Vierailija

Kätilöni kertoi, että lestadiolaiset naiset ovat merkittävin yksittäinen pelkopolin asiakasryhmä.

Sivut

Kommentit (180)

mitä muillakin ihmisillä.Väkivakta ei kuitenkaan ole hyväksyttävää, eikä ole koskaan ollut, vl-yhteisössä.Lainaus:

Päivämieheen? No siksi, kun yhteissössä esiintyy myös perheväkivaltaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tiedän monta vl-naista joilta kohtu poistettu n. 40-vuotiaana, koska eivät olisi enää kestäneet raskautta. Eräällekin oli tehty 6 keisarileikkausta ja viimeisessä raskaudessa oli henki mennä. Sen jälkeen kohtu poistettiin, sterilisaatiota oli ehdotettu jo edellisen raskauden jälkeen.On tosi asia, että kaikissa uskovaisissa ja ei-uskovaisissa äideissä on masentuneita ja muitakin ongelmia, kuten tiedetään. Mutta vuosien kokemuksella voin sanoa, että vl-äideissä on enemmän sellaista hiljaista kärsimystä, tietynlaista "kohtaloon alistumista", jopa apatiaa kuin muissa äideissä. Uusi raskaus on harvoin iloinen asia kun lapsia on ennestään kymmenkunta. Nuoret äidit vielä jaksavat hyvin ja ovat iloisia, mutta muutos alkaa näkyä myöhemmällä iällä lapsikatraan yhä vain kasvaessa. Haluaisin auttaa näitä äitejä, mutta he eivät halua apua.

"Mutta eniten koko tämä lapsiasia on kunkin henkilön korvien välissä. "Osa porukasta kokee ettei mitään ongelmia ehkäisyn käytöstä masennuksen hoidossa ole tai sterilisaation yms tekemisessä lääketieteen niin neuvoessa. Osa taas katkeroituu ja syyllistää koko yhteisön samoista syistä, kun itselle päätös on ollut niin vaikea. En ymmärrä!

Ehkä olisi peiliinkin joissain tapauksissa katsomine.

Tuo oli hyvä kirjoitus!

Muistetaan kuitenkin ettei valtaväestöäkään pidä yleistää, vaikka ymmärsinkin pointtisi. =D

Myös heissä on kunnollisia ja hyviäkin ihmisiä.

Vai ei miehelle saa antaa suuseksiä, vaikka hän varmasti

nauttisi siitä! Vl-miesparat, suuseksihän on todella nautinnollista.

(Ja on se muuten todella nautinnollista naisillekin...)Seksin ei siis pidä olla nautinnollista vaan vain nopea yhdyntä,

jonka ainoa tarkoitus on tuottaa taas uusi lapsi. Tämä on

surullista, sillä seksi monissa muodoissaan on ihana asia.Selibaatti taas on aivan eri asia, sillä siinä kieltäydytään seksistä.

Suuseksissä ja seksin muissa muodoissa kuin vain yhdynnässä

ei kieltäydytä mistään, vaan nautitaan toisen läheisyydestä,

tutustutaan toiseen ja koetaan yhteneväisyyden tunnetta.Suosittelen myös tutustumaan tantra-seksiin.Lainaus:

Selibaatti ja suuseksi on ehkäisyä sekin, ei siinäkään anna Jumalan lahjalle mahdollisuutta tulla

Aivan huvittavaa että jostain on pesiny ajatus miesten ylivallasta perheessä. =D

Itseasiassa meillä mies ottaa ruokaa lähes aina viimeisenä ihan vain siitä syystä kun on niin epäitsekäs ja kohtelias. Lapsille laitan aina ensin että ehtii ruoka jäähtyä ja sit otan yleensä itse, nälkäinen töistä tullut mies viimeisenä. Eikä koskaan ole ollut ruoasta pulaa. =)

Minulla on äärimmäisen ihana aviomies ja hän on rakastava isä lapsilleen. Kuka vl-äiti se pojistaan hirviöitä kasvattais!Kun tätä ketjua lukee, ei voi ajatella muuta kuin että säälin ihmisiä, jotka ovat noin katkeria jollekkin porukalle. Kukaan ihminen/ryhmä ei herätä minussa moisia tunteita. Ja kateutta on lapsilisistä, kodinhoitajista, uusista taloista ja suurista autoista. Todella naurettavaa!

Ehkä osalla ihmisistä suuri syntyvyys nyppiikin siksi kun pelkäävät lestojen tällä menolla kansoittavan koko maan.

sehän on selvä, mutta noita sterilisaatioita ym on ollut aina. Minun lähi- ja tuttavapiiriini on kuulunut koko elämäni ajan naisia joille on ko toimenpide jouduttu tekemään joten ehkä en osaa ajatella sitä sellaisen ihmisen näkökulmasta joka törmää asiaan uutena.

enkä ihmettele vaikka lääkärit ovat huolissaan. Olen itse vl ja toivon tämän keskustelun siirtyvän myös yhteisömme sisälle. Tuskin Jumala on sitä tarkoittanut että hengen uhalla synnytetään tai sitä että äiti/isä ovat henkisesti romahduksen partaalla kun eivät enää jaksa. On korkea aika puhua. Vaikeneminen ei auta. Ja vaikka joku sanookin että ehkäisypakkoa ei ole, niin jokainen vl tietää miten ehkäisyyn suhtaudutaan yhteisön sisällä.

Lainaus:

Enpä usko että moni lestadiolaisnainen oikeasti haluaa synnyttää 15 lasta.
Terveys ei vain kestä. Se on hyvin surullista... Tai itse asiassa, mistäpä tuota tietää. Minulla on edessä noin 20 hedelmällistä vuotta, ja lapsia on nyt neljä... Äitini on synnyttänyt meidät 11 sisarusta 20,5 vuoden aikana ja siinä on parissakin kohtaa kolmen vuoden väli, pienin väli 1v4kk, keskiarvo noin 2v. Ihan hyvin tuo on edelleen minulle mahdollista. Vaikka sitten joutuisin käyttämään myöhemminkin välillä ehkäisyä.

"Siksi että ette kunnioita elämän lahjaa ja pidä itsestänne huolta!!!"Jännä miten täällä palstalla ollaan meistä nyt niin huolissaan, useimmat haluavat antaa meille tyhmille neuvoja kun emme itse ymmärrä mistään mitään. Tällä palstalla oikeistaan aina haukutaan ja solvataan toisia äitejä mennen tullen, mutta nyt meitä halutaan jotenkin valaista ja pelastaa tästä kaikesta kurjuudesta.. Kiva että auttamisenhalua vielä löytyy.. :)) Hmm...

Onko pakko ruotia viikkotolkulla tuota samaa soopaa täällä!? Pitäkää joku hätäkokus ja jauhakaa siellä asiat selviksi!Typerä kätilö, joka kertoo potilaistaan muille. Mikä olikaan nimi niin ilmoitan virkavelvollisuuden rikkomisesta. Paitsi että sehän olikin keksitty pointti.

joten anteeksi jos tämä on jo käsitelty, mutta olen monesti miettinyt tätä asiaa, että mitä jos esim. endometrioosin takia lääkäri määrää syömään pillereitä tauotta? Onko se vl kielletty? Tai jos endometrioosi menee niin pahaksi että lääkäri määrää leikkauksen jossa poistetaan esim. toinen munasarja > lasten saanti vaikeutuu tai joskus jopa molemmat munasarjat ja kohtu on poistettava ko. sairauden takia. Tunnen monia, jotka eivät ole ehtineet saada lapsia (yrityksistä huolimatta) kun endo on pakottanut tuohon radikaalileikkaukseen. Vai onko lestan sitten vaan pakko kestää jatkuvat kivut sängyn pohjalla? Antaa taudin levitä pitkin elimistöä koska e-pillerit ovat kiellettyjä?Ja miten suhtautuu yhteisö naiseen, jolla on esim. endometrioosi tai muu sairaus joka vaikeuttaa tai jopa estää lasten saannin? Supistaanko hänestä että varmasti käyttää ehkäisyä. Sairaus kun on muutenkin kova paikka ja tahaton lapsettomuus, niin olen miettinyt että miten siihen suhtaudutaan teidän piireissä.kyselee endometriootikko, joka onnekseen ehti saada yhden lapsen ennen kuin oli pakko tehdä radikaalileikkaus

"

Lainaus:

oma isäni oli sitä mieltä että kun Raamattu sanoo miehen olevan perheen pää niin sehän meinaa sitä että mies päättääkin sitten jokaikisestä asiasta.

En nyt väitä että tämä olisi vl:ten yleinen kanta, tuskinpa, mutta yhtä vähän sekään on totta että kaikki kyseisen yhteisön jäsenet olisivat niin tasa-arvoisia ja ihania.Sivumennen sanoen, naapurin rouva on vl ja antaa lapsilleen remmiä jos eivät kunnioita vanhempiaan. Tiedän hänenkin kuuluvan pieneen vähemmistöön, eiköhän suurinosa lestoista tuomitse lasten kurittamisen siinä missä muutkin kansalaiset mutta pointti onkin että poikkeuksia on aina. Ei lestadiolaiset mitään superhyviksiä ole, todellakaan.

"Joo no ehkä isäsi olikin vähän eri sukupolvea. Sitä paitsi, Raamattu ei todellakaan anna miehille mitään ylivaltaa. Siinä kehoitetaan rakastamaan vaimoaan niin kuin Jumala rakasti seurakuntaansa. Se on paljon vaadittu!

Haluni herää puolustaa niitä kaikkia hyviä lestadiolaisia miehiä, joihin täällä negatiivisesti usein viitataan. Jos he olisivat itsekkäitä ja väkivaltaisia niin miksi puolustaisin!

Tietenkään ei lesta ole pyhimyksi, sitä tuskin kukaan väittääkään!

Lainaus:

On tutkittu että raskaudet pitävät yllä ulkonäkön myönteisest i vaikuttavia hormoneja ja edistävät terveyttä. Tästä on tehty väikkärikin. Hormonaalinen ehkäisy onvarsin tuore asia ja sillä on terveydellisesti kielteisiä vaikutuksia. Se on epäluonnollista ja vastoin sitä järjestystä, johon luonto on naisen tarkoittanut. Miten joku epäluonnollinen voisi ollakaan parempi kuin miljardien vuosien aikana muovautunut luonnonjärjestys.
Hormonaalisella ehkäisyllä on sekä myönteisiä että kielteisiä terveysvaikutuksia niin kuin raskauksillakin.

pystytte tulemaan toimeen? Kaikki muutkin sitä joutuu miettimään, miten mahdutaan tähän taloon tai autoon, miten arki rullaa molempien vanhempien työt huomioiden, riittääkö raha ja rahkeet. Sitä sanotaan perhesuunnitteluksi.Jos teillä on niin paljon lapsia, ettet pysty käymään kaupassa niiden kanssa, eikä mies pysty yleensä auttamaan, niin joo, teillä on liikaa lapsia.Lainaus:


Mitä, jos mies on reissuhommissa, viikot yötä päivää pois? Jos arjen rutiinit ei suju, se tarkoittaa sitä, että apua tarvitaan, ei sitä, että lapsia on liikaa.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat