Vierailija

Ainakin rasitus- ym. todistukset on tarkistettava. Entä maaperätutkimus? Mistäs sitä tietää, ettei maa ole esim. saastunut? Onko jotain muuta mitä pitäis huomioida?

Ollaan varmaan lähipäivinä jättämässä tarjousta yhdestä tontista, joten nämä asiat mietityttävät.

Kommentit (7)

vasta kun rakentaminen alkaa eli ei ostovaiheessa. Tietty fiksu myyjä olisi saattanut sen tehdäkin valmiiksi. Ilmansuunnat, rakennuksen "aukeaminen" onko naapureihin vai mihinpäin kätevin? Tierasite, mistä kaukolämpö tai viemärivedot jne.



Onko tontti jo valmiiksi mitattu vai ns määräala joka lohkotaan? Tästä tulee lisäkuluja ja vaivaakin hieman. Meillä tontin rajat (ja myös autotallin paikka) siirtyi mittauksen yhteydessä.



Laittakaa kauppakirjaan peruuntumisehto: esim ostajalla on oikeus perua kauppa mikäli maaperätutkimuksessa maa todetaan saastuneeksi ja rakentamiseen kelpaamattomaksi. Tai vaikka kuten meillä: ... mikäli tontille ei myönnetä rakennuslupaa.



Se, että tontti on kallioinen tai savinen pinnan alta ei riitä perumisehdoksi. Sillehän ei kukaan voi mitään ja sen kanssa voi elää.

Jälkiviisaus on aina parasta viisautta, mutta itse opiksi ottaneena, niin haluaisin kirjallisena sen, että tontille voi rakentaa.



Jos tontti on taajama-alueella niin tämähän on paremmin tiedossa mutta esim. haja-asutusalueella suunnittelutarveratkaisu tai poikkeuslupa olisi poikaa.



Kiinteistökaupat osoittautuivat tosi vaikeiksi. Kannattaa ihan rauhassa tutkia asiat huolella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vanhoina hyvinä aikoina ihmiset tuppasivat dumppaamaan jätteensä ympäri metsiä. Metsäautoteiden varsilla ei ollut mitenkään harvinainen näky että johonkin oli viety kaikki vanhoista jääkaapeista lähtien. Laiskimmat kantoivat vanhat romunsa takapihan perällä olevaan metsikköön. Kyllä sinne on kaikenlaista voinut joutua. Onneksi me löysimme vain "harmitonta" roskaa...

onko tontti savimaata, jolloin joutuu paaluttamaan jne. Kannattaa myös tutkia, mitä asemakaavassa on suunnitteilla lähistölle, ettei esim. naapuriin ole suunnitteilla ydinvoimalaa tai ongelmanuorten huumevieroitusyksikköä... Näin niin kuin kärjistäen.

lähistöllä ole teollisuusalue, kaatopaikka ihan vieressä tai tontilla ollut joskus jokin teollisuusrakennus. Mutta maaperätutkimus on kyllä tärkeä ettei tule yllätyksiä. Myös kaavamääräykset kannattaa tarkistaa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat