Vierailija

onkos tää asia nyt hoidettu päiväkodin taholta niin kuin pitääkin kun sain VASTA tänään varhaiskasvatussuunnitelman täytettäväksi päiväkodista ja sanoivat että palauta huomenna se täytettynä niin seuraavana päivänä(to) keskustellaan siitä..? Ja tossa on 5 sivua täytettäväksi kysymyksiä joita voisi pohtia pidempäänkin kuin vain päivän verran.. Lapseni on ollut puoli vuotta päiväkodissa ja vasta nyt sain varhaiskasvatussuunnitelman täytettäväksi.. ihmeen kauanhan siinä kestikin ennen kuin sai..Onko asiallista käytöstä päiväkodin puolelta tällainen?

Kommentit (11)

niin anteeksipyyntöni harhauduin aiheesta kun jäin ihmettelemään noita kommentteja...mutta siis kyllä mielestäni päiväkoti ei ole asiaa nyt ihan parhaalla mahdollisella tavalla hoitanut. laput olisi voinut sulle kyllä jo vähän aiemmin antaa ja yleinen käytäntö on, että järjestetään myös vasu-keskustelu, jossa yhdessä pohditaan ja kirjataan ne asiat, joissa lapsesi tarvitsee esim. enemmän tukea. Vasu saattaa joskus ns. normaalilapsen vanhemmista tuntua turhalta, jos lapsella ei ole kehityksessä mitään poikkeavaa tai erityistä kehitystarvetta ja hoidossa menee muutenkin hyvin. Mutta toivotaan, että päiväkodilla on järjestetty keskusteluun hyvin aikaa, niin saatte käytyä kaikkia asiat läpi.Niin, ja se piti vielä mainita, että vasua ei voi tehdä ihan heti kun lapsi aloittaa hoidon, koska täytyyhän päiväkodin henkilöstön ensin tutustua lapseen ja saada lapsesta jonkinlainen käsitys / kokonaiskuva ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

päivähoitolaki jo velvottaa tekemään varhaiskasvatusuunnitelman. Ja eiköhän se ole ihan vain lapsen parhaaksi ettemme ihan vain liukuhihnalta hoida ja kasvata lapsia samaan aikaan...Mitähän toikin sitten tarkoittaa? lauletaanko pyllyn pyyhkimisen yhteydessä hoosiannaa ja kerrotaan adventista? tai ruokapöydässä tutustutaan talvilintuihin tai arvioidaan lapsesi toimintaterapia tai puheterapia tarvetta? Vasu laaditaan, jotta voitaisiin hoitaa ja kasvattaa lastasi yksilöllisesti, lapsen tarpeet huomioiden. Joku lapsi tarvitsee enemmän apua ja tukea esim. saksien käytössä / hienomotorissa taidoissa, toisella taas puhe ei luista. Kouluvalmiuksia on alettava myös "pitää silmällä" jo hieman ennen sitä eskarivuoden aloitusta. jne. Ihan näin nyt muutamia esimerkkejä mainitakseni.

Enpä ole sinunlaiseesi vanhempaan törmännyt ,vaikka päiväkodissa olen aikan monenlaisia vanhempia nähnyt...ööö...eiks sit mummo tai joku naapurin setä vois hoitaa, niin et veisi muilta paikkaa, jotka haluavat ihan, että heidän lapsiaan myös kasvatetaan jotenkin?

Siinä ajatellaan lasta ja lapsen valmiuksia, tarpeita ym. MUTTA myös vanhempien ja hoitajan yhteistyötä lapsen kasvun tukemisessa.Suomennettuna se tarkoittaa sitä, että jokaisella lasta hoitavalla osapuolella on YHTENÄINEN käsitys juuri sen lapsen kasvatuksesta. Eli hoitajalla ja vanhemmilla on näkemys siitä, millainen lapsi on, mitkä on vahvuudet ja missä tarvitsee tukea.

Tuo kaikki on lapsen parhaaksi. Hoitopäiviin kuuluu muutakin, kuin se perushoito.

Ei tuossa kyllä muuten mitään ihmeellistä ole...Usein aika pian lapsen hoidon alettua täytellään noita vasuja, mutta kaikkialla ne eivät kulje tuolla nimellä virallisesti ja jokaisella paikkakunnalla ja jopa jokaisella päiväkodilla voi olla omanlaisensa kaavakkeet.Pääasiassa meidän päiväkodissa noiden lomakkeiden on tarkoitus toimia vanhempainvarttien keskustelupohjana. Tai no, meillä vanhempain"vartit" ovat oikeastaan vanhempaintunteja :-)

Olispa enemmän tollasia vanhempia kuin 3....saatais me päiväkodin tädit hoitaa ja kasvattaa muksuja niin kuin haluamme.

Ei tarttis kuunnella tietämtättömien vanhempien kommentteja....T. Yks lto

No ei vais...mietipä nyt vähän tätä asiaa jooko? Mä en sit käsitä, miten kaikki asiat voidaan kääntää päinvastoin?Kyllä mattiannelille ollaan vaatimassa NIIN yksilöllistä hoitoa, mutta sitten kun sitä oikein tarjotaan, niin se ei käykään...huoh! Ai niin, kun nykyvanhemmat haluaa päättää kaikesta ihan itse ( kuin konsanaan 3 - vuotiaat kakarat...)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat