Vierailija

kaipailisin kokemuksia sekä vanhemmilta, että hoitajilta (sekä pk, että pph). Olisin todella kiitollinen tiedoistanne. Voin laittaa myös s.postiosoitteen, mikäli joku mieluummin kirjoittaa privaatisti.

Kommentit (7)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaikka lopputyösi ei ole tieteellinen työ, on hyvien tapojen mukaista toimia niin kuin tällaisissa asioissa on tapana toimia. Lisäksi oikeat toimintatavat helpottavat omaa työtäsi ja taatusti nostavat lopputyösi tasoa.Sinun kuuluu antaa oma nimesi, sähköpostisi ja oppilaitoksesi nimi. Lisäksi sinun pitää tehdä kyselylomake, jonka lähetät sähköpostilla kiinnostuneille. Kyselylomakkeessasi pitäisi olla esimerkiksi tällaisia asioita:- Vastaajan taustaryhmä eli onko hän lapsen isä, äiti, perhepäivähoitaja (yksityinen vai kunnallinen), päiväkodin lastenhoitaja , lastentarhanopettaja, ryhmäperhepäivähoitaja vai muu (mikä?)

- Jos vastaaja on lapsen hoitaja, mikä hänen koulutustaustansa on?

- Lapsen hoitohistoria, kuinka kauan hän on ollut hoidossa, kuinka monessa eri hoitopaikassa, koska hän on ollut hoidossa (siis esim. parasta aikaa, 2000-luvun alussa, 90-luvun lopussa jne.)

- Lapsen sukupuoli?

- Lapsen autismin aste ja kehitysaste?

- Lapsen erityistarpeet?

- Millä perusteilla lapsen hoitopaikka on valittu?

- Onko lapsi erityisryhmässä tai onko hänellä erityisiä tukitoimia, mitä?

- Miten lapsen kehitystä pyritään tukemaan hoidossa?

- Vanhempien tyytyväisyys hoitoon?

- Varahoito?

- Päiväjärjestys?

- Lapsen viihtyminen?

- Muiden lasten suhtautuminen?

jne. jne.Tämän tutkimuskyselylomakkeen teko on tärkeä osa tutkimustasi ja tehtyäsi sen huolella, on loppuosa sitten jo helppoa. Mieti tarkasti, mitä kaikkea haluat tietää ja kysy. Jos kysyt yleisesti vain kokemuksia, saat satunnaista tietoa satunnaisista asioista ja jäsentely on joko painajaismaista tai mahdotonta. Hyvin tehdyt kysymykset ovat jo vähintäänkin puoli työtä.

vaikka ei olisikaan "varsinainen lopputyö". Miksi oletat ihmisten kertovan sinulle hyvinkin henkilökiohtaisia asioitaan jos sinäkään et kerro itsestäsi perusasioita. Ja oletat, että ihmiset panee tänne jotain sähköpostiosoitteita, kun sinäkään et pane.Mutta hei, oikea käytännön vinkki tulee tässä: ETSI a) paikkakuntasi/maakuntasi asutismi-ja aspergeryhdityksestä (Tiedot todennäköisesti löytyvät autismliiton nettisivuilta) tai b) paikkakuntasi päivähoidon/päiväkotien kautta. Vaikka panemalla päiväkodin ilmoitustaululle lappu. Siihenkin tosin tarvii laittaa ne yhteytiedot.

ja tämän osion näyttötehtävän teen autistisesta lapsesta päivähoidossa ja ehkä enempi perhepäivähoidon kannalta. Tehtävän teen autismista yleensä en erittele sen kummemmin, ainakin tässä vaiheessa teen näin. Minua siis kiinnosta kokemukset päivähoidossa, kommunikointi, päiväjärjestys, varahoito jne. Ja myös arki lapsen/lasten kanssa hoidossa ja kotona. En tiedä ketään jolla olisi kokemusta, mieluummin haastattelisin henk.koht. Mut aattelin et jos näin saisin käytännön tietoa.

Esiasteikäisiä ja hieman vanhempia. Eli kuitenkin siis koulun puolella jo. Käyn kuitenkin melko usein päiväkodeissa katsomassa meille kouluun tulevia lapsia.

Ohjaan päiväkodissa kuntoutusta alkavaksi.Kyllä mäkin olen sitä mieltä, että ehdottomasti ota yhteys esim. kaupunkisi päivähoitotoimistoon, josta kysyt missä päiväkodeissa teillä on autisteja. Näet vierailulla paljon enemmän, kun näin lukemalla saat selville.

Autismiliiton paikallisyhdistyksestä saat varmaankin tietoa perheistä, voisit heitä lähestyä sitten suoraan.Yleisesti sanon sinulle vaan, että ainakin meilläpäin riippuu tosi paljon missä lapsi on hoidossa minkälaista kuntoutusta ja minkälaista hänellä on hoitopaikassa.

Riippuu siis hyvin paljon henkilökunnan tietotaidosta. Kannattaa siis tutustua mahdollisimman moneen "tarinaan". Et voi siis muutaman kokemuksen perusteella tehdä yhteenvetoa asiasta. Kokemuksia on yhtä paljon, kun autistejakin. Paljon vaikuttaa myös autistin toiminnan taso. Eli kuinka "autistinen" hän on.Näin alalla työskentelevänä voin sanoa, että et kyllä kovin pientä aihetta valinnut. Laaja ja monimuotoinen. Autisteja ei kahta samanlaista, samalla tavalla käyttäytyvää ole, joten se tekee myös sinun työstäsi vaikeampaa. Mielenkiintoinen aihe tietenkin on.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat