Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Eli 2-vuotiaamme on aloittanut vasta päiväkodissa ja harva se päivä häntä hakiessani on hänellä vielä suun ympärys likainen välipalasta. Onko se kovinkin tavallista jättää suut pesemättä? Peukalot eivät myöskään koskaan ole hanskoissa paikoillaan kun olen häntä hakemassa ja poika vaan haahuilee pihalla, vaikka yleensä on kovin toimelias ulkona. Onko tämäkin tavallista (siis, ettei 2-vuotiaalle laiteta peukaloita paikoilleen)? Nyt on myös tullut vaippaihottumaa ja kotona vaihtaessani vaippaa on poimuissa vähän kakkaa...Olenko nipo vai onko syytä valittaa??

Kommentit (19)

2-vuotiaan peukkuja voi olla hankala pitää eskarilaisen hanskoissa. Toisilla lapsilla on tapana vetää se peukku heti pois paikoiltaan. Päiväkodissa sitä EI ole kenelläkään aikaa laittaa paikoilleen joka minuutin päästä.Pepusta voit sanoa hienovaraisesti, että punoittaa joten kannattaa kiinnittää huomiota sen puhtauteen.Pihalla haahuilu on ihan normaalia. Lapsesi tutustuu ympäristöön ja on sikäli eri tilanteessa, että enää ei ole äiti joka kokoa ajan höösää ympärillä.

itsestään. Ei siellä ole aikaa huolehtia kaikista lapsista. Olen juuri opettanut 4-vuotiaani itse pyyhkimään pyllyn, koska ei hoitajat edes kuule, kun joku vessassa huutaa pyyhkimään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

niin ei minusta anna vielä nipo-vaikutelmaa. Ja voithan heittää asian vähän huumorimielessä että " en nyt haluaisi olla mikään nipo ,mutta oletteko huomanneet..."ja hei, tuli vielä mieleen, että meillä on tällä hetkellä päiväkodissa nuori opiskelija tyttö , joka ei osaa vielä pukea lapsia ihan kunnolla...tuli siis mieleen, että voi olla ihan pukijastakin kiinni, joku ei osaa esim. opiskelija tai sit ei oo niin tarkka pukija...ja kyllähän päiväkodissakin nyt näkevät että lapsen peppu punottaa, joten luulisi, että asianmukaisesti pestään, kuivataan ja rasvataan. Voisiko olla että kyseinen rasva ei ole nyt auttanut pepun punotukseen? Onko sama rasva kotona ja hoidossa?

Sanot vain suoraan, että teillä on kotona tapana pestä kädet ja naama ruokailun jälkeen, joten toivot samaa tapaa noudatettavan päiväkodissakin. Pesunhan pitäisi olla itsestäänselvys, mutta jostain syystä jää väliin siellä.Vaippaihottumasta sanot, että lapsi on herkkä saamaan vaippaihottumaa, joten toivot, että peppupesusta huolehditaan erityisen huolellisesti. Helpompaahan se pesu on kuin sinkkipastan levittely päiväkodillekin.Hansikkaista kysyt, että pitäisikö hommata toisenlaiset hansikkaat kun tuntuu, että peukalot eivät pysy paikallaan.Yleensä ei kannata mitään vihjailla hienovaraisesti. Silloin ei viesti mene perille, vaan vastaanottaja jää miettimään, että mitähän se nyt tarkoitti. Suoraan sanominen ei tarkoita, että räyhäät, vaan että keskustelet asiallisesti normaalilla äänellä.

peukut saattaa lähteä hanskoissa paikoiltaan, mutta joskus on näin jo heti kun olen hakenut välittömästi kun ovat ulos päässeet. Eihän tuo tosiaan mikään suuren suuri asia ole, mutta harmittaa kuitenkin kun ei oikein poika pysty kauheasti mitään tekemään kun ei ole peukkuja käytössä. Sitten vaan seisoksii pihalla ja tulee kylmä. Ainakin kun itse laitan niin useimmiten kyllä pysyvät paikoillaan.ap

pysyy hyvin paikallaan. En ainakaan itse ole joutunut peukkua paikoilleen korjailemaan ulkoillessamme kovinkaan usein, ei lähellekään joka kerta edes.Tietävät kyllä, että peppu punottaa kun piti viime viikolla jo sinkkivoiteetkin laittaa mukaan päiväkotiin.ap

mutta onneksi kohta pääsevät lapset toiseen tarhaan.Meillä mm. tarhassa annetaan juomiseksi vain vettä, ovat keksineet "kivan" keinon säästää, kun ei osteta maitoa...Lisäksi ei huolehdita, että lapsi syö välipalan. Jos lapsi on leikkimässä niin sitä ei käsketä välipalalle, arvaa onko nälkäinen kun haen hoidosta! Tästä sanoin ja nyt asia korjattu ja lapsen välipalasta huolehditaan. Mutta entä muut lapset?

kommentoida kuinka on hyvin syöty tänään. Kotona tyttö on kuitenkin oikein erityisen nälkäinen päivällisellä ja vähän mietityttää saako hän päiväkodissa tarpeeksi ruokaa päivällä? Syö siis lähes aina tosi reippaasti eikä juuri nirsoile. Lisää ei osaa vielä pyytää.

olen tässä parin päivän aikana tapellut yhdelle 1,5 vuotiaalle peukaloa hanskoihin ja toisen saan aika hyvin mutta toinen ei vaan pääse perille kun hanskassa on sellanen vuori että estää peukalon pääsemästä päähän :) Joten kyllä olen jättänyt peukalon pyörimään hanskan sisälle. Ja todellakin olen ahertanut hetken sen eteen että saan peukalon sinne oikeeseen paikkaan mutta kun ei ole aikaa niin ei ole.

Ei niillä taida aika riittää siihen että jokaisen peukaloa kaivetaan esille. Mietihän nyt vähän. Sen sijaan voisit tuosta pyllyn pesusta mainita että oli jäänyt huonosti pestyksi

iso asia ole, joten tuskin ne päiväkodin tädit pahastuu, vaikka mainitsisit tuostakin asiasta! Että laittaisivat ne peukut paikalleen, niin saisi poika leikkiä!

Minä sanoisin ihan ystävällisesti ja asiallisesti asiasta. Ja olen sanonutkin, minusta oli kamalaa, kun pakkasella 3-vuotias oli pukenut itse ja ei sitten osannut laittaa haalarin lahkeiden kuminauhoja kengän alle. Kukaan aikuinenkaan ei ollut tätä tehnyt ja sitten kun lapsi häntä hakiessani rymysi maassa, lahkeet nousivat lähes polviin ja kengän varren jälkeen esiin tuli paljas iho! Ja siis oli pakkasta... Ovat ilmeisesti sen jälkeen kiinnittäneet asiaan huomiota, ei ole tarvinnut toista kertaa huomauttaa.

usean päiväkodin kokemuksella sanoisin että kyllä niille lapsille sitä ruokaa tarjotaan, paha sitä mahaa on vain täyttää kun ruoka ei kelpaa. Tänäänkin oli herkullista kalakeittoa jota sitten tönittiin lautasella ja kysyttiin että saako kiittää. Ja eihän sitä voi pakottaa joten vähäiseksi se syöminen jäi monella!Ap on ihan oikeassa siinä että naamat PITÄISI ehtiä putsata ja kädet tietysti myös. Kaupungin päiväkodeissa on ainakin täällä päin niin vähän henkilökuntaa että on ensiarvoista että pidetään lapset kunnossa ja hengissä. Sitten huolehditaan kasvatuksesta ja opettamisesta ja vasta sitten jos jää aikaa mietitään siisteyttä ja mahdollisesti likaantuneiden vaatteiden vaihtamista jne. Yksinkertaisesti ei ole aikaa. Lapsiryhmät kasvavat koko ajan, joukkoon sijoitetaan tavallisina lapsina melko vaativiakin erityislapsia ja sijaisia ei palkata. Tosi hyvä yhdistelmä! Henkilökunta uupuu, lapset voivat pahoin ja vanhemmat surevat mustikkakeittoista nassua... (anteeksi kärjistys ap!)

kyllä lasten suut on ihan asiallista pyyhkiä välaipalan jälkeen. Ei vanhempien tarvitse nähdä päivän ruokalistaa suupielistä ;)ja 2 vuotiaiden peukalot myös laitetaan paikoilleen rukkasessa, ainakin meidän päiväkodissa, mutta eri asia on sitten pysyykö se siellä? Pysyykö ylipäätään koko rukkanen kädessä? Joka ulkoilukerta saa kyllä aika monet rukkaset laittaa kokonaan uudelleen käteen, kun ne touhutessa lähtevät..Ja pylly ei kyllä missään nimessä saisi olla likainen, siitä voit aivan hyvin mainita pk:n tädeille!T. yks lto

Pesusta voi ihan hyvin sanoa jos/kun sua häiritsee. Ja peukut harvoin pysyy paikoillaan kun lapset rymyävät ulkona. Itse olin päiväkodissa töissä ja riippuu ihan hoitotädistä kuinka pesee pyllyn. Mä ainakin pesin ja kuivasin kunnolla.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat