Vierailija

meillä kaksi poikaa, pienellä ikäerolla.

Ovat päiväkodissa, eri ryhmissä.

Vanhempi poika saa jatkuvasti synttärikutsuja HopLopiin.

Nämä kutsut koskavat vain ja ainoastaan vanhempaa poikaa, minkä tavallaan ymmärränkin, mutta..

päiväkodin pihalla paljon leikkivät yhdessä niin, että pikkuvelikin on mukana, eikä kenelläkään oo siitä tullut sanomista.

Pienempi mieltää siis kaverit ns, yhteisiksi.

Ymmärrän sen, että ken kutsut järjestää, päättää ketä kutsuu.

Mutta kun olen ehdottanut pikkuveljen osallistumista niin, että itse maksan hänet sekä olen mukana paikalla, tulee narinaa synttärisankarin vanhemmilta.

Vapaa paikka, minne kuka vaan voi mennä, kun ei oo mikään yksityistilaisuus, niin voiko mielestäsi joku rajoittaa toisenkin pojan osallistumista leikkeihin?

Tai miten toimisit itse vastaavassa tilanteessa?

Meillä nuorempi pahoittaa mielensä jollei pääse mukaan :(

Kommentit (15)

no onpas taas outoja vanhempia, tottakai voit maksaa pikkuveljen itse sinne mukaan ja kukaan ei voi rajoittaa leikkeihin osallistumista.Tarjoilussahan sitten vaan tulee ongelmia koska ne on maksettu tietylle määrälle lapsia, ja yleensä se kakkujuhla on siellä omassa huoneessa, jonne sankarin vanhemmat tietysti voivat jättää päästämättä...En itse tiedä miten tekisin koska pienempi varmasti pahoittaa mielensä vieläkin enemmän jos ei pääse sinne kakkujuhlaan mukaan. Varmaankin jättäisin kuitenkin kotiin ja yrittäisin selittää että ne on isompien poikien juhlat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tai jos viet nuoremman synttäreiden ajaksi johonkin toiseen kivaan paikkaan? Isoveljestä saattaisi tuntua tyhmältä, että pikkuveli on paikalla, kun ei ole kerta kutsuttuna.Itse olen sisarusparven nuorin ja voin eläytyä tuohon pikkuveljen asemaan, mutta silti koen, että on tärkeää, että sisaruksilla on myös ihan omia juttuja, eikä kaikkea tarvitse jakaa.

Lainaus:

nämä ko. tilanteet ovat kaikki tulleet yhden lapsen vanhemmilta, eli perheessä ei muita lapsia.

Eivät kai välitä siitä miltä pikkuveljestä tuntuu, näin päättelen.ap
että työnnät yksilapsisen perheen syyksi sen että lapsellesi tulee paha mieli kun häntä ei kutsuttu samoille synttäreille.

Eiköhän ne ainoatkin lapset koe pettymyksiä synttärikutsu tilanteissa, kun kutsua ei joltain kaverilta tule tmv.

Koeta itse kasvaa aikuiseksi ja yritä ymmärtää että synttäreille menevät vain sinne kutsutut.

Tokihan synttärisankari olisi pikkuveljen sinne kutsunut jos olisi halunnut.

Ehkä ei ole synttärisankarille niin hyvä kaveri, katsos jossain se raja tulee niiden kutsuttujenkin määrässä vastaan. Pikkasen pitäisi ajatella tilanetta sen synttärisankarin ja hänen perheensä kannalta, eikä vaan tuijottaa omaa napaa.

isompi kutsutaan niin pienemmänkin pitäisi päästä.

Vai meinaatko olla koko elämänsä siloittelemassa tietä ja pelastamassa pettymyksiltä?

Niin, ja nyt sanot että nehän on vain yhdet HopLop synttärit....

Jotenkin asenteesi tuntuu olevan että pienemmän pitäisi päästä joka paikkaan ja tehdä samat jutut kuin isompikin.

Miltä mahtaa isommasta lapsesta tuntua kun hänet on kutsuttu ja koko perhe änkeää paikalle?!

Pienemmälle voi aivan hyvin sanoa että hänenkin vuoronsa varmasti tulee kun joku kaverinsa kutsuu synttäreille. Vai vietkö isomman lapsen sitten sinne ettei hänelle tule paha mieli?Ja aika outo asenne sinulla myös tuo että vaikka HopLop onkin julkinen paikka niin pienemmän pitäisi päästä sinne muun synttäriporukan mukaan touhuamaan.

Täytyy sanoa että itselläni ei olisi pokkaa ängetä sinne "ei kutsuttuna".

Koska siellä muun synttäriporukan mukanahan se menee, ja oletko sitten ovella vetämässä pois ja tyynnyttelemässä kun haluaa ängetä sinne missä tarjottavat on? Noloa.Kyllä ihmisen pitää pienestä pitäen oppia että kaikkea ei voi saada. Niin se vain menee.

Ja tuntuu että tämä asia on itsellesi vähintään yhtä iso ongelma kuin sille pienemmälle lapsellesi.

nämä ko. tilanteet ovat kaikki tulleet yhden lapsen vanhemmilta, eli perheessä ei muita lapsia.

Eivät kai välitä siitä miltä pikkuveljestä tuntuu, näin päättelen.ap

Siis oletko ehdottanut, että nuorempi on mukana itse juhlassa, syömässä herkkuja erillisessä juhlahuoneessa? Vai oletko ehdottanut, että maksat hänet vain temppuilemaan?Tottakai voit viedä nuoremman lapsesi sanamaikaisesti HopLopiin kun vanhempi on siellä synttäreillä. Kaikki vaan ei suju aina niin kuin etukäteen ajattelee. Meillä kävi juuri noin, pidettiin synttärit ja yhden lapsen vanhemmat toivat sisaruksen sinne yhtäaikaa leikkimään, koska se oli helpompaa kuin lähteä muualla synttäreiden ajaksi. Lapsen äiti jäi tietenkin mukaan vahtimaan nuorimmaistaan.Kyllä siinä sitten niin kävi, että tämä synttäreille kutsuttu lapsi leikki vain pikkusisaruksen kanssa, ja varsinaiset synttärit olivat sivuseikka. Synttärit menivät hänen kohdaltaan ihan ohi, ja meidän synttärisankarilla oli yksi vieras vähemmän. Kaikki vieraat oli tarkasti harkittu ja laskettu, koska juhlahuoneeseen mahtuu vain tietty määrä lapsia ja tarjoitut, ilmapallot jne. vain kutsutuille. Myös lapsen vanhempi totesi paikan päällä, ettei ollut hyvä ratkaisu hänen ja pikkusisaruksen tulla mukaan.Asiassa on siis monta puolta.

Ja minusta on vain hyvä, että heillä on myös "omia juttuja"!Hoidossa leikkivät aina isolla porukalla, ja usein synttäreille pyydetään vain omasta ryhmästä/oman ikäiset -> vain toinen pääsee.Sille joka ei ole juhlimassa keksitään jotain omaa kivaa. Mutta HopLopiin en veisi samaan aikaan.Tee ap jotain kivaa nuoremman kanssa synttäriaikaan ja HopLopiin omalla porukalla toiste.

Meilläkin lapset saavat synttäreille kutsuja kukin vuorollaan ja vanhemmat lapset tietysti enemmän kun kaverisuhteet lujittuu, ystäväpiiri laajenee yms. Mutta ei tulisi edes mieleeni työntää toisia lapsia synttäreille, joihin heitä ei ole kutsuttu! Ja kyllä minua ottas päähän jos jonkun omien lasteni kavereiden äideistä puulais toisenkin kakaransa synttäreille!! Aivan sama, onko kyseessä yleinen paikka vai ei. Etkö voi mennä sinne tuon nuoremman lapsen kanssa eriin aikaan kuin on nuo synttärit. Silloin hänkin pääsisi siellä käymään. Miten aikoisit toimia siinä tilanteessa kun synttäreitä juhlimaan kutsutut kaverit menevät heille varattuun huoneeseen syömään synttäri herkkuja, mutta toista poikaasi ei sinne ole kutsuttu? Pian ei kukaan kutsu kumpaakaan pojista kun sana kiertää tai kokemus vähintäänkin. Entä jos kaikkien muidenkin synttärivieraiden vanhemmat toimisi samalla tavalla kuin sinä?Pilaat lastesi elämän tuolla menolla. Et voi loputtomiin suojella pettymykseltä ja korvata aina toiselle kaiken, minkä toinen saa. Jos toisella lapsista on synttärit, ostatko myös toiselle lahjan ettei tule paha mieli? Toivottavasti et!

Opetat siihen, että lapsen on saatava kaikki, minkä joku muukin saa.

joo, pahaa mieltä kyllä tulee ja menee, en sitä kiistä.

Osaa kyllä kestää ne, kun ei muutakaan voi ;)Ei perusta niihin tarjoiluihin, vaan tahtoo vain leikkiä ja touhuta.

Ja en tietty olisi tarjoamassa häntä sinne juhlahuoneeseen, vaan ostaisin omat juomat, sekä mahd. syötävät (jos niitä tahtoisi)Pojat vain 1 v ikääerolla, ovat erottamattomat, vaikka leikkeihin ottavat mukaan muitakin lapsia.

Eivät siis kyhnää kaksin, vaan kykenevät ryhmässä leikkimään.

Kyllä 6. on ihan useampi lapsi ja takuulla tietää mistä puhuu. Meilläkin aluksi nuo synttärikutsut tuottivat toisissa pahaa mieltä, mutta äkkiä oppivat siihen että synttäreille lähtee vain se joka kutsun saa. Ja myönnän että edelleen säälittää välillä jos joku saa kutsuja useammin kuin toiset. En silti voisi edes kuvitella että tunkisin muutkin lapset yhtä aikaa synttäri paikkaan. Se olisi mielestäni tosi itsekästä. Mitä jos kaikki vanhemmat tekisivät samoin. Varmaanhan heidänkin lapsen sisarukset mielellään mukaan lähtisivät. Meinaatko ettei toisten lasten mielipaha ole yhtä suuri kuin sinun kullannuppusi?

Entä mitä teet sitten kun pienempikin pojista alkaa niitä kutsuja saada? Tungetko silloin aina myös isomman pojan kuokkimaan juhliin? Oletko miettinyt, kuinka kauan tuota touhua jatkaisit? Eskarilaiseksi? koululaiseksi? 10-vuotiaaksi? Ei mitään järkeä!

Helpointa kaikille osapuolille kun et pane kumpaakaan pojista synttäreille tai panet vain sen kutsutun pojan.

Miksi on niin vaikeaa luvata nuoremmalle pojalle että menette sitten vaikka seuraavana päivänä HopLoppiin hänen kanssaan.

Pysähdy oikeasti miettimään.

Tämä ei voi olla muuta kuin provo!

En voi uskoa että noin ajattelemattomia vanhempia löytyy!!!

Tämä on jo palstan huippu kategoriassa "meidän kullannuppuja varten on maailma luotu".Tiedätkö että kaikki muut vanhemmat siellä päiväkodissa pitävät sinua todella hälmönä. Itsekäs ihminen oletkin, muuta ei voi sanoa.

Ei ihme että sankareiden vanhempien taholta tulee narinaa. En ikinä enää kutsuisi kakaroitasi synttäreille tuollaisen jälkeen. Miltä sitten tuntuu vanhemmasta pojasta, kun kutsuja ei enää tule hänellekkään, mutta kaikki muut kaverit on kutsuttu.

seurusteluikään. Kun Juuso on ollut pari tuntia huoneessaan naapurin Jannican kanssa ja epäilet että hän on saanut piparia, niin ryntäät sinne ja huudat sille Jannicalla että et kuule lähde minnekään ennen kuin pikkuvelikin on saanut piparia...

Lainaus:

Meillä nuorempi pahoittaa mielensä jollei pääse mukaan :(
Pettymyksiä pitää oppia käsittelemään. Nää bileet on vain isommille ja pitää oppia ettei joka paikkaan pääse isoveljen siivellä. Toisen synttäreille ei saa kutsumatta tunkea vaikka ovatkin 'julkisella' paikalla.Vie hänet toisella kertaa HopLopiin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat