oletetaan että aina on kuivausrumpu olemassa. Keittiötkin on usein aika hanurista, eli juuri ne tilat, joita meikäläinen ainakin arvostaa eniten.Uusissa kerros- ja rivitaloasunnoissa makuuhuoneet on myös todella pieniä. Meidän sänky (normaali 160 cm leveä) olisi juuri ja juuri mahtunut yhteen uuden kt-huoneiston makkariin, mutta vauvan sänky ei enää mitenkään. Ja tämä oli kerrostaloneliö, nk. "perheasunto". Säilytystilatkin on yleensä niin ja näin, komeroita on todella vähän.Kukahan nämä oikein suunnittelee?? Arkkitehdille olisi tosiaan töitä.

kummaan sitä tilaa tarvitaan niin paljon? Ja on tosiaan ekologisempaa asua pienemmässä asunnossa, en itse tajua millään mihin jotain 200 neliön taloa tarvitaan, ellei ole suurperhe (ja silloinkin voisi pienempikin riittää)

Meillä oli lapsuudenkodissa 120 neliötä, 3 lasta ja vanhemmat sekä lemmikkieläimiä ja lapsena talo tuntui minusta tosi isolta. Kaikilla oli tilaa vaikka kuinka, ei ollut ahdasta

pohdittiin aikanaan rakennetaanko uusi vai ostetaanko vanha talo. Joku 100 neliön 4h+k olisi ollut varaa rakentaa joten päädyttiin lopulta tähän reilu 200 neliöiseen vanhaan. Olohuone n.50m2, keittiö 25m2, eteinen jotain 12m2, takkahuonekin lähes 50m2! Makuuhuoneet 12, 9 ja 7.5m2, ne ei kauhean suuria (varsinkin toi pienin on aika mini) mutta se ei haittaa kun tilaa on muten paljon. Minust aon mukavaa kun on tilaa ja jokainen pääsee halutessaan omaan rauhaan!

kun täällä pari on arvioinut että paljonko neliöitä pitää olla per henkilö. Minä asun tällä hetkellä yksin ja neliöitä on 30 eli paljon vähemmän kuin näissä arvioissa ja hyvin mahdun asumaan, tähän mahtuisi myös mieskin ihan mukavasti jos sellaisen vielä joskus löydän

Nykyään kun pitää huomioida liikuntarajoitteiset niin kerrostaloasuntoon (3H+K+S 69 neliötä) rakennetaan hehtaari-wc. Kun siellä istuu niin kädet voi levittää suoriksi sivuille ja eivät edes osu seiniin, samoin jalat suoriksi eteen eikä seinä tule vastaan. Hirveät eteistilat (taas huomioitu ne invalidit) yms. eli sitten on pienet koppimakuuhuoneet.Jos on pakko nämä liikuntavammaisten rajoitukset ottaa huomioon niin sitten voisi myös vähän tilavampia asuntoja tehdä. Ennen kolmiot olivat 75-80 neliötä ilman erillistä WC:tä ja saunaa ja näitä vammaisrajoituksia. Nyt ovat 70 neliötä saunan, WC:n kanssa niin kamalia koppeja ovat.En muutenkaan ymmärrä että jokaiseen kerrostaloasuntoonkin pitää Suomessa rakentaa sauna. Näin alkaa olla jo kaikissa uusissa kerrostaloasunnoissa ja alle 15 vuoden ikäisissä. Minä en halua maksaa turhasta saunatilasta joka vie vain neliöitä muista tiloista!

Lainaus:

että ne lisäneliöt eivät taloa rakennettaessa maksa paljonkaan. Eli jos on 150 neliön talosuunnitelma, mutta laajennetaankin taloa niin, että huoneet suurenevat ja että alaksi tulee 200 neliötä, niin lisähintaa tälle tulee kolmisen tonnia. Just viime viikolla mulle talomyyjä luki muuntotaulukosta tuota lisähintaa. Kun siihen lisää sisustustyöt, niin alle kymppitonnilla päästään.Eli kun talon koko kasvaa kolmanneksella, niin hinta kasvaa kuitenkin vain 11 prosenttia. Eli ne lisäneliöt eivät ole kalliita, kun niiden myötä ei lisätä muuta kuin tilaa. Tietysti, jos haluaa sitten 200-neliöiseen taloon kolmannen suihkun, poreammeen, kolmannen vessan, fiinimmät keittiökaapit, jne, niin tuleehan talolle hintaa. Mutta ne pelkät lisäneliöt ja väljempi asuminen ei maksa paljon.

Uskon, että vuosien varrella korjautuu Eurooppalaisemmaksi. Kerrostaloasunnot suunnitellaan tosiaan järjettömän pieniksi, 70-luvun lähiöihin niitäkin tehtiin muuten väljempiä.Mutta asunnot ovat kalliita, koska hyviä on tarjolla vähän. Hinnat laskevat kohdalleen suhteessa palkkoihin, kunhan systeemi kehittyy.Lainaus:

hyvin ahtaasti, parinkymmenen neliön kerrostaloasunnossa koko perhe yms. Ei sellaisesta tilanteesta voi yhtäkkiä alkaa vain rakentaa 150 neliön asuntoja vaan asuntojen koko kasvaa hiljalleen suuremmaksi elintason noustessa.

Tietty kolmihenkiset perheet, mutta eiköhän ne ole aika harvassa.Lisäksi hymyilyttää nämä 150 neliön tilavat talot, isollekin perheelle, joopa joo.t: 220 neliöö/neljä ihmistä ja isompikin sais olla.

Lainaus:

Itse kyllä yrittäisin laajentaa noita makuuhuoneita, järjetöntä että keittiöt ym. on valtavan isoja ja makuuhuoneet minikokoisia.Lainaus:

pohdittiin aikanaan rakennetaanko uusi vai ostetaanko vanha talo. Joku 100 neliön 4h+k olisi ollut varaa rakentaa joten päädyttiin lopulta tähän reilu 200 neliöiseen vanhaan. Olohuone n.50m2, keittiö 25m2, eteinen jotain 12m2, takkahuonekin lähes 50m2! Makuuhuoneet 12, 9 ja 7.5m2, ne ei kauhean suuria (varsinkin toi pienin on aika mini) mutta se ei haittaa kun tilaa on muten paljon. Minust aon mukavaa kun on tilaa ja jokainen pääsee halutessaan omaan rauhaan!
Makuuhuoneita ei oikeen pysty laajentamaan eikä niitä kyllä tarvitsekaan. Tuo 9neliön huone on meidän makuuhuone ja se on juuri sopivan kokoinen. Parisänky, lipasto ja pieni nojatuoli sopii hyvin ja tarvittaessa myös pinnasänky. Eipä sinne muuta tarvitsekaan. 12neliön huone on lasten leikkihuoneena ja mielstäni riittävän tilava. Tuo 7.5neliön koppi on kieltämättä hieman mini muttahyvin sinne mahtuu lasten sänky, pinnasänky, lipasto ja nojatuoli. Nojatuolin jos vie pois niin saa vielä hyvin toisen lasten sängyn sinne. Eli vaikka on pieni niin silti ihan riittävän kokoinen nykyiseen käyttöönsä. Ja tämä pikkuhuone on luonnollisesti lempihuoneeni kun siivoan =o)

kun tontit on niin pieniä. Harva voi asua keskustan tuntumassa 300 neliön talossa kun sellaista ei voi sinne rakentaa. Ja harva taas haluaa asua haja-asutusalueella vaikka sinne voisi pykätä valtavan kartanon.Mutta meitäkin asuu 150 neliön talossa pariskunta ja viisi lasta. Talo on hyvin suunniteltu, huoneet ei ole isoja mutta eipä ole hukkaneliöitäkään. Makuuhuoneita on viisi, osa niistä on pieniä mutta riittävät esiteinille ihan hyvin. Nyt kun sähkön hinta nousee ollaan ihan tyytyväisiä ettei lämmitettävää ole enempää, eikä velkaa. Mites sitten kun ne lapsenne ovat isoja, haluatteko vieläkin asua 250 neliön lukaalissa kahdestaan?

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat