Voisiko vastasyntynyttä nukuttaa alkuun babysitterissä ja siirtää pinnasänkyyn vasta

Vierailija

isompana? Tuntuu niin isolta se sänky pikkuiselle.

Kommentit (17)

ja sen saa melkein vaakatasoon. Molemmat lapseni ovat vauvoina nukkuneet siinä päiväuniaan - yöt on nukuttu pinnasängyssä tai parisängyn keskellä.Asento kyseisessä sitterissä on mielestäni hyvä ja jopa parempi kuin tasaisella patjalla.

Keskosen kanssa, teimme samalla tavalla kuin sairaalassakin. Eli peitosta oli tehty sellanen pötkylä, joka sitten laitetaan joko u:n malliseksi tai pyöreäksi pinnikseen ja lapsi sinne sisään nukkumaan. Ikäänkuin reunat tulee lapsen ympärille, tuo turvallisuuden tunnetta.

vaan rullattiin lasten täkki pituussuunnassa makkaralle ja tehtiin siitä vaaville pesä, jossa pään takana tuntuu pehmeältä, samoin sivuissa...jalkojen kohdalle peitto ei enää yltänyt, mutta yläkroppa on mukavasti "turvassa". Juuri tänä iltana sanoin miehelle, että joko otetaan täkki pois, jospa vaavi haluaisi jo enemmänkin kääntyillä nukkuessaan, mutta niin vain kävi kun sänkyyn hänet laitoin niin rupesi päälläään "etsimään " pehmuketta ja ihana vauvamme on nyt jo 5kk. ..tämä on meillä kaikilla kolmella lapsella ollut käytössä.

Nykysitterit on yleensä sellaisia, että ne sopivat vastasyntyneestä lähtien (säädettävissä aivan vaakatasoon eli käytännössä ei sängystä eroa). Ja toisekseen suoraselkäinen asento ei todellakaan ole luontevin vastasyntyneellä vaan sikiöasento kyljittäin. Näin vauvaikäisiin erikoistunut fysioterapeutti sairaalassa totesi...

Heh, tän on pakko kyllä olla vitsi.. Vaikea uskoa että kellekään tulee tälläinen edes mieleen!!

Mutta tosiaan, tuo täkin rullaaminen pinniksen reunoille on hyvä juttu. NIin meilläkin nukuttiin aikas monta kuukautta. Vaihdettiin vaan ohuempaan täkkiin kun herra kasvoi että tuli lisää tilaa..

Miettikää nyt, miten monta tuntia lasta tulee pidettyä sylissä päivittäin, kannettua vaikka minkälaisiin kankaisiin sidottuna ja siinähän lapsella nimenomaan on lapsi aina "kyyryssä". Sehän on lapselle luontainen asento. Lapsihan lattialla ollessaankin kurottelee varpaitaan ja on ihan solmussa.Sitteri ei mielestäni ole yhtään sen huonompi vaihtoehto. Ja on muuten maailman kätevin käyttää vieroitusvaiheessa. Jo ennakoimalla lapsen heräämistä, niin voi aloittaa heijaamisen ja vauva jatkaa rauhassa uniaan.

Luulis ettei se sitteri ole niin hyvä nukkua jatkuvasti ja pitkiä aikoja. Meillä nukkui ainakin pari ekaa kuukautta siinä äp-laatikossa. Sen takia siellä on se patjakin. Tai laita kylpyammeeseen pehmusteet ja sinne.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat