Vierailija

Haussa olisi rintareppu joka rasittaisi mahdollisimman vähän kantajan hartioita ja jossa lapsella olisi hyvä ja ergonominen asento.Mitkä reput olette kokeneet hyviksi? About hintojakin olisi kiva kuulla,jos joku muistaa.

Kommentit (17)

Kyllä meidän pikkuista on kannettu baby björnissä ihan siitä lähtien, kun on minimimitat täyttänyt (n. 2kk iässä). Siinä on niskatuki ihan pientä varten ja säätövaraa tosi paljon. Isompaa voi kantaa kasvot menosuuntaan, jos haluaa.

Ei siinä selkä ole mitenkään väärin kaarella tai muutakaan omituista, tai sitten puhutte ihan eri repusta kuin minä.Ja minulle sitä reppua on kyllä lastenlääkäritkin suositelleet...

Nimenomaan Babybjörniä käytettäessä lapsen ppitää osata istua ja olla likemmäs 1v koks asiinä selkä on suorassa jopa väärään suuntaan kaarella mitä se ei saa missään nimessä olla vastasyntyneelle tai alle 1 vuotiaalle.Noissa edellämainituissa muissa repusisa sensijaan vastasytntynyt on täysine rgonomiessa sammakkoasennossa eli peppu alempana kuin polvet ja selkä ehdottomasti pyöreänä :)Esim. täällä on tietoa sammakkoasennosta. Jossain sammakkoasento on vaihtoehto lonkkaluksaatiovauvalle kipsin/ruen sijaan mikäli äiti suostuu kantoliinalla kantamaan tarpeeksi monta tuntia päivässä.Ergonomisissa repuiussa asento on siis sama kuion kantoliinassa. Ja sitä se ei todellakaan Babybjörnissä ole :)http://www.kantoliinakanava.fi/kantoliinakanava/tekstisivu.tmpl?navi_id=292Miksi sammakkoasento?Rintarepun voi nykyään ostaa melkein joka marketin hyllyltä, joten moni on nähnyt lasta sellaisessa kannettavan. Asento on tuttu: lapsi roikkuu repussa jalat maata kohden, selkä suorana. Vauva voi olla tyytyväinen, nauttien menosta ja läheisyydestä, mutta asento ei ole ihmisvauvalle luontainen.Liinassa kantaminen ei näkynä ole vielä aivan yhtä tuttu. Asento poikkeaa rintareppuasennosta siinä määrin, että se herättää myös kysymyksiä. Lapsi näyttää ikään kuin istuvan liinassa, jalat leveään sammakkomaiseen haara-asentoon levittyneinä. Oikein levitetty liina ei ole vain lapsen haarojen välissä, vaan kulkee levitettynä polvitaipeesta polvitaipeeseen. Näin lapsi pysyy asennossa, joka edistää lonkkien kehitystä eikä rasita kehittymätöntä selkärankaa. Reidet ovat suhteessa lonkkiin vähintään suorakulmassa ja reidet avautuneena noin 45 astetta. Asento on kannetuksi tarkoitetulle ihmisenpoikaselle luontainen.Kun pienen vauvan laittaa selälleen makaamaan alustalle, hän nostaa jalkansa ylös. Jalat lepäävät varpaat kohti taivasta, reidet sivuille ojentuneina. Jos lapsen nostaa syliin, hän koukistaa vaistomaisesti jalkansa, kuin etsiäkseen karvapeitettä johon voisi takertua varpaillaan. Lonkalle lapsi sujahtaa kuin luonnostaan: kun lapsi istuu aikuisen lonkalla, hän istuu leveässä sammakkoasennossa jalat levittäytyneenä molemmin puolin kantajaa. Asento on sama kuin liinassa kannettaessa.Vauvan selkärangassa ei ole vielä samoja kaaria joita aikuisen selässä. Vauvan selkäranka on pyöreähkö kaari ja tätä asentoa liina tukee hyvin. Esim. kannettaessa vauvaa pystyissä ristisidonnoissa liina tukee lapsen selkää kolminkertaisesti, mutta ei litistä lapsen selkärankaa suoraksi kantajaa vasten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itse tykkään ja olen sitä lainannut kaikille vauvan saaneille kavereille ja he ova parin viikon kokeilun jälkeen hankkineet oman :)Ergoa ja Patapumia jo käytettynä onkin liikenteessä mutta Manduvaa ei juuri vielä koska se tuli about vuosi sitten markkinoille eikä kukaan vielä susotu luopumaan omastaan....

Tuolla on kirppis pelkille kantovälineille.

http://www.babyidea.fi/palstat/list.php?37

Ergo

Manduca

PatapumPAtapum vasta 5kk eteenpäin. Ergoon saa vauvaosan lisävarusteena ja MAnducassaa se on integroituna vakiokamaa.......Rintareput ovat niitä roikottimit eli ei-ergonomisia:) Ihan vaan mainitsin jos gogolettelet....

Vauvalla hyvä sammakkoasento. Sopii ihan pienelle (alkaen 3,5 kg) ja on todella hyvän tuntuinen myös kantajalle. Säätöjä löytyy paljon, joten saa isommallekin immeiselle päälle.

Olen esikoisella käyttänyt pitkää trikoista ja neliöliinaa, täytyy sanoa että tykkään myös Manducasta, vaikka pääasiassa miestä varten sen ostin.

On myös mun mielestä kivan näköisiä myös.

lapsen jalat väärässä asennossa. Ei tule riittävää sammakkoasentoa. Se ei mene kauheen pitkään ja säätövaraa ei niin hirveästi ole. Myöskään selässä tai lonkalla ei voi kantaa.Toiset myös valitelleet,että juuri ko.repulla saaneet selän+hartiat kipeiksi.

Itse olen ollut siihen tosi tyytyväinen. Hinta oli noin 100 e kieppeillä, kun valitsi hengittävän materiaalin. Perusmalli hiukan halvempi, mutta maximi paino pienempi.

Tosin puoli vuotias alkaa olla jo niin painava että käytän mieluummin pitemmillä matkoilla katorinkkaa...

hyvältä ja vielä mukavalta käytössä. Pitkä käyttöikä houkuttaa,eikä hintakaan siihen suhteessa ole minusta suuri. Ollaan myös miehen kanssa tosi eri kokosia (185cm ja 155cm) joten säätövaraa sais olla.ap

Luulin ostavani hyvänkin, kun en tiennyt asiasta enempää ja tuo oli niin kalliskin... Kolmannen lapsen kohdalla ostin Hug-a-Bub -kantoliinan ja nyt olen hankkinut Manduca -repun. Liina oli tosi hyvä, mutta reppu on tosi kätevä! Niissä vauva viihtyy varmasti - vaunuissa ei...

Meillä oli painava ja pyöreä lapsi kun oli vauva (liikkumaan alettua hoikentui), ja nämä toimivat loistavasti. Lisäksi käytössä trikoinen pitkä kantoliina, merkkiä en muista.. Kantoliinalla sai parhaiten lähelle, mutta aina sitä ei jaksanut virittää.Neiti 1,5v ja erittäin liikkuvainen, nyt esim. kun mummo hoitaa niin saa ergo-repulla rauhotettua tytön päiväunille. Muutenkin tykkää siinä vielä istuskella.meillä koira ja sen kanssa lenkkeiltiin päivittäin useita kertoja metsässä (ei mahdollisuutta mennä vaunuilla), joten reput oli kovassa käytössä. Lisäksi suosittelen babyidean sivuilta ainakin löytyviä kantotakkeja + kauluria lisäksi, aivan loistavia!!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat