Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

pysyy kaukalon reunoja kiertäen jotenkuten pystyssä mutta se on onnetonta töpöttämistä vielä

Kommentit (18)

on luistelleet 3-vuotiaasta alkaen. Jäähallissa sisäjäällä ja ulkona kaukalossa jäädytetyllä kentällä. Kyllä on siellä etelä-suomessa huonosti asiat, jos ei jäädytettyjä kenttiä tai jäähalleja löydy =D

tekee niin ihmeellisen, että sitä pitäisi kaikkien osata? Toinen jota en ymmärrä on telinevoimistelu, miksi ihmeessä lasten on pakko opetella jotain telinevoimistelua? Jonkun uinnin ymmärrän täysin, koska on tärkeää, että kaikki osaa uida, ja uintiopetusta pitäisikin kouluissa olla enemmän. Tai ihan yleisurheilu, se kuitenkin kohottaa hyvin kuntoa. Mutta jollain luistelutaidolla ei oikeasti tee elämässä yhtään mitään, se on vaan yksi harrastus monien joukossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eikä kaiken tarvitse olla ilmaista. Joku 2 euron maksu ei ketään tapa.Ei meidänkään 5 vee osaisi luistella, mutta kun ollaan sinnikkäästi monta kertaa tänä talvena käyty koko perhe, niin nyt alkaa jo sujua. Ei se lapsi sitä sohvalla istuen opi, vanhemmilta vaaditaan vähän panostusta.

Kun on ollut luistelukoulussa jo 3-vuotiaana ja jatkanut siitä harrastusta - nyt harjoittelee hyppyjä :)Sen sijaan stressaan jo valmiiksi kevättä, kun alkaa pyöräilykausi ja se ei ilman apupyöriä suju, ei millään. Samoin uinti ahdistaa, kun arka lapsi pelkää vettä, eikä meinaa oppia uimaan.Kaikki oppii asioita vähän omaan tahtiin ja vanhempien kiinnostuksen ja ehtimisen mukaan. Meillä luistelu ja jumppa varastaa tällä hetkellä aikaa niin paljon, että uimahallikäynnit on olleet vähissä.

Olisiko luistelu ja hiihto siksi koulun liikuntatunneissa kun talvella ei voi harrastaa paljon muuta? Eli yleisurheilu, pesäpallo ja muut ulkolajit on talvella vaikeita harrastaa. Ja ulkona liikkuminen on varmasti ihan hyvä vaihtoehto ainaisen sisäliikunnan sijasta.Oikeasti luistelu on kivaa, ihan kuten kaikki muutkin liikuntalajit ja kyllä se kuntoa kohottaa. Telinevoimistelu taitaa olla vanhoja peruja, eikä siinäkään mitään vikaa ole. Tarkoitus kai on että koulussa harjoitellaan monipuolisesti erilaisia lajeja. Uintiopetuksen määrä kouluissa on taas määrärahoista kiinni, kun luistelu ei koululle yleensä maksa mitään.Lainaus:

tekee niin ihmeellisen, että sitä pitäisi kaikkien osata? Toinen jota en ymmärrä on telinevoimistelu, miksi ihmeessä lasten on pakko opetella jotain telinevoimistelua? Jonkun uinnin ymmärrän täysin, koska on tärkeää, että kaikki osaa uida, ja uintiopetusta pitäisikin kouluissa olla enemmän. Tai ihan yleisurheilu, se kuitenkin kohottaa hyvin kuntoa. Mutta jollain luistelutaidolla ei oikeasti tee elämässä yhtään mitään, se on vaan yksi harrastus monien joukossa.

Meillä on 5-vuotias poika, joka sairasti ihan pienenä aivokuumeen ja jäi sen jäljiltä vähän motorisesti kömpelöksi. Olemme kuitenkin käyneet sinnikkäästi luistelemassa, uimassa ja opettaneet pyörällä ajoa ilman apupyöriä, ja poika onkin jo vuosi sitten oppinut kaikki nuo taidot. Jos ei olisi jaksettu vääntäytyä vähän väliä yhdessä treenaamaan, kaikki nuo olisivat vieläkin oppimatta.

ainakin halleissa. Mm. Laaksolahden hallissa on vapaa-harjoitteluajat jolloin voi luistella.

Ulkoluistelu on täällä etelässä aina vähän niin ja näin, valitettavasti.

Meillä 3-vuotias on niin innostunut luistelusta, että pakkohan sitä on viedä jäälle, sisälle sitten jos ei ulkona pysty. Omasta viitsimisestä se on paljolti kiinni, kuten moni muukin asia.

Siksi olisi varmaan kiva osata luistella. Suomessa kun koululaiset melko varmasti joutuvat aikanaan hiihtämään, luistelemaan ja pelaamaan pesäpalloa... Kurja lapselle jos ei koulussa onnistu mitenkään.Luistelu on taito jota ei hetkessä opi. Sitä täytyy harjoitella enemmän. Eikä siinä auta muu kuin käydä jäillä. Mekin käytämme yleisöluisteluvuoroja jäähallissa. Lisäksi tänä talvena oli hienot säät luistella järven jäällä. Ja extrana jäädytämme aina säiden mukaan pienen jään kotipihaamme, jossa on helppo harjoitella (kouluikäiselle on pieni kenttä, mutta meidän 3v juuri riittävä).Jos lapsi ei innostu pelkästä luistelusta, niin jäällä voi mennä leikkejä kuten hippaa tai seuraa johtajaa. Lisäksi maila käteen ja pelaamaan, niin voi innostaa.Tuo ei minusta ole kovin ihmeellistä että ekaluokkalainen ei osaa luistella, mutta yleensä nekin jotka eivät vielä osaa sentään yrittävät. En tiedä miten koulussa suhtautuvat kentän reunalla katselemiseen, luulen että liikuntatunneilla edellytetään kyllä osallistumista. Kai se on pakko koulussa edes yrittää osasi tai ei. Eli sinänsä helpottaa jos taitoa edes hitusen pääsee harjoittelemaan vapaa-aikana vanhempien kanssa.

enpä minäkään varmaan luistimilla pysyisi, olen nyt 38v, olen aina ollut todella huono luistelemaan. Miksi ihmeessä edes pitäisi osata luistella?? Miksi ei sitten kaikkien pidä osata pelata tennistä, tai jalkapalloa, tai hypätä mäkeä... Mä en ymmärrä että miksi luistelu on sellainen juttu, joka pitäisi osata?

Helsingin puolella lähes joka pläntti on jäädytettynä! Meidän lapset ovat luistelleet jo lukuisia kertoja tänä vuonna.

Viime vuosi oli heikko ja kävimme ehkä 4 krt. Mutta onhan Käpylässä aina kenttä jäässä, Brahenkenttä käsittääkseni myös ja lisäksi Rautatieaseman kenttä.Osta luistimet divarista, maksaa n. 10 - 15 euroa, niin ei harmita, vaikka luistelu jäisi vähiin.

En silti ole huolissani. Poika on ollut aina hitaanpuoleinen motorisessa kehityksessä. Luonteeltaan on sellainen, ettei rupea pitämään itseään toisia huonompana. Tänään olivat koulusta luistelemassa ja iloisena kertoi, kuinka oppi tänään potkaisemaan toisella jalallaan vauhtia. Siitä se lähtee!

varissuo, kupittaa ja turkuhalli yleisöluisteluaikoina, netistä varmasti löytyy tarkemmat tiedot.

Ja eikös parkin tekojää (ulkosalla) ole päivisin ilmainen? Kupittaan tekojäärata ainakin on täysin ilmainen, sekin tosin on ulkona.Lisäksi jokainen pläntti on jäädytetty heti kun on pakkasta, esim. tänään useimmat urheilukenttien luistelukentät olivat käytössä.Tuskin Turku on mikään edelläkävijä tässä, suunnilleen samat mahdollisuudet lienee kaikissa etelä-suomen lumettomissa kaupungeissa. Luistelemattomuus ei ole mahdollisuuksista kiinni vaan omasta laiskuudesta.terveiset Turusta

Viime talvena kenttiä ei jäädytetty kertaakaan, nyt tänä talvena kai kerran (Espoossa). Tuntuu järjettömältä ostaa kasvavalle lapselle luistimia, kun niitä pääsee käyttämään ehkä kerran talvessa. Eikä siinä ajassa opi mitään. Poikamme on viisi ja puoli, eikä koskaan ole ollut luistimet jalassa. On kaikenlisäksi liikunnallisesti arka, joten halujakaan ei ole ollut. En usko että tulee olemaan mikään superluistelija ekaluokkalaisenakaan.

Meidän poika se tönötti kentän reunassa eikä kuulemma kiinnosta luistelu.

Myönnän, harvoin ollaan käyty. Itse en tällä hetkellä omista luistimiakaan, täytyisi mennä ostamaan.

Täytyy varmaan jotenkin yrittää poikaa houkutella luistelun harjoitteluun, niin eiköhän se siitä ala sujua. Pikkasen jo suostui harjoittelemaan, toissa talvena jo lähti aika hyvin menemään. Mutta viime talvena ei oikein täällä pääkaupunkiseudulla ollut luistelukelejäkään. Tylsää ajatella että siellä seistä nököttää joka talvi kentän reunassa kun muut mennä viipottaa...

No, ehkä se siitä.

...kyllä pääsee luistelemaan, katsopa www.espoo.fi sieltä löytyy jäähallien yleisöluisteluvuorot, ovat ilmaisia ja niitä on lähes joka viikonpäivälle että ei voi olla niin ettei koskaan pääse!Meidän 5v oli syksyn ajan luistelukoulussa ja sen jälkeen ollaan käyty kerran vkossa itsekseen luistelemassa. Hienosti sujuu.Kyllä se on vanhempien saamattomuutta kun ei lapsia viitsitä kuljettaa liikuntamahdollisuuksien ääreen, olen sitä mieltä.

Ainakin täällä Turussa on paikkoja, joissa voi harjoitella (ilmaiseksi) lähes päivittäin. Riippuu vaan, minne asti jaksaa mennä. Meidän lähellä pääsee kolme kertaa viikossa sisäjäälle ilmaiseksi.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat