Vierailija

.

Sivut

Kommentit (50)

Kuten ap:kin sanoi, niin sitten kun palaan töihin niin on eri asia. Silloin alettaisiin joka tapauksessa säästää lapsille pesämunaa tms. On sitten varaa auttaa kun lähtevät opiskelemaan.

ja katkeruuden paikka, kun miehen ex käyttää lapsilisän lapsen elämiseen. JOten lopputulema on se, että meidän lapsilla on summa X, kun ovat täysikäisiä, ja lapsipuolella summa on luultavammin 0.No, ei ole onneksi minun murheeni, koska minä siirrän rahat omistani lapsilleni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sillä yleensä pitkässä juoksussa asiat tasoittuvat, tiedän esim. tapauksen jossa isoisä testamenttasi perintönsä lapsenlapsilleen (tästä oli puhuttu ja sovittu vanhempien kanssa) mutta sitä ei kukaan ennen perinnönjakoa tiennyt, että ko. isoisä jätti paljon isomman summan poikansa lapselle, joka oli "hyljeksitty" lapsipuoli.Oli säälinyt lasta, jonka äitipuoli ei antanut isän maksaa kun yhteisten lasten ajokortit, autot, mopot, harrastukset jne. koska näki asian niin, että kyseisen lapsen äiti ja isä maksavat puoliksi kaiken, riippumatta heidän suuresta tuloerostaan.

Käytännössä siis "yhteiset" lapset saivat isoisältään paljon vähemmän perintöä, mitä tämä yksi lapsenlapsi, ja sekös kuulemma oli äitipuolea ketuttanut...!:DEli ei kannata unohtaa lähipiiriä ja sitä, että maailmassa paha saa palkkansa. Kaikki lapsenlapset olivat isoisälle tämän eläessä yhtä rakkaita...! Halusi ilmeisesti vain turvata tämän yhden lapsenlapsen elämän, koska äitipuoli ei taatusti olisi antanut isän avustaa tätä esikoistaan millään tavalla opiskeluissa ymv. mitä tämä yhteisille lapsille piti itsestään selvyytenä.

Eli lapsilisillä hankitaan tarvikkeet ja vaatteet + joskus ruokaa. Viisi lasta ja vaikka mies onkin töissä ei siitä huolimatta jää säästöön.Muistan vuonna 2000, kun mies oli työttömänä, mutta siitä huolimatta laitoimme lasten lapslisät säästöön, niin sos.toimisto lakkasi maksamasta toimeentulotukea . Ymmärrettävää...

Lainaus:

Ei siis jää säästöön.Provohan tämä tietysti on.
Ap:n kirjoitushan kuulosti ihan järkevältä, meillä oli ihan sama homma että kotonaoloaikan käytettiin lapsilisät elämiseen mutta nyt kun ollaan molemmat töissä niin laitetaan säästöön. Lapsia on kaksi. Kyllä me olemme laskeneet taloutemme menot niin että palkat riittävät kattamaan menot, ja pientä jää säästöönkin pahan päivän varalle.

Elämiseen menee.Säästämme muuten rahaa, mutta emme todellakaan lasten tileille, sillä jos taloutemme menisi sitten vaikka 17 seuraavan vuoden aikana jotenkin pahasti jumiin, niin emme kuitenkaan pääsisi käsiksi lasten rahoihin. Olisi aika harmillista, jos vaikka lapsi sairastuisi vakavasti tai tulisi ero tms. ja todella kipeästi tarvitsisi rahoja, jotka periaatteessa on olemassa, mutta niitä ei voisi käyttää. Mieluummin annan sitten lapsille erissä rahaa tai maksetaan vaikka lahjavero tai ostan siivun heidän asunnostaan tai ostan kassillisen ruokaa opiskelijalle sitten joskus, kuin että nyt säästäisin heidän nimissään olevalle tilille rahaa.

ei lapsen omalle tilille, vaan sellaiselle koko perheen pahan päivän varalle tilille. Siellä on pidetty n kuukausipalkkojemme suuruista puskurirahastoa, ja sieltä otetaan jos jotain hälyyttävää sattuu/ silloin kun muut rahat on loppu. toimiva systeemi ainakin meillä.

Niitä EI ole tarkoitettu lapsen omiksi rahoiksi, vaan nimenomaan lapsen huoltajille lapsesta aiheutiven lisäkustannuksen (ruoka, vaipat, vaatteet jne.) kattamiseksi.

Enimmäkseen ruokaan, joskus vaatteisiin... Lapsella on kuitenkin papan avaama säästötili jonne pappa laittaa tietyn summan joka kuukausi...

Ja sieltä olen niitä sijoitellut rahastoihin.Tällä hetkellä lapsilisät menevät omalle säästötilille, koska keräämme rahaa pihaan ja osakeostoihin.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat