Vierailija

mutta luottavaisemmin kuitenkin suhtaudun kuin edelliseen presidenttiin

Kommentit (3)

Epäluottamuksen aikakautena olemme vajonneet kyynisyyden ja epäluottamuksen suohon. Kun seuraa esim. nettikeskusteluja Obamasta, niissä tulee esiin mm. sellaisia näkemyksiä, että joku sen Obaman ampuu ja mitä hyödyttää olla solidaarinen terroristeja kohtaan jne.

Myötätuntoa pidetään suorastaan typeryytenä. Kuitenkin on niin, että varsinaista typeryyttä on se, että on upoksissa tässä kyynisyyden suossa, eikä tajua, että suosta voi nousta ylös. Tämä on yksinkertaisesti kristinuskon sanoma.

Itse voi tehdä sen tietoisen päätöksen, että ei edistä tätä kyynisyyttä, vaan alkaa muuttaa ajatusmaailmaansa positiiviseksi ja luottavaiseksi toisia kohtaan.

Luottamuksen ilmapiirin syntyminen on pitkä prosessi. Ajatellaan esim. islamilaisia terroristiryhmiä. Helposti sanotaan, että solidaarisuus heitä kohtaan saa aikaan vain sen, että saa pommin omaan nilkkaansa. Tämä on taas sitä kyynisyyttä. Kun käydään tarpeeksi pitkään tätä luottamuksen ilmapiirin synnyttämisen prosessia, jossakin vaiheessa se tehoaa ja yhteistyö alkaa sujua. Näen, että tämä on ainoa tie sovintoon ja rauhanomaiseen rinnakkaiseloon.

Jos Obaman puhe sai itsessäni aikaan tällaisia ajatuksia, luultavasti myös monissa muissa. Kun joukkoliike kyynisyyttä ja epäluottamusta kohtaan kasvaa tarpeeksi suureksi, sillä on merkitystä. Tällöin voimme elää paremmassa maailmassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat