Vierailija

No olipa taas liioiteltu otsikko :-D Olin ihan varma, että kyseessä on leukemia tms. mutta kyseessä olikin vaan diabetes.Onhan se hoitamattomana vaarallinen, mutta eikös niin ole suurin osa sairauksista?

Kommentit (13)

- pissaili todella paljon, yöllä vaipasta huolimatta pissa lorisi pitkin lattiaa sängystä

- lapsi oli nuutuneen ja väsyneen oloinen

- jatkuva janot. olinkohan 14 (se 3,5 vuotiaan diabeetikon äiti)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

voi sanoa että "vain diabetes".Sillä hänellä ei ole aavistustakaan mm. mitä on pelätä että lapsi saa yön aikana hypon eikä herää enää aamulla.

että I-tyypin diabetes on pahempi kuin syöpä ja varsinkin pahempi kuin HIV! Diabetes kaluaa ihmisen vähitellen hautaan, HIV pysyy aisoissa lääkityksen ansiosta ja AIDS ei puhkea. Yhä useampi syöpäpotilas paranee kokonaan.

ja se joka diabetesta vähättelee niin ei kyllä tiedä sairaudesta mitään eikä siitä millaista arki d-perheessä on. Monessa paikassa saa lukea ja kuulla kuinka voi muka elää täysin normaalia elämää vaikka olisi diabetes. Tulkaa vaan meille kärpäseksi kattoon toteamaan normaali elämämme kun uhmiksen kanssa "neuvotellaan" syömisistä, hoidetaan piikityksiä ja yölläkin herätään mittaamaan verensokeria ja antamaan tarvittaessas välipalaa. Huvittaa kun jotkut valittavat kuinka heidän vauvansa herättää vielä vuoden ikäisenäkin kerran yössä syömään tms. Meillä herätään melkein joka yö mittaamaan verensokeria ja tämä on ihan pysyväistilanne.Anteeksi avautuminen.Summasen perheelle tsemppiä!

olen halunnut jättää liitännäistaudit ajatteluni ulkopuolelle.Ja kyllä diabetes on vakava sairaus. Pystyy toki elämään normaalia elämää ja osallistumaan kaikkeen mihin terveetkin, mutta tiedättekö mitä kaikkea se vaatii? Joku tuossa luettelikin jo, eli verensokeria pitää mittailla, laskea hiilihydraatit ruuasta, suunnitella jatkuvasti mitä syödään ja ruoka on oltava myös pöydässä ruoka-aikaan, piikitykset pitää hoitaa monta kertaa päivässä jne jne. Diabeteslasta, joka ei vielä itse osaa hoitaa itseään, ei voi edes jättää isovanhemmille tai kummeille tai kelle vaan hoitoon, vaan hoitajan tulee osata diabeetikon hoito.Nytkin d-lapseni ollessa päiväunilla mietin jatkuvasti millä tasolla sen sokeri on: pelkään jatkuvasti sen laskevan liian alas päiväunien aikaan tai aamuisin, jolloin on AINA noustava ajoissa mittaamaan ja piikittämään.

on tällä hetkellä maailman tappavin sairaus. Ja Diebeetikkolasten äideille kuitenkin helpotukseksi pitää vielä sanoa, että hoidettuna tietysti riskit laskevat. Diabetes on myös henkisesti raskas tauti murrosiässä.

Mun sukulainen kuoli diabeetekseen,että ei ole mikään pikku juttu.Sokeri tasapainoa ei saatu pysymään tasapainossa millään.Haima alkoi vedellä viimeisiään yms.

Lainaus:

No olipa taas liioiteltu otsikko :-D Olin ihan varma, että kyseessä on leukemia tms. mutta kyseessä olikin vaan diabetes.Onhan se hoitamattomana vaarallinen, mutta eikös niin ole suurin osa sairauksista?
mutta vaatii jatkuvaa verensokerin tarkkailua, tarkkaa ruokavaliota, pistoksia tai siihen voi kuolla nopeastikin, esim. insuliinishokkiin. Ei keliakia ole niin vaarallinen.

elämänikäistä sitoutumista hoitoon ja tarkkailuun... sisaren lapsella todettiin diabetes kolmevuotiaana ja muistan hyvin, miten vaikeaa lapselle oli saada se oppi perille, että on syötävä säännöllisesti, vaikkei olisikaan nälkä. Itsekin hoidin siskonpoikaa (joka on nyt jo aikuinen) viikonkin putkeen, kun sisko oli lomareissulla miehensä kanssa, joten pistäminen ja hiilarien laskeminen on tuttua.Sen nyt kumminkin sanoisin pienten diabeetikkojen äideille, että on aika eri asia se, miten nykyään diabetesta hoidetaan ja liitännäissairauksia ehkäistään ja se, miten nykyään keski-iässä olevien lapsuudessa diabetesta hoidettiin. Eli ONNEKSI lääketiede on kehittynyt ja sivusairauksien riski on nyt sairastuvilla lapsilla pienempi.

Syöpä ei ole ainoa vakava sairaus. Syövästä voi selvitä täysin ja elää terveenä sen jälkeen vuosikymmeniä. Diabetes on loppuiän vaiva.

Tunnen kaksi I-tyypin diabetespotilasta jotka ovat keski-ikäsiä ja molemmilla on hankalia liitännäissairauksia, toinen kävelee rollaattorin kanssa.Toisella on munuaisongelmia sekä suolistosairaus.Verensokerin heilahdus liian ylös tai alas voi johtaa kuolemaan.* sydän- ja verisuonitaudit

* silmäsairaudet (kaihi)

* hermo- ja munuaisvauriotEn vähättele diabetestä.

Saanko kysyä, miten diabetes todettiin lapsellasi? Oliko joitain oireita, joiden perusteella itse aloit epäillä kyseistä sairautta. Kiitos, jos jaksat vastata.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat