Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Jätämme varmaan huomenna tarjouksen eräästä asemakaava-alueella olevasta tontista. Mitäköhän pitäisi ottaa huomioon kiinnitys-, rasitus- ym. todistusten lisäksi? Kellään kokemusta? Kannattaako maaperä jotenkin tutkituttaa/laittaa kaupan ehdoksi?

Kommentit (6)

Jos aivan dorkaa porukkaa, harkitsisin vakavasti tontin hankintaa. Me oltiin tässä eka ja saatiin niin dorkat naapurit, että ei kyllä ikinä oltaisi niiden naapuriksi muutettu. Täysin omilla säännöillä elävää jengiä, lapset ajelee vaikka milla peleillä ympäri tietä ja naapuriston maita, vaikka ei ole ikää eikä korttia. Lupa on isältä:)

maksamaan paalutusta tai kallion räjäytystä. Meillä naapurit eivät ole paaluttaneet, meillä maaperätutkimus kertoi että pitää paaluttaa 7 metriin, toinen naapuri oli ratkaissut asian niin että nostanut tonttia hiekalla toista metriä, toinen naapuri ei ole tehnyt mitään joten aika näyttää miten heidän talolleen käy, eli ei se aina totuutta kerro mitä naapurit ovat tehneet. Meillä ei kunta vaatinut edes maaperätutkimusta, vaan sattumalta edellinen tontin asukas joka perui kaupan (ilmeisesti tutkimustulosten takia), myi meille maaperätutkimuksen. Ja kannattaa katsoa asemakaavasta miten päin saatte talonne laittaa, jos teillä on joku talomalli katsottuna niin voi pian käydä niin ettette saa takapihaa ollenkaan jos talo pitää asettaa tietyllälailla (kuten meillä piti laittaa aivan rajan tuntumaan talo, mutta ollaan kyllä näin tykätty, mitäpä me takapihalla kun on iso etupiha.)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ainakin sen verran, että kyselee naapureilta onko heidän talonsa jouduttu paaluttamaan. Paalutuksen kustannukset on aika suuri lisä budjettiin.Meidän ostamme talon rakennusvaiheessa oli kaupunki vaatinut paaluttamista. Muutaman vuoden päästä alueelle alettiin rakentamaan enemmäkin taloja ja heiltä ei yhtäkkiä enää vaadittukaan tätä. Ensimmäinen paaluttaja vaati perusteluja ja lopulta kaupunki maksoi hänelle korvauksia "turhasta" työstä.Mutta jos naapurit/lähitalot on rakennettu ilman paalutusta, niin aika todennäköistä on ettei teidänkään tontti nyt mikään upposaviesiintymä ole..

ehdot kannattaa syynätä läpi. Esim. Saako rakentaa kuinkakin monta kerrosta, onko oltava tien vierustalla aita, mitä talon paikasta ja laadusta on vaadittu, onko oltava pääty, kuinkakin korkea tai leveä, mitkä on talon pintamateriaalit oltava jne.Esim. meillä vaadittiin kaavassa 7 m päädyn leveys. Se aiheutti, ettei yksikään talotehtaiden valmiista talopaketeista sopinut tontille. Soitin kaupungin virastoon, kysyäkseni miksi tällainen. Niin sanoivat sen olevan juuri siksi, että alue on arvoalue ja he toivovat, että sinne ei rakenneta talotehtaiden tusinataloja. Siksi olivat oikein laittaneet tuollaisen kinkkisen ehdon. Mekin tehtiin sitten omista piirustuksista talon. Tuon päädyn kylläkin sai aikaiseksi erkkerillä, mutta tuli vähän turhan kalliiksi ylimääräinen mutka talon molempiin päätyihin.Asemakaavasta selviää nämäkin:

Ehkä selvittäisin myös etukäteen, mihin asti pitää itse vetää viemäröinnin, sähköt ja onko alueella vaikkapa kaukolämpömahdollisuus. Asemakaavasta näkee nämä "johdot", että mistä menee. Jos ei ole, niin kaupungilta saa niistä kartan. Kaupungin virastolla kannattaa käydä sen kartan kanssa kyselemässä, mihin kohtaan suosittelisivat kaupungin verkostoon liittymän rakentamisen. Ja siitä varoitan, että mitä pidemmän matkaa joudutte asfalttia avaamaan, niin sitä kalliimmaksi tulee. Asvaltin avaaminen ja takaisin laitto maksaa maltaita.Ja asemakaavasta näkee kolmanneksi, että miten asutusta on suunniteltu naapuritonteille. Ne kannattaa tarkistaa, ettei se pieni järvimaiseman suikale, johon sihtasitte olohuoneenne ikkunan peity vuoden päästä naapurin omakotitalolla.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat