Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Onko kukaan ostanut kerrostalo-asuntoa sen vuoksi, että se on ollut rivitalo-asuntoa halvempi?Olemme ostamassa ekaa asuntoamme, vaikka rivitalon pätkän olisinkin halunnut lapsien kannalta, mutta ostamme nyt kerrostalo-asunnon. On huomattavasti halvempi, kuin rivitalo-asunto.

Vaikka korot kuinka nousisivat taloutemme ei heilahda ja mielestämme näinhän sen pitääkin olla. Voi asua ja elää turvallisin mielin. Vaikka teki ennenkaikkea minulle tooooosi tiukkaa hyväksyä, ettemme voi sittenkään ostaa sitä ihanaa, puiston laidassa olevaa päätyasuntoa. : (Ajatuksia!

Kommentit (11)

Me ollaan myös tyytyväisiä kerrostaloasujia juuri edellä mainituista syistä. Ensisijaisesti tämä ei ole rahakysymys, koska asutaan keskustassa missä asuminen ei ole halpaa. Rauhallinen sijanti, silti kaikki lähellä (autoa ei tarvita). Leikkipuisto vieressä. Ollaan ihan peukalo keskellä kämmentä, ja helpottaa kun ei tarvitse huolehtia rempoista sun muista. Molemmat isovanhemmat asuvat okt-talossa, joten tiedetään kyllä mitä se on...Lisäksi komppaan Melban pointtia, että rivareissa piha on usein niin pieni että on ihan sama onko sitä pihaa ollenkaan. Vähänkään isommat lapset eivät siinä postimerkkipihalla kauaa jaksa pyöriä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Me asutaan kerrostalossa ja nautitaan ihan hirveästi. Me vaan tykätään tästä asumismuodosta. Joku perustelee pihalla sitä rivitaloa, mutta itse koen, että se rivitalon piha on hirmuisen äkkiä lapsille pieni. Ei meidän 8v missään rivarin pihalla kököttäis, ei olisi enää vuosiin kököttänyt. Sit jos on omaa pihaa, niin sitä pitää olla niin, että saa rakentaa puuhun majaa ja olla piilosta jne.Kerrostaloasumisessa on minusta hirmuisesti plussia verrattuna rivitaloasumiseen.1) joku muu luo lumet ennen aamulla töihin lähtöä - tänäkin aamuna oli ihana lähteä töihin kun joku muu oli jo luonut lumet

2) ei tarvitse murehtia mistään

3) lapsilla on paljon samanikäistä kaveriseuraa

4) kaikki palvelut ovat lähellä

5) julkiset kulkevat hyvin läheltä

6) meillä ei ole yhtään kadunylitystä päiväkotiin, kouluun eikä asukaspuistoon

7) edullisempi hinta (tosin onhan noita kerrostaloasuntoja joissa on taatusti korkeampi hinta kuin rivareissa, vrt. stadin jugend talot)

8) yleensä hyvät leikkialueet pihassa lapsille, pääsee hyvin ajamaan turvallisesti esim. fillarilla

9) saa olla omissa oloissaan, jos haluaa eli ei tarvitse joka kerta kun jonnekin lähtee tehdä tiliä siitä, että minne on menossa

10) jos yksittäiseen asuntoon tulee ongelmia, niin se ei kohtuuttomasti nosta muiden asukkaiden kuluja eikä omiakaanMeillä on niin kerrostalohöperöä porukkaa, että meillä kakkosasuntokin on kt-asunto.

Ei enää ikinä rivitaloon! Kauhea kyttääminen koko ajan menossa, kuka menee minne milloin ja mitä lehtiä noille tulee postilaatikkoon ja minkälainen varustus seisoo pihalla, parkkipaikalla ja autotallissa... Juoruja... kateutta... riitaa yhteisistä pihatöistä... yhtiökokouksia, joista tullaan kyynelet silmissä kotiin... räikeät poikkeamiset sovituista toimintatavoista... pieni, kämänen leikkipiha jota ei voi kunnostaa sen ainoan lapsiperheen vuoksi etteivät he vain saisi senttiäkään enempää irti investoinnistaan kuin herra Levennetään-ajoväylää-että-bemarini-mahtuu...Lisäksi on vielä omat lumityöt ja pihatyöt, kunnostukset ja rempat, vesivahingot siellä sun täällä joita ei lopuksi korvaa kukaan...Tältä kaikelta välttyy isossa kerrostaloyhtiössä oikein kätevästi. Ja lapsilla on valtaisa turvallinen piha (ilman bemariliikennettä) missä leikkiä, ja pihakavereita pilvin pimein.

Kerrostalosta asunto vain rahan takia. Mies on omakotitalosta lähtisin ja itsekin rivarissa lähes ikäni asunut. Yhteisissa kodeissamme on ollut kerrostaloja, mutta rivariakin pääsimme asumaan ja ehdottomasti siihen palaisimme jos olisi mahdollista. EHkä onkin jos joskus alueellistamisen myötä myös meidän työmme (tai etenkin miehen) siirtyisi pois täältä pääkaupunkiseudulta.

tiukan talouden sanelemana. Näin epävakaina aikoina perheen on tyytyminen vuokralla asumiseen. -Onneksi tämä on rauhallinen kerrostalo asua.

Pihan hoitaminen ei kiinnosta, eikä myöskään rivitalojen "pienet piirit". Asumme kerrostalossa, iso parveke, rauhallinen sijainti ja taloyhtiöllä iso piha lapsille leikkipaikaksi, naapureita ei tarvi kuin moikata (ei tartte neuvotella lumien auraamisesta ym :). Sopii meille.

Pääasiallisena syynä hinta.Rivari ei kiinnosta ja omakotitaloon ei tällä aluella ole varaa. Tai olisi varaa jos tinkisimme muista asioista, mutta lasten kotihoito ja muut asiat ovat meille tällä hetkellä tärkeimpiä.

Lisäksi:-Jos hanat tai pönttö vuotaa, niin huoltomies tulee ja hoitaa homman. Ja jos ne hajoavat, huoltomies tulee ja vaihtaa ne ilman korvauksia (tai hyvin pieni osa minkä vastikkeessa maksaa). Listaan voi lisätä kaikki muutkin huoltomiehen palvelut.-Seinänaapureita ei ole kuin yhden makuuhuoneen kohdalla.-Meillä hintaero samankokoiseen rivariin on yli 100 000. Siihen kun laskee vielä korot päälle, niin summa on aikamoinen! Vaihto on ollut monesti mielessä, mutta sitten sitä miettiii mitä kaikkea muuta tuolla summalla voi saada! Matkustella, ostella uusia huonekaluja, mökin jne. Ja jos vaihtaa rivariin, niin mistäs sitä etukäteen tietää millaiseen rivarihelvettiin sitä huonolla tuurilla joutuu. Ja on sen takia luopunut kaikista noista edellämainituista.-Lisäksi vielä jos vertaa nykyistä asuntoamme vastaaviin rivareihin, niin joutuisimme tinkimään huoneiden koosta. Nyt reilunkokoiset makkarit, rivareissa meidän alueella tosi pienet.-Ja ehkä tärkein, tässä kämpässä selviämme asumikuluissa, vaikka toinen joutuisikin työttömäksi / työkyvyttömäksi.Hyvän ratkaisun olette tehneet : )

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat