Seuraa 

Tuli sunnuntaina vahingossa syötyä kastejuhlissa voileipäkakkua, jossa oli myös homejuustoa. Vasta loppupalaa syödessä sain homejuuston maun suuhuni, eli ei sitä paljon ollut mutta kuitenkin...Kävin eilen NKL:lla muissa kontrolleissa ja kyselin samalla listeriasta ja lääkäri oli sitä mieltä että riski, että juuri syömässäni juustossa olisi ollut listeriaa mutta sanoi että kannattaa tarkkailla noin viikon ajan, saako jotain flunssan kaltaisia oireita (kurkkukipua, lämpöä).

Mulla on taipumus "tehdä itselleni tauti" kun oikein tunnustelen ja tarkistelen itseäni. Eli kun tässä mietiskelen, saan luultavasti kurkun kipeäksi pikkuhiljaa :)

Jos oireita tulee niin lääkäri sanoi, että yhteys neuvolaan ja testeihin + antibioottikuuri mikäli listeria todetaan.Onko kukaan vahingossa tai tahallaan syönyt homejuustoa ja miten olette asiaa käsitelleet? Onko tapaus vaivannut?

Voisiko sen verikokeen ottaa ihan muuten vaan, että saisi mielenrauhan? Ja viikossako oireet pitäisi tulla, ettei listeria elä kropassani kuukausia?Tuli tehtyä tosi tyhmästi, kun joulunakin jätin kaikki vakuumikalat syömättä (herkkujani) ja juhlissa kalavoileipäkakunkin mutta sitten söin kinkkukakkua, joka sisälsi Aura-juustoa :(Ja käsittääkseni keskenmenoriski on olemassa, mikäli on tartunnan saanut ja rv nyt 13+3 eli aika alussa kuitenkin ollaan.

Kommentit (1)

Jos juusto oli Auraa, niin riski lienee todella pieni - Valion juustot kun tehdään pastöroidusta maidosta. Tietysti listeria voisi myös valmiiseen juustoon livahtaa jossain vaiheessa, mutta se taitaa olla aika epätodennäköistä.Tiedän omasta kokemuksesta tuon, että itselleen saa psyyken voimalla vaikka mitä oireita... Siispä, jos asia kovasti rassaa, niin voisi varmaan ihan mielenrauhan vuoksi mennä testeihin - onhan se odottavan äidin mielentilakin tärkeä vauvan kasvulle :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat