Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

asun siis tampereella ja olen sijaisena ollut n.1,5 vuotta kotihoidossa vanhusten parissa. Neuvolasta sanottiin että tampereen kaupunki maksaa kaikille työntekijöille 3kk palkan kun jää äitiys lomalle. saako siajiset myös vai koskeeko tämä vain vakituisia.terkka puhui että pitäisi koskea kaikkia muttei ole täysin varma.kokemuksia?

Kommentit (13)

Kun työsopimus päättyy, päättyy myös palkanmaksu.

Eli jos sopimuksesi päättyy kesken kaiken ennenkuin ehdit saada kolmen kuukauden palkan et saa sitä loppu osaa, mutta saat sen sijaan kelasta päivärahaa.Toisaalta jos työsopimuksesi on vaikka vuoden loppuun ja jäät äitiyslomalle elokuussa niin ehdit hyvin saada kolmen kuukauden palkkasi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Seinäjoella maksetaan myös ja sijaisillekkin. Pitää tosiaan olla vaan se todistus viedä palkanlaskijalle. Ja kannattaa pyytää kaupunkia toimittamaan tulotiedotki puolelta vuodelta kelalle jos palkkatilanne muuttunu paljon edellisvuodesta!

Työskentelin hoitajana sairaalassa ja viimeisin työsopimukseni aloitettiin kun äippäloman alkuun oli enää pari viikkoa. Sopimuksen kesto jatkui muutaman kuukauden vaikka se siis meni reippaasti lasketun ajan yli. Eli 3 kk palkka tuli, oli aika paljon enemmän kun normaali äitiyspäiväraha.

palkanlaskijalta? sinne varmaan täytyy sitten raskaustodistus antaa? tämänhetkinen pomo on ihan peestä suoraan sanottuna ja hän ei ole ottanut puheeks ja en minäkään ole vielä kysellyt.on jotenkiin niin sählä koko tyyppi.

ohjeen, että vakituisten sijaisten määräyskirjoja on jatkettava vanhempainvapaan yli, tai pitää osoittaa, että sijaisuuden katkaisu ei johtunut vanhempainvapaasta.

Tuo homma riippuu paljon siis esimiehen reiluudesta. Olen pienemmässä sairaalassa saanut myös määräyskirjan tuon 3 kk ajaksi, vaikkei siellä tuollaista luottamusmiestä ollutkaan.

Tuo palkallinen äitiysloma edellyttää myös katkeamatonta työssäoloa ennen äitiyslomaa, meillä ainakin tuo aika on 2 kk. Eli 2 kk ennen ja 3 kk jälkeen äitiysloman alun on oltava katkeamaton työsuhde.

Kysy ihan suoraan esimieheltäsi, moni esimies kyllä huolehtii asian reilusti (mutta jotkut eivät).

Jos saa palkan ensimmäisen 3 kk ajalta, niin tarkoittaako se sitä, että äitiysrahaa aletaan maksamaan myöhemmin, mutta sitä maksetaan yhtä monta päivää kuin siinäkin tapauksessa, ettei alussa ole mitään palkallista aikaa? Eli alkaako kotihoidontuki tulla vasta 3 kk myöhemmin?

Siitä sopimuksesta asia selviää. Periaatteessa ja käytännössä lain mukaan työsuhteen muodon perusteella ei saa syrjiä. Esim. toistaiseksi voimassa olevassa työsuhteessa (eli kansankielellä vakituisena työntekijänä) ja määräaikaisena työntekijänä työskenteleviä on kohdeltava yhdenvertaisesti. Olisi syrjivää kohdella määräaikaista työntekijää toisin kuin vakituista työntekijää. Oletko työsuhteessa vai virkasuhteessa?Monilla aloilla ensimmäisten kuukausien palkanmaksu äitiysvapaan aikana perustuu työehtosopimukseen.

Jos työsopimukseen sovelletaan Kvtes:siä ja työsopimus jatkuu äitiysloman aikana, saat palkkaa, mutta jos sopimus loppuu siihen päivään kun jäät äitiyslomalle, todennäköisesti et saa palkkaa.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat