Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Osaatteko heittää arvioita, paljonko remontteihin menee rahaa?Kylppäriin, saunaan, lämmitysjärjestelmän vaihtamiseen, lattialämmitykseen jne.Entä onko jollakulla kokemusta vaiheittaisesta remontista? Onko ajatus tuhoontuomittu vai voiko rempan seassa asua? Meillä on yläkerrassa asunto, alhaalla takkahuonetta, saunaa, suihkua ja kodinhoitotilaa eli tilat sinällään helposti erotettavissa. Mutta leviääkö pöly yms. silti?

Kommentit (10)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Talon pohja on edelleen erittäin toimiva. Siksi tämä ostettiinkin.Kestävää ja kaunista ja kunnollista haluan, mutta konstailematonta.Me ollaan ajateltu panostaa taloon pitkällä tähtäimellä niin, että teetetään kunnon suunnitelma ja toteutetaan se sitten vaiheittain ja huolella.Meillä on arvokas tontti ja talo kannattaa laittaa kuntoon, on siis myös lapsille arvokas sijoitus vuosikymmenten päähän.ApAp

kylpärin remontti noin 10 m2 on lattialämmityksellä noin 12 000, saunan arviointi tietämättä minkälaista ja kokoista haluatte on vaikeaa. Kyllä remontin "keskellä pystyy elämään! On vain valittava remonttiliike, joka oikeasti osaa suojata muut tilat.

Iso 60-vuotias talo, josta tehdään sisätilat enemmän tai vähemmän uusiksi kulma kerrallaan. Nyt kahden vuoden jälkeen on uusi keittiö ja perusjutut kunnossa (vesi, sähkökeskus, viemärit) Nyt on "enää" pintaremonttia ja yläkerran huonejärjestyksen muuttaminen (mm. kylppärin siirto ;)Remontin seassa voi asua, jos voi rajata asuntoa tarpeen mukaan. Eli muovittaa huoneita/oviaukkoja ja esim. keittiön ja kylppärien suhteen on varasuunnitelma. Meillä on kaksi pientä lasta (1 ja 5 v) ja ihmeen hyvin osaavat pysyä pois likaisilta alueilta ja olla syömättä sahanpurua jne...Rahanmenosta on paha sanoa. Se riippuu niin hurjasti siitä, miten pohjalta lähtee (kylppärinkin voi uusia ihan rakenteista asti tai vain esim. laatoittaa uusiksi). Tonni on kuitenkin pikkuraha, viitonenkin menee hujauksessa. Oman työn osuus on merkittävä, jos pystyy ja ehtii tekemään itse sen, mitä määräykset sallivat, säästää paljon. toisaalta kotitalousvähennyt auttaa, kun kyse on remontoinnista.Summista en siis osaa sanoa, mutta meillä budjetti on 40-50 000 ja sillä saa aika paljon loppupeleissä (uusi tekniikka, uudet pinnat ja mm. kokonaan uusi keittiö). Toisaalta meillä mies osaa tehdä aika lailla kaikkea, ammattilaiset vain kytkevät ja tarkistavat esim. sähköt ja veden. Aikaa kyllä menee vuosia, kun työn ohessa tekee. Oma panoksen jää kyllä kodin ja lasten hoitoon, ennevanhaan olisin ollut paljonkin mukana.

Ja siihen rahaan on asuintilat, pesutilat yms revitty katosta lattiaan saakka auki ja kunnostettu täysin.

Keittiökin meni ihan uusiksi, ei ollut kuin seinät jäljellä, kun kaikki revittiin alas.Olemme asuneet tässä rempan keskellä, kyllä toimeen tulee mutta hermoja kiristää sekamelska, ahtaus ja kamalat tavaramäärät joka puolella.

Samaten olen kysellyt tarjouksia arkkitehdeiltä ja sisustussuunnittelijoilta.Silti kiva kuulla myös muiden kokemuksia! Ja saada haarukkaa.Hintatarjouksissa on muuten valtavia eroja.

Mitään ihmeellistä ei sinne havitella, hyvät lauteet, hyvä kiuas ja hyvä valaistus.Meillä on nyt säästössä 50 000, yritän laskea, mitä kaikkea sillä saisi...Ap

Tienaa sitäpaitsi omalla työllään samassa ajassa enemmän.Ajatuksissa olisi hyödyntää tuota kotitalousvähennystä niin, että joka vuosi tekisi suunnilleen sen verran.Oletteko hakeneet lupia yms.? Meillä lisättäisiin myös ikkunaseinä, joka ilmeisesti vaatii luvan.Ap

kylppäriremontti on noin 3000 eurosta ylöspäin, saunan riippuu siitä, mitä sille tehdään (vaihdetaanko paikkaa, uusitaanko kiuas vai vain lauteet jne). Lämmitysjärjestelmä maksaa 10-20 000, lattialämmitys riippuu tehdäänkö sähkökaapeleilla vai vesikiertoisena, varaavana vai ei jne.Tiedän ihmisiä, jotka ovat theneet vaihteittaisia remontteja ja asuneet siis useita vuosia remontin keskellä. Se onnistuu, jos on itse kohtuullinen luonne, ja osaa laittaa asiat tärkeysjärjestykseen - ja jos on sitoutunut tähän perheeseen ja kotiin pitemmäksi aikaa. Perheeseen sitoutumisella tarkoitan sitä, ettei ala av-palstan tapaan kurkkimaan aidan toiselta puolelta vihrempää ruohoa, vaan ajattelee panostavansa oman perheen hyvinvointiin pitkällä tähtäimellä. Jos taas on minäminänipo, ei tule mitään, ellei sitten puoliso ole ylenpalttisen kiltti ja alistuvainen.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat