Vierailija

Lapsella ilmeni puoli vuotta sitten ilmi(sisään)karsastus. Nyt pääsimme silmäklinikalle tutkimuksiin ja tuloksena oli, että karsastuksen aiheuttaa (yllättäen) voimakas (?) kaukotaitto (noin +6 molemmissa silmissä). Lapsemme saa siis hieman alle kaksivuotiaana pysyvät (?) +silmälasit. Olin varautunut siihen, että karsastus korjataan lappuhoidolla tai laseilla, jotka sitten voidaan poistaa joskus parin vuoden kuluttua, kun karsastus on korjautunut. Oikeastaan vasta kotona ymmärsin, että kysehän on hyvinkin suuresta taitosta eli huonosta lähinäöstä (pienen lapsen silmä sen vielä korjaa mukautuvilla lihaksillaan, mistä sitten johtuu karsastus). En osannut lääkäriltä kysyä oikeita kysymyksiä ja nyt kokeilenkin ensiksi tätä väylää :-)Voiko siis noinkin voimakas kaukotaitto korjaantua? Vai ovatko lasit nyt sitten koko loppuiäksi hänellä, parivuotiaasta lähtien? :-( Käsittääkseni karsastuksen ainakin pitäisi korjaantua, kun silmän ei tarvitse kohtuuttomasti työskennellä.Onko kellään kokemusta vastaavasta? Kenenkään lapsen kaukotaitto parantunut/vähentynyt iän myötä? Tai tietääkö joku asiantuntija sanoa jotakin?

Kommentit (2)

Karsastus varmaan helpottaa, ei ole takeita että kokonaan korjaantuu. Se myös saattaa palautua aikuisena. Todennäköisesti silmälasit on lapsellasi ikuisesti, monet teinarit/nuoret aikuiset kuitenkin luopuvat niistä. Tärkeää on nyt huolehtia että lapsi käyttää laseja ja mahdollista peittolappua tunnollisesti. Se vaikuttaa lopullisen näön kehittymiseen (siis ettei silmä jää heikkonäköiseksi)

Syynä sekä piilokarsastus että kaukonäköisyys. Plussaa ei ollut ihan noin paljon, mutta huomattavasti kuitenkin. Sai lasit juuri joskus parivuotiaana.Kasvun loputtua tai ähän sen jälkeen jätti kuitenkin lasinsa pois ja ihan mainiosti on pärjännyt. Ilmeisesti tilanne korjaantui ja näkö (lasejaan uusi silmälääkärin tarkastusten perusteella muutaman vuoden välein) vain jotenkin parani.Nyt alkaa tarvita kohta lukulaseja,kun 50 lähestyy, mutta muuten ei ongelmia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat