Vierailija

Kun kuumetta on jo kolmatta päivää yli 38 astetta, öisin lähemmäs 40. Lapsi on luonnollisesti väsynyt, mutta ei mitenkään veltto tai sekava. On kohta 5-vuotias ja osaa siis sanoa, jos johonkin sattuu. Ei kuulemma satu. Kurkunpää on tulehtunut ja kipeä, yskä äkäistä rohisevaa.Montako päivää tuollaista kuumetta uskaltaa katsella? Kuumelääke ei pahemmin tehoa ja meillä onkin yöt nukuttu ilman yöpukua ja peittoa ikkuna auki. Joko pitäisi mennä lääkäriin?

Kommentit (13)

Ikinä ei saa nukuttaa lasta talvella ikkuna auki!!!!!!!!! Vilustuu niin pahasti että saa helposti keuhkokuumeen.

Ja ei tänne kannata tulla kyselemään mitään tavisten neuvoja, lääkäristä saa parhaat ohjeet! Oletko joku vähä-älyinen kun et vie lasta ajoissa lääkäriin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos perjantaina vielä kuumetta, sitten veisin, että ei tarvitse viikonloppuna lähteä. Aikaisemmin tietenkin, jos yleisvointi huononee. Mitä kuumelääkettä teillä on käytössä? Meillä ei ainakaan Panadol tai Pronaxen yksin laske kuumetta minnekään, mutta kun antaa niitä vuoronperään (tai Pronaxenin tilalla Buranaa), niin saa kuumeen jotenkuten pysymään aisoissa.

Ei kuumia peittoja eikä vaatteita, viileä huone, viileitä kosteita pyyhkeitä... Ja meilläpäin on yölläkin vain pari astetta pakkasta, joten ikkunaa voi ihan hyvin pitää auki. Kun kuume huitelee neljässäkympissä, sitä tekee mitä vaan saadakseen sen laskemaan.

Heti kun on kuumetta, niin pelotellaan kaiken maailman taudeilla. Ap:n lapsella oli kuumetta, mutta eipä juuri muuta, ja lapsi oli virkeä. Kuume nyt sattuu yleensä kestämään sen kolme päivää ja jos menee sen yli, niin sitten kannattaa mennä lääkäriin. Aikaisemmin tietenkin, jos on muita oireita. Jotkut lapset nostaa kuumeen herkästi korkealle. Yleistila ratkaisee enemmän kuin se, mitä mittari näyttää.

Anna kuumelääkettä yötä vasten sekä laske huoneen lämpötilaa, mutta älä hyväinen ikkunaa pidä auki. Lapsella on myös hyvä olla pelkkä lakana päällä nukkuessaan. Ei siis kokonaan ilman peittoa. Katso, että lapsi juo paljon nestettä. Yleensä 3 päivän kuumeilun jälkeen on hyvä käydä lääkärissä tarkistuttamassa tilanne.

Parempi katsoa kuin katua!

Lääkityksestä, ainakin meidä lastenlääkäri aina suosittelee antamaan parasetamolia ja ibuprofeiinia vuoronperään.Paitsi nyt kun lapsi on vesirokossa; vain parasetamolia.

Lainaus:

Montako päivää tuollaista kuumetta uskaltaa katsella? Kuumelääke ei pahemmin tehoa ja meillä onkin yöt nukuttu ilman yöpukua ja peittoa ikkuna auki. Joko pitäisi mennä lääkäriin?
jos on, ei ihmekkään, ettei kuume laske :D

kyllä mä lapsen veisin näytille, ettei vaan olisi keuhkokuumetta

kyylä lämmön pitäisi laskea panadol tms kuumetta alentavalla lääkkeellä

terv sh

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat