Vierailija

Pojalla (nyt kolmosella) on ollut vuoden päivät kaksi urheiluharrastusta, jotka ovat molemat varsin aikaavieviä. Toinen on joukkuelaji (jalkapallo), jossa on lisäksi runsaasti erilaisia pelejä, turnauksia, reissuja ym., myös talvikaudella. Yksilölajissakin jo kisataan, mutta harvakseltaan. Toisessa lajissa harkat 2x viikossa 2 tuntia, jalkapallossa 3x viikossa 1,5 tuntia eli aika paljon pojan elämä pyörii harrastamisen ympärillä. Pikkuhiljaa alkaa tuntua, että niin myös koko perheen elämä, kun jatkuvasti täytyy säätää viikonloppumenoja pojan pelien takia.Kysymys kuuluukin, olenko av-mammojen mielestä julma äiti, jos laitan pojan valitsemaan harrastuksista toisen? Uskon, että poika ei edes mutise vastaan, koska tuntuu olevan turhan väsynyt jatkuvaan harkoissa juoksemiseen ja oman vapaa-ajan vähyyteen. Tiedänkin jo kumman poika varmasti haluaa jättää pois ja se sopii minulle kyllä. Poika ei nimittäin ole nimittäin ollut enää erityisen motivoitunut toiseen harrastuksista ja sekin kertoo minusta sen, että kahdessa aktiivisesti harrastettavassa liikuntalajissa on 10-vuotiaalle liikaa! Poika kaipaa selvästi enemmän vapaa-aikaa. Ei vain itse taida haluta sanoa, että lopettaisi toisen, joten nyt aion ottaa sen askeleen, että kysyn pojalta. Nyt on se oikea hetki, ennen vuoden lisenssimaksujen maksua ja uusien varusteiden hankkimista pieneksi jääneiden tilalle.Kommentteja?

Kommentit (5)

Mekin juuri lopetimme 4 luokkalaiselta toisen harrastuksen (halusi myös itse), koska siinä oli harkat myös 3 kertaa viikossa, toisessa harrastuksessa 2x vko ja tyttö harmitteli kun ei voi kokeilla muita harrastuksia kun ei ole tarpeeksi viikossa päiviä. Minkähän ihmeen takia jo näin pienille pidetään noin kovia harkkoja? Minusta kerta viikkoon on sopiva määrä tavallisille pulliaiselle, joka ei suunnittele tulevansa ammattilaiseksi lajissaan vaan käy pelaamassa/jumpassa siksi että siellä on hauskaa?

Lainaus:

Minkähän ihmeen takia jo näin pienille pidetään noin kovia harkkoja? Minusta kerta viikkoon on sopiva määrä tavallisille pulliaiselle, joka ei suunnittele tulevansa ammattilaiseksi lajissaan vaan käy pelaamassa/jumpassa siksi että siellä on hauskaa?
Mutta taitavat nuo urheiluseurat kasvattaa uusia kilpaharrastajia jo näistä alakoululaisista alkaen... Se on kyllä valitettavaa. Moni laji jää sellaisella lapsella harrastamatta, joka ei ole kilpailuhenkinen.t. ap

[iLapsi tarvitsee ehdottomasti myös vapaa-aikaa ilman jatkuvaa ohjattua toimintaa. Lisäksi koulukin vaatii osansa. Ole vastuullinen vanhempi ja huolehdi, että lapsesi saa myös lepoa.

[/quote]
En tunne enää itseäni ilkeäksi, kun haluan lapselleni enemmän vapaa-aikaa ja vähemmän harrastuksia...=)Tuntuu vain hurjalta, kun seuraa muiden samanikäisten harrastamista ja vanhempien fanaattisuutta niissä! Varsinkin joukkuelajitouhussa näkee melko fanaattista porukkaa...ikävä kyllä.t.ap

Varsinkin kun ovat noin aikaa vieviä. Minullakin 10-vuotias poika, joka parin vuoden ajan harrasti kahta urheilulajia ja vielä partiota lisäksi.( Ihan omasta halustaan, oli mankunut hulluna jokaisen harrastuksensa perään!)Jatkuva kuskaaminen ja vapaa-ajan puute alkoivat vaan vaatia veronsa.

Viime syksynä, siihen rumbaan lopen kyllästyneenä lopetimme sekä partion että toisen urheiluharrastuksen, ja nyt poika käy vain 2x viikossa tunnin lempiurheiluharrastuksessaan.Lapsi tarvitsee ehdottomasti myös vapaa-aikaa ilman jatkuvaa ohjattua toimintaa. Lisäksi koulukin vaatii osansa. Ole vastuullinen vanhempi ja huolehdi, että lapsesi saa myös lepoa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat